AcasăSOCIALKlaus Iohannis a răspuns sincer la întrebarea: "Veţi carantina sau nu Bucureştiul?"

Klaus Iohannis a răspuns sincer la întrebarea: „Veţi carantina sau nu Bucureştiul?”

Klaus IohannisKlaus Iohannis a răspuns sincer la întrebarea: "Veţi carantina sau nu Bucureştiul?"

Klaus Iohannis a susţinut, miercuri seară, o conferinţă de presă, în care a abordat mai multe subiecte. Şeful statului a vrobit şi despre carantnarea Capitalei, din cauza numărului mare de infectaţi cu COVID-19.

Klaus Iohannis a afirmat la Palatul Cotroceni că nu îşi doreşte ca Bucureştiul să intre în carantină, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, şi a subliniat că această eventuală propunere ar trebui să vină de la specialişti.

Propunerea de carantinare trebuie să vină de la experţi, de la specialişti. În acest sens, şeful statului a vorbit de situaţia referitoare la Bucureşti. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi, însă ştiţi că am avut situaţii în care localităţi au fost carantinate şi cu efecte destul de bune. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului„, a spus Iohannis, preluat de Agerpres.

În contextul gestionării pandemiei, Iohannis a apreciat că „este evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit” şi a subliniat nevoia ca autorităţile să fie mai bine organizate.

Klaus Iohannis doreşte ca alegerile parlamentare să aibă loc

Preşedintele a declarat miercuri că alegerile parlamentare nu pot fi amânate, calificând drept false opiniile conform cărora scrutinul din 6 decembrie ar putea fi amânat pentru începutul anului viitor.

Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dată care a fost deja stabilită conform legii. Am observat că unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna. Vreau să fie clar pentru toată lumea că alegerile parlamentare nu se pot amâna. Ele reprezintă singura opțiune demoratică validă, care să ne permită să avem un nou legislativ legitimat prin votul cetățenilor”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului spune că „procesul de votare nu presupune probleme majore”

Klaus Iohannis a completat că alegerile parlamentare se pot organiza în aceleaşi condiţii de protecţie anti COVID-19 ca şi la alegerile locale, din urmă cu o lună.

Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie anul viitor, așa cum lasă se înțeleagă unii. Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore. În schimb, campania implică o atenție sporită. Au fost stabilite reglementări mai stricte, pentru a limita semnificativ expunerea la riscul contaminării„, a spus preşedintele României.

author avatar
Andrei Ștefan
412 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger