AcasăSOCIALÎPS Calinic, reacție neașteptată după ce a fost diagnosticat cu COVID-19: „Nu...

ÎPS Calinic, reacție neașteptată după ce a fost diagnosticat cu COVID-19: „Nu pot să recomand cuiva să se vaccineze”

calinicÎPS Calinic, reacție neașteptată după ce a fost diagnosticat cu COVID-19: „Nu pot să recomand cuiva să se vaccineze”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ÎPS Calinic s-a aflat în stare gravă la spital după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza infecției cu Covide-19.

Deși siuația sa a fost una delicată, Înaltul Prelat nu ia în considerare varianta vaccinării. Acesta a spus că, în calitatea sa de prelat, nu poate recomanda cuiva să se vaccineze, pentru că nu este medic.

ÎPS Calinic a precizat, de asemenea, că regulile impuse pentru împiedicarea răspândirii virusului trebuie respectate.

„Stimate domnule!

1. Atunci când am fost întrebat, în legătură cu vaccinul, am spus răspicat că nu am acreditare în acest sens și nu mă pot pronunța.

2. Dacă unii clerici își permit să o facă, probabil că ei, pe lângă studiile teologice, au și alte studii acreditate în domeniul medical, plus foarte mulți prieteni, profesori, doctori, biologi etc., ce pot emite opinii pertinente în acest domeniu.

3. Legile, hotărârile, prevederile Statului privind combaterea transmiterii virusului trebuie aplicate si respectate; legat de vaccin, personal, ca slujitor al Bisericii, nu pot să recomand cuiva să se vaccineze sau nu din foarte multe motive. Dacă, Doamne, ferește!, ulterior apare vreun efect neprevăzut, îți încarci conștiința și trebuie să răspunzi în fața lui Dumnezeu și a familiei. În fața dramelor ești singurul în măsură să hotărăști!

Pace și bucurie ziditoare de suflet!”, a scris ÎPS Calinic pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Vă amintim că șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea (47 de ani), a murit pe 17 septembrie din cauza COVID-19. El este cel de la care ÎPS Calinic s-a infectat cu Covid-19.

author avatar
Andreea Vlad
382 afisari

3 COMENTARII

  1. Nicio problema, o să-i cantam „veșnică pomenire”. Chiar mai degrabă decât crede.

  2. De ce nu ati pus in titlu intreg paragraful declaratiei? ”Nu pot să recomand cuiva să se vaccineze sau nu” asta e titlul corect

  3. Mult respeckt, bai Calinikule, tocmai i-ai dat o mare pwula in gura la toti cei 4 milioane de cobai dublu vaxxinati in cap ai lui Matu, adica la hamsterii aia dresati si dusi cu pluta !! Sa ne traiesti mult si bine, sa moara toti vaxinatii astia spalatii cu Dero pe creier !! Ha ha ha 🙂 Iar a aparut postakul de serviciu al usereilor kurkubeisti, bai, poate ai nevoie de ceva senzatii tari, pe care sigur o sa le ai, daca te gasim, nu e bine sa te expui asa de mult, mai bine stai pe adevarul si pe g4media, acolo e locul vostru de kurkubeisti kokliti 🙂 Cobailor, alinierea ca niste hamsteri de kakat ce sunteti, unul sa nu chitaie in rand, care comenteaza isi ia cateva capete in gura ca si autograf de la Matu, si la doza 3 de seruri experimentale in vene cu voi, asta emritati, bai cobailor cu mintea mica cat o nuca, si veveritele sunt mai destepte ca voi !! Ha ha ha 🙂 Double Vaxxin Macht Frei, ca la Auschwtz 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger