AcasăSOCIALUPDATE. Întâlnire importantă, vineri, la Guvern. Ce a anunțat primarul Nicușor Dan,...

UPDATE. Întâlnire importantă, vineri, la Guvern. Ce a anunțat primarul Nicușor Dan, după discuții – VIDEO

Întâlnire importantă la Guvern. Primarul Nicușor Dan, așteptat la discuțiiÎntâlnire importantă la Guvern. Primarul Nicușor Dan, așteptat la discuții (foto: Facebook)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a mers, vineri, la Palatul Victoria, după încheierea ședinței de Guvern conduse de către Nicolae Ciucă.

UPDATE: După ce ieșit de la întrevederea de la Guvern, Nicușor Dan a făcut declarații în fața presei.

Și a anunțat că un subiect al discuției a fost subvenția la termie. „Discuția a fost – bugetul pe 2022 este în lucru, și discuția a fost care sunt urgențele până la finalul anului 2021 și care este necesarul începând cu 2022. Răspunsul final o să fie, pentru cei ca noi, care au nevoile în special pe anul 2022, o să vină prin bugetul de stat”, a susținut Nicușor Dan.

Cât despre banii pe care îi plătesc locuitorii Capitalei, primarul a declarat că „până când Consiliul General nu o să modifice hotărârea din 2011, bucureştenii vor plăti 164 de lei, cum plătesc şi azi”.

Referitor la majorarea prețului la gigacalorie, Dan a menționat că „fiecare din partide s-a exprimat public”.

„PNL,PMP susțin această majorare la 280, care ține cont de mai mulți factori. Ține cont de creșterea prețului gazului, ține cont de prețurile care sunt în țară pe același serviciu, ține cont de neajunsurile pe care, din păcate, bucureștenii le au, nu are rost eu să le explic acum, ține cont de faptul că nu s-a mai făcut o creștere din anul 2011, când prețul total, cel care acum e 980 de lei, atunci era 320 de lei cu totul, deci bucureștenii plăteau 164 din 320, acum plătesc 164 din 980. PNL, PMP susțin această creștere, care în opinia mea e rezonabilă, USR nu s-a pronunțat, așteaptă să vadă care este răspunsul din partea Guvernului, iar PSD s-a exprimat public că nu susține o majorare”, a declarat Nicușor Dan.

La ora 11 este programată să înceapă o întâlnire de lucru la care, din câte figurează pe agenda publică anunțată de Guvern, vor participa miniștrii Finanțelor, Adrian Câciu, Dezvoltării, Attila Cseke, Energiei, Virgil Popescu, dar și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Din câte s-a aflat, pe surse, la întâlnire ar urma să fie prezent și premierul Ciucă, potrivit Agerpres. Iar la întrevedere ar urma să se discute, între altele, despre costul termoficării, dar și despre intenția Primăriei București de a prelua ELCEN.

Primarul Capitalei a avut o primă întrevedere cu premierul Ciucă

Nicușor Dan a discutat cu premierul Nicolae Ciucă la scurtă vreme de la instalarea noului Executiv. După întâlnirea din 27 noiembrie, descrisă de primarul Capitalei drept „foarte bună”, Dan anunțase, pe Facebook, ce i-a transmis premierului. „I-am spus domnului prim-ministru că urgența Bucureștiului e legată de costul termoficării, în condițiile în care prețurile în sectorul energetic au crescut puternic în acest an și că e de dorit un efort comun al primăriei, guvernului și cetățenilor pentru a acoperi aceste creșteri. Am reafirmat de asemenea intenția Primăriei Generale de a prelua producătorul de energie ELCEN, pentru a avea la un loc producția și distribuția energiei termice”, transmitea Nicușor Dan, în seara zilei de 27 noiembrie.

O zi mai târziu, primarul Capitalei transmitea, pe aceeași rețea de socializare, că vrea să aibă, în perioada următoare, și o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. „Îi voi prezenta domnului Câciu chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, ca să aibă informațiile direct de la sursă.

E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea, care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii.
Vreau să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului București și noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor”, susținea Dan, pe 28 noiembrie.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger