Cauta

Jurnalistul ajuns în cârje după Pfizer, respins și de asigurări

Jurnalistul Ionel Iloae: ”Vaccinul nu este chiar atât de inofensiv cum spune Arafat”

Deși avea o poliță de asigurare de viață care includea și tratamente medicale, Ionel Iloae, jurnalistul din Iași care s-a ales cu necroză cap femural bilaterală după vaccinarea cu Pfizer, a fost refuzat de firma de asigurări, pe motiv că tratamentul era, de fapt, recuperare. Suma la care avea dreptul prin poliță era foarte mică, de 1.000 de lei, dar Asirom a refuzat să deconteze așa ceva.

Ionel Iloae, jurnalistul din Iași care a devenit o persoană cu handicap după a doua doză cu Pfizer, a încercat să recupereze o mică parte din cheltuielile medicale de până acum, în baza unei polițe de asigurare de viață făcută la Asirom.

”Suma e derizorie, vorbim despre 1.000 de lei, dar așa a fost făcută asigurarea. Mi-au respins dosarul de daună pe motiv că ce am făcut eu e recuperare medicală și nu tratament. I-am întrebat pe ce temei au făcut ei încadrarea și nu am mai primit niciun răspuns. Am scris la Autoritatea de Supraveghere Financiară, poate îmi răspund ei. Băi, Asirom, când medicii scriu în toate actele lor că eu am făcut tratament, care este argumentul pe baza căruia vii tu să spui că am făcut recuperare și, prin urmare, nu acoperă polița așa ceva?! Dacă aveți dubii cu privire la ce scrie, semnează și parafează medicul, cereți contraexpertiză sau sesizați organele! Voi sunteți în stare să modificați și certificatele de deces, să spuneți că omul n-a murit, doar ca să nu plătiți!”, a scris Ionel Iloae, pe un site de socializare. Motivarea Asirom pentru respingerea dosarului a fost aceea că oxigenoterapia hiperbară e recuperare medicală și nu tratament, deși, în cazul necrozelor osoase, acesta este singurul tratament racomandat, alternativa fiind proteze care trebuie schimbate la fiecare 10 ani, dacă nu chiar mai devreme.

„Oxigenoterapia hiperbară este un serviciu medical de recuperare medicală folosit în tratarea mai multor afecțiunii”, este exact răspunsul primit de Ionel Iloae de la Asirom, alături de un print screen de pe pagina unei clinici găsită pe internet.

Numai ”medici” la Asirom

Jurnalistul Ionel Iloae ne mai spune că i se pare incredibil ce se întâmplă și că nu și-a imaginat că o firmă de asigurări de talia asta nu lucrează cu profesioniști. ”Adică în cazuri medicale au un doctor sau o clinică pe care o consultă, nu dă o tanti search pe google să vadă ea ce e aia, cum s-a întâmplat în cazul meu. În condițiile în care pe site la Agenția Națională a Medicamentului este trecut tratamentul prin terapia hiperbară, mai exact că, prin oxigenoterapia hiperbară se înţelege un tratament cu 100% oxigen la presiuni de 1,4 ori mai mari decât cele ale presiunii atmosferice la nivelul mării, presiunea nu  trebuie să depăşească 3 atm și că oxigenul trebuie să fie administrat în camera hiperbară. Dar nu intri pe pagina unei clinici oarecare și copiezi ce găsești sau ce-ți convine. Că acolo putea să scrie că terapia hiperbară este bună pentru fertilitate și eu m-am dus cu necroză. Este drept că se face și recuperare prin terapia hiperbară, cum sunt cazurile post-Covid, dar se face și tratament în cazul afecțiunilor osoase de tipul necrozelor. De aceea pe documentele mele medicale scrie foarte clar tratament cu oxigenoterapie hiperbară”, ne-a declarat Ionel Iloae.

”Statul nu te ajută cu nimic”

După ce a decis să facă public problemele grave cu care se confruntă după vaccinarea cu a doua doză de Pfizer, Ionel Iloae a fost contactat de mai multe persoane care se aflau în aceeași situație, dar care se temeau să vorbească. ”Eu am decis să vorbesc despre asta din două mari motive. Primul a fost acela că vaccinul nu este chiar atât de inofensiv cum spune Arafat, pentru că în acel zero virgulă nu știu cât la sută raportat la aproape 5 miliarde de vaccinați înseamnă foarte mulți, iar asta înseamnă că te poate lovi și pe tine. Al doilea aspect pe care am vrut să-l punctez a fost faptul că, dacă te-a lovit, statul nu te ajută cu nimic. La Târgu Mureș am aflat că statul nu îi ajută nici pe cei pe care i-a îmbolnăvit cu tratamentele Covid cu cortizon aplicate în spital. Au făcut Covid, au ajuns la spital, li s-a aplicat un protocol medical și, în baza protocolului medical, au căpătat o afecțiune mai gravă decât Covid, necroze și la tibie și la femur, care le-au nenorocit picioarele”, ne-a mai precizat jurnalistul Ionel Iloae.

Ultimele stiri

  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Exit mobile version