AcasăSOCIALITP pe şpagă! 500 de maşini, "bombe" pe 4 roţi, considerate "ţiplă"...

ITP pe şpagă! 500 de maşini, „bombe” pe 4 roţi, considerate „ţiplă” la Braşov. Procurorii au intrat pe fir

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov fac cercetări într-o dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită și de luare de mită în legătură cu sute de mașini care ar fi trecut ilegal ITP-ul.

Din iulie şi până acum, cel puţin 500 de autovehicule au luat ITP-ul la Braşov printr-un sistem de şpagă în care erau implicaţi angajaţi RAR şi samsari de maşini.

10 persoane, reţinute 24 ore

Luni, 13 decembrie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov au efectuat 23 de percheziții domiciliare, dintre care două la instituții publice.

Ca urmare a acestor activități, mai multe persoane, reprezentând funcționari publici și intermediari, au fost conduse la parchet pentru audiere, fiind dispuse măsuri preventive, respectiv reținerea pentru 24 de ore, față de 10 dintre acestea, a transmis DGA.

Unele maşini n-aveau frâne

Din probele – pentru că nu mai sunt simple informaţii, sunt probe la acest moment – ştim că defecţiunile tehnice pe care le aveau autoturismele plecau de la lipsa unui bec de semnalizare până la lipsa frânelor. Prin urmare, mergeţi pe trotuar!”, a transmis Claudiu Sandu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, potrivit Adevărul.ro.

Anchetatorii spun că nu oricine putea trece ITP-ul în acest mod. Doar persoanele care se ocupă în mod frecvent de înmatricularea de autovehicule erau de încredere pentru angajaţii RAR care încălcau legea.

author avatar
Andrei Ștefan
649 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un stat cu cît are mai multe legi cu atît este mai corupt. (Tacitus)
    În unele părți ale lumii nu este nici un fel de inspecție tehnică la mașini. Cine-i atît de idiot să se urce-ntr-o mașină fără frîne era mort demult, nu apuca majoratul.
    Nu v-ați săturat ca cei din spatele statului, prin organe, să vă ia de copii neajutorați? Asta-i voie, asta nu, nici aia, trebuie să ca să…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri