AcasăSOCIALÎntreţinerea la bloc, în Bucureşti, va ajunge un IAD! Prețul gigacaloriei scapă...

Întreţinerea la bloc, în Bucureşti, va ajunge un IAD! Prețul gigacaloriei scapă de sub control

CaloriferÎntreţinerea la bloc, în Bucureşti, va ajunge un IAD! Prețul gigacaloriei scapă de sub control

Consilierii generali PNL şi USR PLUS au ajuns la un acord privind preţul gigacaloriei în Capitală, bucureştenii urmând să plătească 330 de lei, faţă de 164 de lei cât suportă în prezent.

Pe lângă preţul plătit de populaţie, Primăria Capitalei va veni cu o subvenţie de aproximativ 650 de lei, pentru a acoperi costul total al gigacaloriei, care se ridică la 980 de lei pe lună.

Preţul gigacaloriei, neschimbat din 2011

Conform proiectului de hotărâre postat pe pagina de Facebook a consilierului municipal şi propus spre adoptare de primarul general, Nicuşor Dan, în Bucureşti preţul local de facturare către populaţie a energiei termice este neschimbat din 1 august 2011.

„Ordinea de zi a şedinţei CGMB de mâine a fost suplimentată cu un proiect de hotărâre prin care preţul energiei termice în Bucureşti creşte de la 1 aprilie la 330 de lei (fără TVA 5%)/gigacalorie. Preţul actual este de 140 de lei/gigacalorie”, a scris Daniel Rigu, consilier municipal USR, marţi, pe Facebook.

La nivelul municipiului Bucureşti, producerea energiei termice este asigurată de aceşti trei producători de energie termică, în cogenerare şi de către CMTEB, prin centrala termică de zonă Casa Presei Libere şi 46 mici centrale de cvartal.

Anunţul preţului, miercuri

Consiliul General va stabili în şedinţa de miercuri cât vor plăti bucureştenii pentru gigacalorie, urmând ca aceasta să se scumpească, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută luni.

În cazul menţinerii actualului tarif al energiei termice pentru populaţie ar deveni imposibilă susţinerea subvenţionării în continuare a întregii diferenţe de preţ dintre preţul local şi cel facturat populaţiei”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

 

author avatar
Andrei Ștefan
597 afisari

4 COMENTARII

    • Aici va dau dreptate.Nu e vorba doar de subventia la caldura sau transportul in comun si nici macar doar de Bucuresti.
      In general traim o viata pe datorie supraconsum,pur si simplu nu ne permitem nivelul asta de „trai”.
      Iar cu „subventia”.vedeti cati angajati au in total primariile din Bucuresti adica primaria capitalei,cele 6 de sector,cati sunt prin companii municipale,regii autonome,platiti tot de la buget bineinteles iar ca sa dau un exemplu concret,o intersectie din Bucuresti se „sistematizeaza” de vreo 6 ani in sectorul 6 sa zicem.

    • Excelent. Sunt bosorogi care stau in 4 camere ca asa sunt ei obisnuiti.

  1. De sub controlul mental e scos nicusor ca vine la sfarsitul iernii sa spuna pt la anul cand el saracu nu a facut nimic pt eficienta si altele , nu a avut desapezire si putea banii aia sa i bage la incalzire dar el nefericitul creste un pret la ceva care singur recunoaste ca nu e capabil sa o gestioneze ca e in faliment , ca trebuie bla, bla!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger