AcasăSOCIALKlaus Iohannis a promulgat o lege ce va afecta multe buzunare. Românii,...

Klaus Iohannis a promulgat o lege ce va afecta multe buzunare. Românii, şi mai nervoşi!

Klaus Iohannis a promulgat o lege ce va afecta multe buzunare. Românii, şi mai nervoşi!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi proiectul de lege adoptat de Parlament are prevede, printre altele, reglementarea și fiscalizarea bacșișului, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Puteți lăsa, legal, chelnerulului, până la 15% din valoarea notei.

Bacşişul, pe bonul fiscal

Proiectul de lege reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.

Operatorii economici au obligația de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacșișului oferit, între 0% și 15% din valoarea consumației.

Amenzi de la 2.000 – 4.000 lei

Bacşişul se evidenţiază distinct pe acelaşi bon fiscal cu bunurile livrate/serviciile prestate şi este introdus în baza de date a aparatelor de marcat electronice fiscale sub formă de articol, cu denumirea „bacşiş”.

Prevederile ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar nerespectarea acestor dispoziţii pot fi sanţionate cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.143 afisari

9 COMENTARII

  1. De ce-ai da bani statului mioritic? Să-i dea animalelor de pensionari speciali sau viermilor de bugetari?
    NU, NIMIC PENTRU ATÂRNĂTORII LA BUGET!

    Cine vrea să dea bacșiș, să dea direct în numerar, fără să apară pe bon!

  2. Românii trebuie sa insiste pe toate căile pentru a obliga pe Iohanis (care hotărăște tot) și acoliții săi să corecteze aceasta discriminarea și nedreptate făcută prin acordarea unor categorii profesionale influente ,pensii și salarii speciale , stabilite prin legi ce încalcă Constituția și legile bunului simt !!!
    Este de noaptea minții să susții că trebuie să primească pensii și salarii speciale anumite categorii profesionale influente în condițiile în care Carta Drepturilor Omului stabilește egalitatea în drepturi pentru fiecare și interzice discriminarea de orice fel în relațiile de muncă !
    Diferențele de cuantum de pensii trebuie realizate prin SALARIZAREA, pe baza unei Legi publice unice de salarizare , în funcție de performante , specializare și nivel de calificare ,importanța,volumul și dificultatea muncii

    • Românii cu mic și mare ,trebuie sa,l forțeze pe acest impostor Werner să plece ,trebuie suspendat de urgență împreună cu pnl trădător de neam si țară

  3. @ Ceva sposorizări și subvenții la partidele politice , ? Dacă nu vor consumatorii să dea bacșis politicienii le atrag atenția să contribuie cu bacșișuri , ?
    & Cică și politicienii ,,servesc patria” și vor bacșișuri, ?

  4. @ Policienii „s-au apucat să facă dreptate” luând din bacșurile ospătarilor, etc., ca și aceia care servesc patria să primească partea lor din bacșișuri, activitatea de servire a acestora nefiind recompensată de clienți mulțumiți de servire, cu bacșișuri, ?

  5. & Un , „mesaj comunist”, totuși, ca toți aceia care servesc să primească și bacșiș, ?

  6. Acesti spagari guvernanti nenorociti,care ” conduc ” treburile in Romania cu gandul permannent la ciordeala sub deviza,” da’ noua ce nee iese,ca daca nu ne ieseeee…”,au pus ochii pe bacsisurile chelnerilor,cei mai prost platiti oameni din Tara. Baaa nenorocitilor,daacaaa vreti bani,bani cu ghiotora,apai faceti Legea ” parandaratul la Buget „.Nu v-ar conveni,asa-i ? Iohanus,parandaraturile inapoi la Buuuget. Ia zi,cand ai dce gand sa restitui statului cei 360,000 de Euro incasati hoteste pe imobilul din Sibiu propietatea statului ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger