AcasăSOCIALIsterie în spitale. Accidentații grav, puși să facă testul Covid

Isterie în spitale. Accidentații grav, puși să facă testul Covid

Pacienții, nenorociți pe viață din cauza spaimei de Covid a medicilor

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților cere medicilor din spitale să trateze cazurile grave fără testare Covid. Acesta avertizează asupra creșterii numărului de cazuri în care tratamentele victimelor din accidente au fost întârziate criminal din cauza testărilor Covid.

Infectarea cadrelor medicale cu noul coronavirus înseamnă și o reducere la jumătate a veniturilor acestora pe timpul concediului medical, atrăgea atenția Federația Solidaritatea Sanitară. Probabil și de aici se trage aplicarea cu o strictețe până la absurd a protocoalelor de testare a pacienților înainte de internare. Spunem până la absurd pentru că medicii spitalelor din țară au ajuns să pună în pericol viața pacienților și chiar să-i lase cu sechele de teamă că s-au putea infecta cu Covid.

”Sunt situații de urgență în care nu ai timp să aștepți să faci testul Covid. S-a ajuns și ca accidentatul cu traumatisme să fie supus testării Covid înainte de tratament. Și vorbim aici de traumă gravă cu urgență în abordare. Am avut de curând cazuri de acest gen la Spitalul Bagdasar Arsenie din București, la Spitalul din Alexandria. La Spitalul din Alexandria i-au făcut unui tânăr, victimă a unui accident, un test Covid și cadrele medicale nu au vrut să-l trimită la București până la venirea rezultatului testării.

După 36 de ore, am fost contactat de familie, mama tânărului lucrând în spitalul din Alexandria, ca infirmieră, și am intervenit în acest caz, iar pacientul a fost operat, după încă 16 ore de la intervenție, la Spitalul Universitar. S-a dovedit că acea întârziere de 48 de ore l-a afectat pe tânăr, pentru că era vorba de un traumatism cu hemoragie cerebrală, iar acum acesta este în comă. Pur și simplu și-au bătut joc de viața acestui tânăr. Am avut un alt caz la Dâmbovița, un accident vascular-cerebral, în care pacientul nu avea un scor Glasgow foarte scăzut și era conștient.

Tot la fel, până când s-a făcut testul au trecut niște ore bune, nu au mai putut să-i facă tromboliza, care ar fi trebuit făcută în primele patru ore, și pacientul a rămas paralizat pe partea stângă. Am avut pacienți cu accident vascular-cerebral de la Brăila care au fost duși la Galați și tot așa, nu le-au făcut la timp tromboliza. Exemplele sunt foarte multe, din păcate, și trebuie luate măsuri pentru că ceea ce se întâmplă acum în spitale este strigător la cer”, ne-a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP).

Turiștii, mai importanți decât pacienții

Peste problema cozilor interminabile din fața spitalelor, din cauza obligativității testării Covid înainte de internare, a mai apărut o alta, mult mai gravă. Testarea gratuită din spitale a încetinit din cauza deciziei unor manageri de spital de a-i testa, pe bani, pe românii care pleacă în vacanțe în afara țării, semnalează președintele ANPP.

”Acum am văzut că sunt multe spitale publice care au început să facă teste Covid pe bani pentru cei care pleacă în vacanțe. Este o mare mizerie ceea ce fac directorii de spitale, atâta timp cât sunt multe alte spitale care nu au aparate PCR și nici laboratoare. Aici depinde foarte mult și de resursa umană, de specialiști, că de aceea de multe ori ies testele aiurea, ori fals pozitive, ori fals negative, pentru că cei care lucrează acolo nu se pricep atât de bine și nici nu au capacitatea de a lucra atâtea ore și în acele condiții. Nu este deloc atât de simplu să prelucrezi un test Covid, este vorba despre medicină nucleară și de o interpretare foarte corectă a rezultatelor. Direcțiile de sănătate publică ar trebui să coordoneze și să echilibreze resursele și nevoile, pentru că nu este corect ca fiecare spital să-și facă propriile target-uri și propriile interese. Sunt oameni amărâți, oameni care au nevoie de îngrijire medicală imediată și nu pot beneficia de aceasta fără să facă testul Covid”, a mai afirmat președintele ANPP, Vasile Barbu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.259 afisari

9 COMENTARII

  1. A naibi scoala de medicina…Pai, au sala de operatii zisa in jargonul medical”de septici”, adica, cand ai o urgenta…si aia infectata, il bagi de urgenta in sala de septici…dupa care…o sterilizezi…
    in paralel…maestrii medici pot testa covid…si tot ce mai doresc ! Ca altfel…dau cu subsemnatul…

  2. N-ai ce la face , asta e ” calitatea ” de baza a mancurtilor din zooparkul de pe malul stang al Nistrului !

  3. Vinovat e tatar si toata sleahta de nazisti care-l ghidoneaza !!!
    Trebuie sa plateasca !
    ACUM !!!

  4. NU SUNT NICI UN VLAD TEPES , SUNT VUVUZEAUA STALINISTA KOSTEA SUVOROV . Vinovat e unul din Tatarstan car mi-a umflat falcile si mi-a spart rozeta cu toata sleahta de nazisti ghidonati !!! Trebuie sa plateasca ! Il pup in cur chiar ACUM !

  5. Indiferent dacă vrei sau nu, la 300 lei testul vor face banii frumoși, țara va fi distrusă, economia zero, investițiile la limită, vai de curul nostru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger