AcasăSOCIALÎnscriere grădiniță 2021. Luni, 31 mai, încep înscrierile copiilor la grădiniță. Care...

Înscriere grădiniță 2021. Luni, 31 mai, încep înscrierile copiilor la grădiniță. Care este procedura și de ce acte e nevoie

inscriere gradinitaÎnscriere grădiniță 2021. Luni, 31 mai, încep înscrierile copiilor la grădiniță. Care este procedura și de ce acte e nevoie

Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022 încep luni, 31 mai 2021. Părinții îi vor putea înscrie pe cei mici fie prin e-mail, fie la telefon. Aceștia completează maximum trei opțiuni pentru unitățile de învățământ.

Conform legilor în vigoare, programul înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022 a fost stabilit de conducerea fiecărei unități de învățământ. Acesta va fi afișat la avizierul fiecărei grădinițe, dar și pe site. Pe lângă orar, grădinițele vor mai posta detalii despre capacitatea instituției, numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2021 – 2022 pe grupe de vârstă și criteriile generale și specifice pentru înscrierea copiilor.

Actele necesare pentru înscrierea la grădiniță

Pentru înscrierea la grădinița de stat, pentru anul școlar 2021-2022, este nevoie de:

– cererea de înscriere la grădiniță;

– copie certificat de naştere copil;
– copie C.I. părinte/tutore/reprezentant legal;
– fişa medicală a copilului hotărâri judecătorești (dacă este cazul);
– adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial, pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal.

Criteriile generale de departajare la înscrierea la grădiniță

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice, după cum urmează:

  • un document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/ un centru de plasament/ plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • un document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
    unui frate/ a unei surori înmatriculat/ înmatriculate în anul școlar următor în unitatea de învățământ respectivă;
  • un document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/ certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

În ceea ce privește criteriile specifice de departajare, acestea sunt elaborate din fiecare unitate de învățământ preșcolar sau cu grupa de preșcolari și sunt aprobate de Consiliul de administrație al acesteia și avizate de către Consiliul consilierul juridic al Inspectoratului școlar județean al Municipiului București până la data de 28 mai 2021. Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale de mai sus.

„Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învățământ va indica documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării sau validării cererii-tip de înscriere. Aceste criterii nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afară calendarului procesului de înscriere în învățământul preșcolar”, potrivit unei note de la Ministerul Educației.

author avatar
Andreea Vlad
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger