AcasăSOCIALÎPS Calinic Argeşeanul se dezice de ÎPS Teodosie! "Femeia", în centrul contrazicerilor

ÎPS Calinic Argeşeanul se dezice de ÎPS Teodosie! „Femeia”, în centrul contrazicerilor

ÎPS Calinic Argeşeanul si ÎPS TeodosieÎPS Calinic Argeşeanul se dezice de ÎPS Teodosie! "Femeia", în centrul contrazicerilor

O nouă declarație controversată vine de la arhiepiscopul Tomisului. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a spus că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”.

Arhiepiscopul Tomisului susține că femeia se face vinovată de păcat și că, „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.

Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare?

De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

Cum l-a contrazis ÎPS Calinic Argeşeanul?

ÎPS Calinic Argeşeanul aduce un omagiu femeii, pe care o numește „înger pe pământ” și „ființă dumnezeiască”, venind cu argumente din învățăturile textelor religioase.

Voi încerca să scriu despre o altă minune, cea a răsplăţii întreite făcută de Dumnezeu Femeii prin aceea că:

Au aflat cele dintâi despre Învierea lui Iisus Hristos; au văzut cele dintâi pe Iisus Cel înviat din mormânt şi au dus cele dintâi vestea cea mare a Învierii lui Iisus, chiar ucenicilor Săi!”, a postat Calinic Argeșeanul într-o lungă postare pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei pe care o conduce.

Aşadar, Femeia: prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel, primul dascăl şi preot al copilului ei, aşa cum pe drept cuvânt scrie în Predicile sale, Părintele Mircea Păcurariu.

Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, Femeia este un Înger purtător de mir!”, a încheiat Arhiepiscopul Argeșului.

author avatar
Andrei Ștefan
743 afisari

5 COMENTARII

  1. Pai care e cea mai mare onoare facuta de Dumnezeu femeii si barbatului ca Fiul Sau Divin sa se fie nascut din femeie?
    Amandoi au dreptate numai ca parintele Teodosie e mai plastic.

  2. Calinic, un libidinos viclean, parșiv. Sta la pânda și musca ca vipera. Unde era cand Teodosie, singur, apara dreapta credinta, Sf
    Împărtășanie? A, am uitat se împărtășea cu vaccinul salvator. Vai de noi că avem în BOR asemenea trișori.

  3. Pana unde s a ajuns ? Sa cercetezi dupa legile lumesti, pe cele ceresti(Biblie).Daca s a reusit in lume sa se creeze conflicte intre rase, religii, varsta, studii, vaccinati/ nevaccinati, etc, iata ca a aparut o noua disputa: barbatul vs femeia.
    Dupa ce a zis IPS Teodosie ar trebui cercetati cam toti preotii ortodocsi, catolici sau chiar musulmani…

  4. De altfel fiecare fata bisericeasca are dreptate: IPS Teodosie se refera la rolul femeii in treburile bisericii iar Calinic la rolul femeii in societate.Subiecte total diferite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger