AcasăSOCIALÎnvățământul hibrid, varianta propusă de ministrul Educației pentru noul an şcolar

Învățământul hibrid, varianta propusă de ministrul Educației pentru noul an şcolar

intavamantul hibrid

Scenariul cel mai probabil a fi pus în practică pentru începerea anului şcolar din septembrie este sistemul hibrid, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Învățământul hibrid se realizează prin rotație, adică unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online. Totul va depinde însă de evoluția situației epidemiologice, a mai precizat Monica Anisie.

„Văzând situaţia epidemiologică la momentul acesta, care este o situaţie destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunţăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să ştim exact cum va evolua situaţia epidemiologică, pentru că observaţi şi dvs., în spaţiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aş face un apel către populaţie să respecte distanţarea fizică, să poarte mască şi în felul acesta să ne protejăm cu toţii, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a declarat la RFI Monica Anisie.

Anisie promite că profesorii vor fi pregătiți pentru modelul hibrid

În septembrie, 135.000 de profesori vor fi pregătiți pentru modelul hibrid de învățare. Tot atunci va fi publicat și „un set de recomandări pentru învățarea la distanță, dedicat directorilor de școli, prevede documentul publicat de Ministerul Educației și Cercetării. A fost creat un portal online care vine în spijinul cadrelor didactice pentru a se putea perfecționa cu noul mod de lucru.

„Considerăm că profesorii trebuie să își dezvolte și să aplice propriile strategii de formare profesională, fără a exclude din acest proiect elevul, care este și trebuie să rămână motivație a demersului de învățare al fiecărui profesor. Programele de formare continuă și activitățile de instruire/perfecționare pentru care au putut opta profesorii, începând cu luna martie și pentru care pot opta în continuare, au grade diferite de complexitate și demonstrează o abordare stadială, vizând prezentarea unor instrumente digitale utile în armonizarea metodelor didactice aplicate la clasa virtuală de elevi”, a anunțat Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

Ce se întâmplă cu tabletele pentru elevii din mediul rural

Ea a fost întrebată şi dacă MEC a început livrarea celor 250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii săraci. „Este procedura de achiziţie. Nu Ministerul Educaţiei face achiziţia acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziţia acestor tablete, nu Ministerul Educaţiei. (…) Există timpul suficient, avem achiziţia declanşată. Nu pot eu să mă pronunţ asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituţie, la modalitatea în care se desfăşoară o achiziţie publică.

Ştiţi foarte bine că sunt nişte termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. (…) Deci până la 10 septembrie există un termen. Şcoala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen şi aşteptăm să se realizeze această achiziţie de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, este o instituţie care se ocupă de acest lucru”, a afirmat ministrul Educaţiei.

author avatar
Andreea Vlad
235 afisari

3 COMENTARII

  1. vrem sa o uitam pe anisie sa plece ca doar nu e vesnica si sa lase elevii sa faca scoala nu hibrizi !!!!!!!!!

  2. Idioata asta de Anisie pina nu primeste un par in cap nu se lasa ! ….pina la urma o sa primesti un par in cap si o sa dai drumul la scoala cum trebuie …iar tu securisto sa pleci de la conducerea invatamintului …curva nenorocita ce esti ! …cred ca asta astepti un par in cap !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger