AcasăSOCIALKlaus Iohannis, învins de Senat. Iată ce s-a întâmplat cu Legea educației...

Klaus Iohannis, învins de Senat. Iată ce s-a întâmplat cu Legea educației sexuale în școli!

senatul-romanieiKlaus Iohannis, învins de Senat. Iată ce s-a întâmplat cu Legea educației sexuale în școli!

Cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede introducerea cursurilor de „educație sanitară” în loc de „educație sexuală” și condiționează participarea elevilor la cursuri de acordul scris al părinților a fost respinsă, marți, de Senat.

Până la urmă, deci, Legea educației sexuale în școli a fost votată în plenul Senatului: Disciplina se va numi „educație sanitară”, elevii pot participa pe bază de cerere, cu acordul părinților.

Legea a fost votat de 68 de senatori, din 92 prezenți. Au existat 29 de abțineri, 1 vot împotrivă, iar doi senatori au ales să nu voteze.

Disciplina se va numi „educație sanitară”, iar cei care doresc sa ia parte la curs trebuie să facă o cerere în acest sens. De asemenea, forma votată de parlamentari este cea în care este nevoie de acordul scris al părinților pentru ca elevii să participe la ore.

A fost un vot cu scandal

PSD, PNL și AUR au contestat introducerea orelor de educație sexuală și au susținut varianta legii în care cursurile sunt denumite „educație sanitară”, iar participarea copiilor la ore, condiționată de acordul scris al părintelui.

Anterior, în comisiile de specialitate au fost respinse toate amendamentele depuse de USR PLUS, partid care a susținut și în coaliția de guvernare necesitatea introducerii educației sexuale în școli și modificarea formei actuale a legii.

Este vorba despre un subiect care ține de conștiință și este greu să luăm o decizie a nivelul coaliției să susținem un punct de vedere unitar”, a spus Orban.

Senatul este prima cameră sesizată, iar cererea de reexaminare urmează să fie dezbătută și la Camera Deputaților.

author avatar
Andrei Ștefan
588 afisari

4 COMENTARII

  1. Eu ii spuneam bunicului’ Hai tataie la o bere”. Acum, nepotul in varsta de 4 ani o sa-mi zica „Hai tataie la o laba”.
    Sora mea intreba „unde e acul de crosetat, ca am lucru manual?” Nepoata ei o sa intrebe”unde e vibratorul ca are lectie de masturbare timpurie”
    Progresam!
    Fratilor, nebunii astia nu-s sanatosi!

  2. Bestii ordinare ce sunteți. Nu aveți dreptul să impuneți asa ceva părinților. Criminali nazişti ce sunteți. Adunătură de gay pedofili si alți degenerați si descreierați. În țara asta voi ați apărat pedofilii si violatorii, ordinari politici ce sunteți. Pe voi ar trebui să vă împuşcăm. Ceaușescu nu merita asta. El facea educație reală copiilor si nu aveau nevoie de educație sexuală si toate mizeriile voastre naziste. De parcă nu mai stie omu unde este gaura.
    Aberanților, mutilaților genetici ce sunteți. Voi sunteți uscăturile țării. Pnl+usr. Voi sunteți adevărata ciumă. Plaga țării.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger