AcasăSOCIALÎPS Teodosie a numit categoriile de români ce NU ar trebui să...

ÎPS Teodosie a numit categoriile de români ce NU ar trebui să primească Sfânta Împărtăşanie

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a lansat, din nou, declarații controversate pentru societatea noastră.

De data aceasta, ÎPS Teodosie a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea dacă este considerat păcat ca un bărbat necăsătorit să se căsătorească cu o femeie divorţată.

Cine a provocat divorţul?

ÎPS Teodosie a zis că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. ”Doamne fereşte”, a fost reacţia prelatului. De asemenea, IPS Teodosie afirmă că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter.

Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Teodosie a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastră, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă.

Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

De ce sunt împărtăşiţi păcătoşii

Printre altele, Arhiepiscopul Tomisului a mai fost întrebat dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează.

Preotul care ar împărătăşi păcătoşii şi-a motivat această decizie prin faptul că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

author avatar
Andrei Ștefan
10.256 afisari

24 COMENTARII

 1. Imi era simpatic dar a luat-o pe aratura.
  Asa cum Isus a dat o sansa talharului de pe cruce, sau Sf.Mariei Magdalena si preotii trebuie sa spovedeasca si impartaseasca chiar criminalii din inchisori.Le dau canon dar nu ii indeparteaza de la credinta.Alfel vor fi pierduti.

  • La fel credeam si eu ca e ceva mai destept.
   Dar in momentul in care considera ca casatoria cu o femeia divortata este adulter dovedeste ca este dublu idiot.
   Adulter este cand unul din parteneri sau amandoi sunt casatoriti.
   Ce importanta are cine a cerut divortul, nici macar din vina cui s-a desfacut casatoria nu are relevanta in noua casatorie.
   Imi pare rau dar omul e cam slabut cu mintea, pacat are intentii bune dar pentru mitropolie se cere o gandire matura si o inteligenta bine cultivata, calitati de care IPS nu da dovada din conversatiile sale cu enoriasii de la Radio Dobrogea. De la vremurile cand Mantuitorul ne-a lasat regulile de convietuire, lumea a ma evoluat si multe nu se mai pot aplica ad literam.

   • Știți mai bine canoanele, aveți mare îndrăzneală, … dacă ar fi după noi nimic nu ne-ar mai oprii de la păcat !Ne mirăm de ce sunt atâți copiii născuți bolnavi !? Cereți-vă iertare !

    • Cine e el sa arunce primul piatra? Isus nu a aruncat piatra asupra pacatoasei adulterine care era maritata si nu divortata.
     IPS Teodosie a inceput bine a dat sfaturi bune dar a dat in pacatul mandriei, se vede adulat.Se plimba in trasuri si se vrea
     Mitropolit.Dar aceasta treapta bisericeasca nu se voteaza ca la primarie.
     Imi pare rau.

    • N’am cui sa’i cer iertare, stai linistit. Dupa parerea IPS femeile divortate nu vor mai putea sa se recasatoreasaca, idiotenie.
     Copii bolnavi se nasc din parinti tampiti ce consuma alcool si au o dieta alimentara toxica in perioada preconceptiei, cat si dupa-mama. Drogurile si alcoolul aduc nenorociri noi nascutilor.
     Stai linistit chiar daca sunt indraznet cu idiotii nu sunt un pacatos, ma bucur de un corp sanatos si de o minte functionala.
     Uniforma unui popa nu ma face sa nu-l vad ca este idiot sau parsiv, judec omul asa cum e, nu dupa cum e imbracat.

   • Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu săvârşeşti adulter”.
    28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.
    29. Iar dacă ochiul tău cel drept te sminteşte pe tine, scoate-l şi aruncă-l de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă.
    30. Şi dacă mâna ta cea dreaptă te sminteşte pe tine, taie-o şi o aruncă de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă.
    31. S-a zis iarăşi: „Cine va lăsa pe femeia sa, să-i dea carte de despărţire”.
    32. Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârşească adulter, şi cine va lua pe cea lăsată săvârşeşte adulter (Mt.5/27)

  • Nu îi îndepărtează de biserica,trebuie sa vii la Biserica îți faci mărturisirea păcatelor dacă primești canon îți faci canonul apoi te impartasesti

 2. dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.
  „Nu este păcat, dar este o lege. ”

  -e cea mai bicisnica lege:
  atinge direct chiar credinta!
  (legea aia vine de la A. I. Cuza…)

  cum ar veni ca sa nu poti boteza
  fara certificat de nastere?
  (satanele se vor ocupa de asta)

  • Tutunul a fost adus in Europa dupa 1500 – odată cu obiceiul din americi. Nu are nici o legătură cu religia creștină, doar cu „prostia medievală înapoiată”. Apoi, trebuie să citești evangheliile, nu sa asculți halucinațiile lui Snagoveanu, acolo, scrie ca, tocmai cei păcătoși sunt mai bine primiți pentrucă „s-au pocăit” !!!. Citiți dialogul dintre ISUS și Pilat din Pont, unde Isus ii spune concret ca, ” împărăția lui nu are nici o legătură cu cea lumească si nici nu se află aici”. Snagoveanu, vrea o împărăție a lui „pământeană”, circul lui cu trăsuri, bărci și altele, dăunează si duc in derizoriu „evangheliile lui Isus”, care, atat el cât si ucenicii erau de o simplitate, de care astăzi, slujirii lui, s-au dezis, se rușinează si sau împopoțonat cu haine și altele de un lux orbitor, din păcate. Credința, explicată de Isus, stă in mintea si sufletul omului, nu in lux si bunuri lumești.

 3. Io, dacă oricum nu esti ortodox, de ce te bagi în discuție? Articolul, dar si comentariul sunt un atac voalat la adresa PS. Teodosie, pe fondul demersurilor întreprinse de acesta, ca sa ridice Tomismul la rangul de Mitropolie. Se pare că îi cam deranjează pe cei „puternici„!

  • Are ganduri sectante.
   Sectantii gandesc asa.Chiar ii dau afara din biserica lor.
   Pana si catolicii s-au „adaptat” si accepta divortul.

 4. Bai barbosilor jumatate din voi sinteti homalai si pedofili toti manevrati prostimea si sclavii si luat i pielea de pe ei ,Lasati lumea in pace

 5. Nu mai mediatizați atit acest individ penibil. Isus Hristos a spus că nu dorește moartea păcătosului ci să se întoarcă și să fie viu, să nu mai greșească. Face de rușine clerul. Există preoți de mir și cu adevărat Har, nu acest papagal Ara 😔d care se visează mitropolit. Sfântul Sinod ar trebui să-l caterisească. Spală obrazul Bisericii și scapă poporul de un psihopat religios.

 6. Vă rugăm, scăpați-ne de paiața asta ! Duce în derizoriu ideea de biserică. E timpul sa se ducă -n…pensie !

 7. E dus cu capul mosul. Cine este el să stabilească legi . E cumva reprezentantul divin pe pământ e un simplu muritor că toți ceilalți care are arfe in cap. Niciun popa nu are dreptul să impună ceva. Vorbește după Biblie. O carte că oricare scrisă și modificată de multe ori de unul sau altul în funcție de interesele bisericii, in principal la îndobitocirea maselor. Fiecare are dreptul să creadă în ce vrea el și se poate ruga și în cadă lui fără asistență . Așa e normal și firesc.

 8. Va dati seama ca daca ar fi dupa el ne-am intoarce in secolul 14? Si culmea ca el este un golan, barbugiu, avar, cu averi nemasurate pe care nu inteleg de ce le strânge. Va muri mâine, poimâine si se va alege praful de averile lui. Nesnatos!

 9. Tot comentati pe aici ca să vă aflati in treaba,mari viteji.Credeti ca Teodosie citeste ce scrieti?😄Sunteti naivi sau bolnavi?Dacă sunteti revoltati,mergeti si spuneti-i personal ce vă doare! A,dar pt asta trebuie sânge în instalație!

 10. Este un ahtiat după putere…. după bogăție.Un fanfaron.Ar trebui să fie umil… iertător….are o privire diabolică care îți dă fiori.E un fel de Șoșoacă sau Simion al bisericii.Rușine lui.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri