AcasăSOCIALUPDATE. ISU, în alertă! Incendiu în apropierea Capitalei, în zona Periș. Ce...

UPDATE. ISU, în alertă! Incendiu în apropierea Capitalei, în zona Periș. Ce anunță Ministerul Mediului – VIDEO

Imagine surprinsă la fața locului (sursa foto: Facebook/Ministerul Mediului - România)

Pompierii au intrat în alertă, luni dimineață, după ce s-a anunțat faptul că e necesară intervenția lor, pentru a stinge un incendiu de vegetație izbucnit în Periș.

UPDATE: Ministerul Mediului a transmis că, urmare a incendiului din Periș, de la fosta fermă de porci, s-a luat decizia de a fi trimisă de urgență în zonă a unor echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, dar și a laboratorului mobil de monitorizare a calității aerului.

”În orele care urmează vor fi realizate două buletine de analiză a aerului – în Buftea și în Corbeanca, localități din care s-au primit cele mai multe sesizări de disconfort olfactiv. Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM București în această dimineață reiese că, până în prezent, nu sunt creșteri ale concentrațiilor poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat și batalurile de dejecții de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic”, au anunțat, în urmă cu scurtă vreme, oficialii instituției conduse de către Costel Alexe.


Având în vedere faptul că flăcările sunt însoțite de o degajare semnificativă de fum, s-a emis un mesaj tip Ro-Alert, pentru avertizarea populației din zonă. „Incendiu de vegetaţie uscată şi alte materiale combustibile, zona Periş, degajări mari de fum/ miros înţepător. Ocoliţi zona. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, transmit autoritățile.

Din câte au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov, nu mai puțin de 10 autospeciale de stingere au fost direcționate pentru a interveni în zonă. Suprafața afectată de incendiu ar fi de circa 7-10 hectare. Din primele informații, focul ar fi cuprins batalurile unei foste ferme de porci aflate în localitatea ilfoveană Periș.

Alte două intervenții în ultimele zile

Un mesaj tip Ro-Alert fusese emis și în urmă cu două zile, când salvatorii de la ISU București-Ilfov interveniseră pentru a stinge un incendiu produs la o platformă pentru depozitarea și sortarea deșeurilor menajere, de lângă fosta groapă de gunoi din localitatea Chitila. Focul cuprinsese o suprafață de 7000 mp, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

Totodată, pompierii au intervenit, recent, și pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată ce a afectat o suprafață de aproximativ 10.000 mp, în zona Ghencea, din Capitală.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger