AcasăSOCIALInstituțiile de forță ale statului, trimise să mazilească service-urile auto

Instituțiile de forță ale statului, trimise să mazilească service-urile auto

Poliția, trimisă de guvernanți să apere interesele multinaționalelor

Războiul dintre multinaționalele care patronează firmele de asigurări și service-urile auto cu capital românesc a trecut la un alt nivel. Statul, prin instituțiile sale de forță, s-a implicat în tranșarea problemei, pentru a închide gura definitiv celor care se mai opun tarifelor de reparații stabilite de firmele de asigurări.

Fabricarea unei legi în Parlament care să acționeze împotriva beneficiarilor polițelor RCA nu a fost de ajuns pentru coaliția guvernamentală. Pentru a avea și sprijinul populației, în laboratoarele puterii s-a mai decis organizarea unei acțiuni menite să decredibilizeze total service-urile auto, creând impresia că acolo se petrec lucruri necurate. Astfel, subit, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au anunțat ieri că au demarat 24 de percheziţii domiciliare, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor persoane juridice care ar fi supraevaluat costurile reparaţiilor efectuate în baza unor poliţe RCA.

”Activităţile sunt derulate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2019-2020, mai multe societăţi comerciale, cu obiect de activitate efectuarea de reparaţii şi închirieri auto, precum şi comercializarea de piese de schimb, ar fi dezvoltat un mecanism infracţional complex, prin care s-ar fi eludat dispoziţiile legale şi care ar fi avut ca rezultat supraevaluarea costurilor reparaţiilor efectuate în baza unor poliţe RCA. La operaţiune, participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi D.G.P.M.B. – Serviciul Criminalistic, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Registrului Auto Român, Gărzii Naţionale de Mediu şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi Ilfov”, se arată într-un comunicat al IGPR.

După ce ANPC-ul a dat greș, au trimis mascații

Pe la jumătatea anului trecut, service-urile auto au fost vizate de ample controale ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care au urmărit același lucru, să arate lumii că service-urile au facturi umflate la devizuri, însă niciun rezultat nu a arătat acest lucru. Intervenția mascaților în controlul service-urilor auto, ce are ca efect imediat închiderea acestora, reprezintă un act de o gravitate fără precedent. Și asta pentru că statul intervine, pe față, de data aceasta, în favoarea multinaționalelor de la firmele de asigurări. În loc să rezolve zecile de mii de reclamații care se strâng anual împotriva firmelor de asigurări, care refuză să achite dosarele de daună pe polițele RCA, statul se poziționează împotriva victimelor acestui conflict. Pe motiv că facturile sunt prea mari, asigurătorii refuză dosare pe bandă rulantă, deși facturi mai mici ar însemna ca reparațiile să se facă cu piese made in China sau Taiwan, așa-numitele after-market, sau, mai grav, cu piese din dezmembrări. Pentru că miza este foarte simplă: asigurătorii vor să încaseze cât mai mulți bani din polițele RCA și să despăgubească, evident, cât mai puțin. Anul trecut, conform raportului publicat de pagina de internet a ASF, dauna medie RCA plătită pentru daune materiale a crescut cu circa 6%, ceea ce nu a acoperit nici inflația. În același timp, despăgubirile pe daune materiale interne au fost de numai 35%, iar restul de 65% au rămas la asiguratori. Mai mult, anchetarea abuzivă a service-urilor auto de către polițiști nu se justifică în niciun fel. Și asta pentru că orice factură presupus umflată este refuzată automat la plată de către asigurători, iar dosarul merge în instanță, unde conflictul se rezolvă.

Reparații pentru jumătate de mașină

Intenția parlamentarilor puterii de a introduce tarife de referință pentru service-uri auto înseamnă o plafonare a despăgubirilor acordate de asigurători. Practic, dacă reparația mașinii costă 1.000 de euro, firma de asigurări va achita doar 500 de euro. Tocmai de aceea se vorbește despre o introducere a co-platei, pentru că service-urile nu vor putea achita restul de bani decât cu riscul de a intra în faliment. ”Este inacceptabil, neconstituțional și fără precedent în legislația europeană să se permită introducerea unor asemenea limitări la despăgubirea RCA. În orice țară unde există despăgubirea pentru răspundere civilă (RCA), asigurătorul emitent are obligația să achite integral despăgubirile în cazul producerii riscului asigurat. Asigurătorii internaționali – care nu au nicio problemă să plătească despăgubirile integral în celelalte țări în care operează – vor să plafoneze calculul pentru despăgubire în România. De cateva luni bune păgubiții primesc adrese de la unele societăți de asigurare ca ei au calculat despăgubirea in funcție de salariu mediu pe economie și nivelul de trai din România”, a declarat vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.600 afisari

11 COMENTARII

  1. Multinaționalele care au pus mîna pe firmele de asigurari in ROMÂNIA ÎN GENUL CARTEL în restul Ioropii platesc iar aici nu vor!? De ce? Păi pt. ca a venit guvernu mieu la putere al multinaționalelor! Ca doar n-a venit la putere guvernu rușilor? Interzicerea ca românii să nu mai creasca porci in gospodarii,neacordarea de despagubiri in agricultura pina azi.Blocarea și intirzierea platilor prin APIA a fondurilor europene pt.fermierii români! Eu unul știu mulți români care au votat cu actuala putere ca psdu e corupți și fură!! Ăștia e cinstiți usr,pnl johannes..Deputatu florin roman vrea sa dea lege numa pt. psdiști care sa fie numa ei pedepsiți cu confiscarea averii cind sint condamnati.Restu pnl,usr se știe nici macar nu vor fi urmariți penal pt. ce fac,fura etc.

  2. inca un argument si o categorie care or sa stea pe strazi pana vor da jos de la conducere clasa politica care nu mai pot sta biped in fata strainilor si care folosec institutiile tot in slujba altora!!!!!!!

  3. Nu mai stiu ce sa mai faca sa distruga IMM -urile romanesti, guvernanatii astia
    In rest ne falim la paradele militare, dam decoratii, apoi pa aia care ii decoram ii dam afara, numa nefacute la nefakutul asta de Guvern

    • Buna seara – exprimare: In acest mod, ar fi fost prejudiciate societatile de asigurare-reasigurare, aspect care ar fi determinat, ulterior, cresterea anuala, constanta, a pretului politei de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicule.
      POLITA RCA nu a crescut!!!!companiile de asigurare sunt protejate, cel mai probabil la un ordin s-au efectuat aceste “ perchezitii “ penibile…..care a implicat un numar major de institutii cu oameni platiti din banii tuturor contribuabililor, mai putin de la multinationale care au profit zero in RO!!!!am un dosar de 3 luni neachitat la City, cu reclamatie la ASF!!!!bataie de joc!!!huuooooo ! In strada …

  4. Noi suntem niste oi proaste. Pentru ca, de maine nu mai plătim nici RCA si nici asigurări obligatorii, zdrențele astea internaționale isi închid taraba si părăsesc țara. De ce sa mai platesc cand imi platesc singur reparația? In țara asta sunt peste 40 de milioane de aitorturisme, camioane, utilaje ce platesc asigurări obligatorii. Una peste alta asigurările încasează anual peste 4 miliarde cu asigurări imobile. Ce sa vezi, nu platesc nici impozite si nici nu vor sa plătească despăgubiri. De ce? Pentru ca suntem un popor de idioti

  5. Acțiunea desfășurată de către DIICOT este rezultatul unui act de corupție către Procurorul șef din partea EUROINS, CITY INSURANCE și OMNIASIG. Pe ăștia ii apăra in realitate DIICOT. Campionii reclamațiilor la ASF din partea păgubiților RCA. 6000 de reclamații au fost înregistrate la ASF in luna Martie 2021.

  6. Cele mai mari gunoaie de pe globul pamantesc sunt patronii de service-uri auto. Aia trebuie sa aiba puscaria inscrisa in cazier inca de cand isi deschid service, urmand s-o execute mai tarziu cand sunt gasiti furand. Cele mai mari gunoaie de pe pamantul asta si nu numai in Romania.

  7. Sa creeat un nou partid de coalititie Euroins-City insurance , acest partid mason care decide peste toata clasa politica , care folosesc institutiile statului dupa chelul lor in favoarea lor, in defavoarea firmelor Romanesti . Cat de prost poti sa fii ca cetatean sa nu ti dai seama de abuzurile pe care la fac de ani de zile , cati oameni detinatori de serv auto in cazul de fata nu sunt disperati de ani de zile de cele doua societati pentru neplata muncii efectuate . Acesta coalitie E-C decide da ordine , iar iohanis cu toata clasa politica corupta executa impotriva cetatenilor lor , car cotizeaza la bogerul de stat . Vai se mama nostra

  8. Asta se intampla cand pensionarii inca tineri sunt cooptati cu salarii babane drept consultanti ai multinationalelor (austriece, franceze, chiar si bulgare, etc) pentru ca apoi sa isi foloseasca influenta asupra fostilor colegi in favoarea fimelor care ii platesc. Functionarii statului sunt apoi rasplatiti cu plata unor daune fictive sau majorate, cu reduceri la asigurari prin sindicatele politistilor sau cu protejarea unor retele infractionale „de casa”. Este cunoscut ca frauda in asigurari cea mai prolifica este cea sprijinita din interior, tocmai din acest motiv. Frauda din exterior este fie foarte prost executata, fie este „inchipuita”. Pentru a justifica platile facute fraudatorilor de casa, sprijiniti de departamentele de Antifrauda, sunt respinse dosare corecte dar substantiale si fara probe (filmari, poze, etc) bazandu-se pe complicitatea expertilor tehnici care, fiind putini la numar, sunt usor de „cumparat” prin expertize extra judiciare „Nu mai ajungi la concluziile care ne plac, nu te mai folosim”. Astfel, majoritatea institutiilor statului au fost corupte de aceste organizatii mafiote care platesc lobby prin salariu si prin daune inchipuite pentru a abuza consumatorul corect, care atunci cand isi cere drepturile este demonizat si transformat in hot. Daca nu faceau profit, de ce nu au plecat de zeci de ani din Romania??? Pote pentru ca pierderea raportata se refera la scoaterea banilor din firma (si din tara de cele mai multe ori) tocmai pentru a eluda plata impozitelor si uite asa ramanem si f**uti si cu banii luati. Trist e ca unii ii mai si aplauda… Daca nu ar exista service-urile hulite, ati servi oti regiM propriu si ati repara numai in curte cu SH, bucurandu-va ca v-au ramas cativa lei pe cand asiguratorii raman in buzunare cu miliarde iar parcul nostru auto e mai slab calitativ decat Bulgaria…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger