AcasăSOCIALIntervenție de URGENȚĂ a salvatorilor, la Semimaratonul București: Un participant a intrat...

Intervenție de URGENȚĂ a salvatorilor, la Semimaratonul București: Un participant a intrat în stop cardiorespirator!

Intervenție de URGENȚĂ a salvatorilor, la Semimaratonul București: Un participant a intrat în stop cardiorespirator! (sursa foto: Facebook)

Momente dificile pentru un participant la Semimaratonul București 2022. Bărbatul a ajuns de urgență în grija cadrelor medicale, la puțin timp după ce a trecut linia de sosire, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare.

Salvatorii au intrat în alertă și au intervenit de urgență în ajutorul unui bărbat de naționalitate japoneză care a participat la Semimaratonul București 2022. Totul, după ce competitorului i s-a făcut rău, la scurtă vreme după ce a trecut linia de sosire, respectiv la încheierea unui parcurs de 21 de kilometri. Anunțul a venit de la Ministerul Sănătății.

MS a comunicat în această ultimă zi a săptămânii că „Serviciul de Ambulanță București Ilfov a intervenit pentru salvarea vieții unui participant la Semimaratonul București 2022”.

MS: Echipajele SABIF au intervenit și l-au resuscitat/Bărbatul, dus de urgență la spital

E vorba despre un japonez în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a fost dus de urgență la spital, după ce a primit primul-ajutor de la salvatorii aflați la evenimentul sportiv din Capitală.

La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naționalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele SABIF care asigurau asistența medicală de urgență la maraton au intervenit și l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut.

Acesta a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală”, a mai transmis Ministerul Sănătății (MS).

MS-ul a anunțat, totodată, că Ambulanța București Ilfov a fost prezentă la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C, cu medic, și 4 echipaje de tip B2, cu asistent medical. „În plus, 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari asigură asistența medicală în cadrul maratonului care se desfășoară în acest week-end în București”, indică aceeași sursă.