AcasăSOCIALItalia dă turiștilor 600 de euro. România îi alungă

Italia dă turiștilor 600 de euro. România îi alungă

Italia oferă turiștilor vacanțe la jumătate de preț

În timp ce Guvernul Orban pare decis să meargă până la capăt cu falimentarea turismului românesc, Italia a luat măsuri de salvare a sectorului. Astfel, orice turist care vine în această țară va primi un voucher în valoare de 600 de euro, bani pe care îi va putea folosi pentru cazare și masă.

Ce facem cu țara? O ținem închisă! Acesta pare să fie motto-ul ministrului Tătaru & company, care amenință că închid drumurile spre destinațiile turistice principale ale României și amână ridicarea interdicțiilor. Între timp, toate țările din UE și-au redeschis tot ce fusese închis și se întorc, încet, încet, la viața normală. Italia, de exemplu, cea mai lovită de pandemie, a ridicat toate interdicțiile. Mai mult, ca să salveze economia, Guvernul italian a decis să acorde vouchere în valoare de 600 de euro tuturor celor care își petrec vacanța în această țară. ”În Italia suntem cu toții relaxați, piața și-a reluat cursul normal din toate punctele de vedere. Singurele închise sunt școlile, dar asta pentru că este vacanța de vară, însă s-au deschis foarte multe after-school-uri. Din toamnă, cu siguranță, se vor deschide toate școlile. În acest moment, nu mai există niciun fel de restricție în Italia. Singura măsură care a rămas este purtarea măștii în spații publice închise. În restaurant, de exemplu, trebuie să intri cu mască, iar când ajungi la masă poți să-ți dai jos masca. Granițele s-au deschis pentru toate țările, inclusiv pentru China. O măsură importantă luată de Italia a fost eliberarea, pentru fiecare regiune, a unui voucher de 600 de euro pentru fiecare turist care vine să-și petreacă concediul aici. Este un fel de vacanță la jumătate de preț.  Există o listă cu hoteluri și stațiuni pentru fiecare regiune a Italiei, cuprinse în programul cu vouchere, și poți intra pe site-urile lor și să te înscrii. E foarte simplu”, ne-a declarat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia.

Covidul italian se stinge

În Italia au fost înregistrate, în total, 240.310 infectări cu noul coronavirus, însă, în prezent, în curs de vindecare mai sunt doar 16.476 de persoane. Mai mult, ieri Italia a raportat doar 174 de cazuri noi și 22 de decese. Dintr-o comunitate de 1,5 milioane de români, cu reședință în această țară, de la începutul pandemiei până acum au fost semnalați 1.885 de infectați cu Covid și 31 de morți. ”Cei mai mulți dintre românii infectați cu Covid au fost asimptomatici și au stat acasă, nu au ajuns la spital, pentru că în Italia asimptomaticii nu au fost internați. Acestora nu li s-a dat niciun tratament, dar au fost sub monitorizare telefonică permanentă, având o singură vizită a medicului de familie în perioada izolării. Au existat, într-adevăr, și 31 de decese, însă acestea au fost mai mult din rândul românilor care au venit la tratament în Italia cu boli grave și care s-au infectat în spital și din rândul persoanelor vârstnice”, ne-a mai precizat președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
661 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger