AcasăSOCIALIntră Bucureștiul în carantină? Decizia finală, la CNSU

Intră Bucureștiul în carantină? Decizia finală, la CNSU

carantinaIntră Bucureștiul în carantină? Decizia finală, la CNSU

Bucureștiul și județul Ilfov nu vor intra în carantină, a recomandat vineri dimineață Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a luat în discuție propunerea de joi a Institutului Național de Sănătate Publică.

Decizia finală va fi luată de CNSU, în baza recomandării Grupului tehnico-științific. Institutul Național de Sănătate Publică a cerut instituirea carantinei zonale pentru 14 zile în zona metropolitană a municipiului București, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de infecții COVID-19.

Vă amintim că incidența în București a ajuns, vineri, la 15,83 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară.

Capitala NU intră în carantină

Deși Comitetul Tehnico-Ştiinţific a respins, vineri, carantinarea Capitalei şi a zonei limitrofe, se pregătesc o serie de măsuri suplimentare pentru Capitală şi judeţul Ilfov, așa cum a anunțat și șeful DSU Raed Arafat.

„Din punctul meu de vedere, nu cred că se va ajunge la a carantina Bucureşti în sensul de a închide Bucureștiul şi Ilfov, în aceste condiţii. Poate că vor fi analizate anumite măsuri suplimentare care să ne asigure controlul asupra răspândirii virusului, dar fără a implementa o carantină zonală”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

author avatar
Andreea Vlad
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger