AcasăSOCIALKlaus Iohannis face un joc periculos, cu emoţiile bătrânilor! Decizie controversată legată...

Klaus Iohannis face un joc periculos, cu emoţiile bătrânilor! Decizie controversată legată de Legea pensiilor!

Klaus IohannisKlaus Iohannis face un joc periculos, cu emoţiile bătrânilor! Decizie controversată legată de Legea pensiilor!

Preşedintele României pare să nu creadă că este momentul potrivit pentru majorarea punctului de pensie.

Astfel, Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea care ar fi crescut pensiile. Este vorba despre Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Cum a justificat preşedintele decizia?

Klaus Iohannis a arătat că faţă de forma adoptată de Guvern, Parlamentul a operat o singură modificare în conţinutul normativ al acestei ordonanţe care prevede că: „bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2020 se diminuează la venituri cu suma de 427.076 mii lei, subvenţia de la bugetul de stat majorându-se cu aceeaşi sumă”.

El precizează că această soluţie legislativă viza corelarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2020 cu bugetul de stat pe anul 2020, ca urmare a intervenţiilor legislative adoptate de Parlament prin Legea privind aprobarea OUG nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare.

Preşedintele, nelămurit de unde se vor lua banii

Iohannis vede o lipsă de fundamentare judicioasă a surselor de finanţare.

În contextul actual, nu doar necesitatea sustenabilităţii finanţelor publice reprezintă o prioritate, ci şi continuarea eforturilor naţionale de sprijinire a sistemului de sănătate şi economiei, pentru a combate în mod eficient pandemia şi consecinţele sale economice şi sociale.

De aceea, o stabilire necorespunzătoare a veniturilor bugetului asigurărilor sociale de stat va genera noi vulnerabilităţi fiscale, orice ‘rezervare’ nejustificată a unor sume pentru care nu a fost încă stabilit termenul de referinţă pentru actualizarea calculelor estimative fiind contrară inclusiv regulii privind cheltuielile bugetare prevăzute la art. 14 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice:

– nicio cheltuială nu poate fi înscrisă în buget dacă nu există bază legală pentru respectiva cheltuială (în cazul legii de faţă, baza legală reprezentând-o rezultatul finalizării procedurii parlamentare pentru Legea privind aprobarea OUG nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare)”, susţine preşedintele Iohannis în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului.

author avatar
Andrei Ștefan
519 afisari

9 COMENTARII

  1. Bai parazitule,schiorule,navetistule,etc.,ia cumpara-ti tu un abonament din banii tai pt. naveta pe care o faci saptamanal cu tot alaiul de 5 masini fa socotela cate milioane ai tocat pe naveta in 6 ani de huzur si da banii inapoi,da inapoi statului cei 360.000 de Euro pe care I-ai furat pe chirii incasate pe imoobilul statului pe care ai vrut sa te faci stapan cu acte false,grup infarctional organizat,du-te la schi cu Dacia ta,cumpara-ti schiurile si casca de cosmonaut din leafa ta,plateste-ti impozitele pe cele 6 case cumparate cu bani ” din meditatii”,spune-i si lui Catu hotu sa-si aduca spagile la o banca din Tara si sa-si plateasca impozitele,nu mai aruncati miliardele de Dolari pe apa sambetei pe armament depasit,ruginit,Fa socoteala cate miliarde a furat guvernul meu si pe ce s-au prapadit cele 32 miliarde de Euro imprumutati de Catu si rcuperati banii,si veti avea bani suficienti pt. pensii,salarii si alocatii.Ce,nu stii.nu ai fost informat,nu de duce capul,trebuie sa te invatam noi ?

  2. &Iohannis dă bani de pensii pentru anul 2020 sau a mutat vreunii care luau pensii de serviciu plătite din bugetul de stat, , și cu banii, ca să fie plătiți din bugetul de asigurări sociale, ?

  3. & Remarcați și că s-a diminuat la venituri, care probabil că nu s-au încasat și s-a virat de la bugetul de stat, fiind totuși de plătit acei bani, ?

  4. De ce javra penala ai promulgat legea propusa de PSD ? cumva stim ,se apropia prezidentialele si nu mai pupai scaunul ,asa ai pacalit fraierimea !

  5. Va place ,,dragi romani” ?! Atat el cat si coalitia de guvernare o tin langa cu lipsa banilor. Ca este deja criza, este o certitudine, dar sa ai chipurile ,,solutii” exclusiv prin taieri de salarii, pensii, indemnizatii, etc. este diabolic si sfidator. Daca Citu(cacofonie obligatorie !) vrea reforma reala in administratie, cel putin sa purceada la concedierea la sange a neamurilor, cumetriilor si amantelor politice. Va constata ca sunt mii la nivel de administratie centrala si locale. Au trecut deja 2 luni de la alegeri si ei nu au terminat de impartit ciolanul, ciolan exclusiv politic care exclude competenta. In ecuatia acestor guvernanti, in frunte cu tatucul lor Iohannis, romanul cu nevoile lui de zi cu zi nu exista. Somn usor romani !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger