AcasăSOCIALÎnvăţăturile Părintelui Cleopa: care este greşeala pe care o fac enoriaşii când...

Învăţăturile Părintelui Cleopa: care este greşeala pe care o fac enoriaşii când se închină în biserică (VIDEO)

Părintele Ilie Cleopa, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României, a descris în învăţăturile sale cum se face corect închinarea la icoane pentru ca rugăciunea să fie bine primită.

Arhimandritul a precizat şi momentul în care nu trebuie să te mai închini în biserică.

Mulţi creştini ţin cont de regulile Părintelui Cleopa

În decembrie 1929, s-a alăturat obștii Schitului Sihăstria, iar pe 2 august 1937 a primit numele „Cleopa”.

În 1947, Schitul Sihăstria a fost ridicat la rang de mănăstire, iar părintele Cleopa Ilie a fost numit arhimandrit (stareț al mănăstirii), cu aprobarea patriarhului Nicodim Munteanu.

Deşi a murit de mai bine de două decenii (12 februarie 1998), creștinii care au ascultat învățăturile sale încă se lasă ghidați de ele și le tratează ca pe niște reguli de care trebuie neapărat să țină cont.

Când nu e bine să te mai închini?

Să știți că după ce dă preotul binecuvantare de Sfânta Liturghie, nimeni nu mai are voie să se închine la icoane în biserică sau să mai ducă daruri la altar, că este mare păcat.

Când auzi că zice preotul: Binecuvantată este Împărăția Tatalui și a Fiului și a Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor, este gata! De atunci fiecare stă la locul lui linistit, nu se mai duce să se închine. Chiar de-ai venit cu un dar în biserică, cu lumânare și cu prescură, le dai la urmă.

Că din timpul acela preotul intră în Sfânta Liturghie și nu mai are timp să ia darul. Ca daca te duci și el se opreste de la Liturghie, îi rămân o mulțime de rugăciuni și are păcat. Deci darurile se dau la biserică până se dă binecuvantarea de Liturghie.

De atunci înainte nu mai este voie nici să te închini la icoane, pentru că îi tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie”, spune Părintele Cleopa în învățăturile sale.

Când vă închinați la sfintele icoane, să nu sărutati sfinții pe fata, că-i păcat. Nu-i voie. Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruți picioarele, dacă este pictat pe jumătate, il săruți la partea de jos”, a mai spus Părintele Cleopa.

author avatar
Andrei Ștefan
645 afisari

3 COMENTARII

    • In primul rând nu te mai poți uita”în gura acestui mosh” deoarece a trecut la cele vesnice, în al dailea rând(sau chiar în primul) ești un mare dobitoc!

  1. Crestinàtatea este esenta neamului románesc!
    Doar increderea in Bunul Dumnezeu a dus la o ratá micá de vaxenare in colonia Romania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger