AcasăSOCIALInteligența Artificială, noul mogul al presei. Cine controlează mass-media de acum înainte

Inteligența Artificială, noul mogul al presei. Cine controlează mass-media de acum înainte

Dintotdeauna, informația a reprezentat arma îndreptată amenințător spre tâmpla „Elitei” ce dirijează mersul lucrurilor în lume. Libertatea de exprimare este glonțul de pe țeavă și fix aici se încearcă în prezent „rezolvarea” problemei. Jurnalismul independent trăiește periculos de când au apărut „factcheckerii”, dar cumva tot a reușit să ducă mesajul corect spre receptorii săi. Acum, o altă amenințare bate la ușă – liderii adunați la Forumul Economic de la Davos au stabilit că este momentul ca un nou mogul de presă să-și facă apariția în piață, Inteligența Artificială!

Rare sunt momentele în care Forumul Economic Mondial (WEF) ia atitudine pe vreun subiect anume și tocmai de aceea mesajul lui Klaus Schwab referitor la libertatea de exprimare este extrem de important.

WEF solicită fuzionarea Inteligenței Artificiale cu cea umană pentru a cenzura „discursul de ură și dezinformarea”! Cu alte cuvinte, informația deținută/controlată de jurnaliști va trece prin filtrul IA și numai ce este conform standardelor stabilite ajunge să fie transmisă mai departe.

Soros, speriat de „lumea întunecată a daunelor online”

În ciuda faptului că nimeni nu le-a solicitat părerea, șefii Forumului Economic Mondial au început să insiste pentru fuziunea sistemelor de inteligență umană și artificială, având drept scop cenzurarea „discursului de ură” și a „dezinformării” online. Se vrea ca IA să controleze tot ce se scrie și asta chiar dinainte de a fi permisă postarea.

Un raport publicat recent pe site-ul oficial WEF avertizează, pe un ton amenințător, cu privire la pericolul „lumii întunecate a daunelor online”.

Speriat de avalanșa dezvălurilor la adres sa apărute în mediul online, George Soros a ordonat să se dea cu mătura prin Internet, iar Klaus Schwab a și sărit cu soluția. WEF propune îmbinarea celor mai puternice aspecte din cenzura umană („factchekerii”) cu algoritmii de învățare automată ai IA, asigurându-se astfel că opiniile contra curentului ajung unde trebuie, pe lista neagră a „Elitei”.

„Combinând în mod unic puterea tehnologiei inovatoare, colectarea informațiilor off-platform și priceperea experților în materie, care înțeleg modul în care acționează actorii amenințărilor, detectarea la scară largă a abuzurilor online poate atinge o precizie aproape perfectă”, se precizează în articolul postat pe site-ul World Economic Forum.

Soluția: Inteligența Artificială să decidă ce se publică!

Articolul se încheie propunând „un nou cadru, o abordare bazată pe Inteligența Artificială este crucială”.

„Prin aducerea inteligenței umane, multi-lingvistice în seturi de învățare, Inteligența Artificială va fi apoi capabilă să detecteze abuzuri nuanțate și noi la scară largă și asta chiar înainte de a ajunge conținutul pe platformele sociale. Completarea acestei detecții automate inteligente cu expertiza umană, pentru a revizui cazurile și a identifica falsurile pozitive și negative, ne va permite să creăm Inteligență Artificială cu minte umană”, zic cei de la WEF.

Pentru cine se mai îndoiește: libertatea de exprimare va fi, foarte probabil, cenzurată încă dinainte de a putea posta ceva pe Facebook, Insta, Twitter etc. I se spune „cenzură preventivă”.

Și, ca totul să îmbrace haina frumoasă a „binelui social”, davosiștii spun că urmăresc doar să oprească amenințările din online „înainte ca ele să ajungă la utilizatori”.

Mulți se întreabă de ce Forumul Economic Mondial, în mijlocul unei crize a costului vieții, a unei viitoare raționalizări a energiei și a unei recesiuni globale, ca să nu mai pomenim de pericolul izbucnirii în orice moment a unui război (chiar nuclear!) se preocupă de toate acestea. De ce nu rămâne „Davosul” concentrat doar pe economie? Încă o dată se dovedește că nu inflația, costurile energiei și securitatea alimentară sunt grijile „Elitei”, care se arată ciudat de surdă la tot ceea ce se întâmplă cu adevărat în întreaga lume.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.618 afisari

14 COMENTARII

    • ZIARE.COM SITE-ul EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI UNDE SUNTETI CENZURATI SI INSULTATI , INJURATI DE JEGUL JURNALISMULUI SUB MEDIOCRU

      ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI
      CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

      UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA
      NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

    • ZIARE.COM SITE-ul EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI UNDE SUNTETI CENZURATI SI INSULTATI , INJURATI DE JEGUL JURNALISMULUI SUB MEDIOCRU

      TOTI RAPANOSII DE PE ZIARE.COM SE CRED JURNALISTI , LING IN CUR CLASA POLITICA SI COPIAZA ARTICOLE DE PE INTERNET SI SUNT MARI ANALISTI CU DAMF DE KAKATI JURALISTI

      ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI
      CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

      UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA
      NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

  1. Dracu’ sa-i pieptene pe globalisti………….sa-i vad cu mâinile pe piept!… si cu floricele otravitoare tot pe piept!

  2. O sa trecem din nou la presa scrisa.:))
    Si la mesaje cu porumbelul zburator…..fituici din drone…:)

  3. Si eu am fost cenzurat azi aici pe National, la articolul despre cazarea ucrainenilor, desi scrisesem ceva de bun simt. Comentariul a disparut de la inceput, de parca nici n-ar fi fost postat.

    • Pai si redactia asta a fost ocupata de „trotinetisti”, dupa cum le spune cineva de pe-aici.

  4. Mă piș pe FEM, pe Soroș și pe Kaka Schwab. Să-și bage cenzura pe unde mai ușor le încape.

  5. Este bine că se verifică articolele cu ajutorul AI. Așa vom fi siguri că este real și util acel articol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger