AcasăSOCIALÎnghețată toxică la raft! Autoritățile sunt în alertă. Pericol de cancer

Înghețată toxică la raft! Autoritățile sunt în alertă. Pericol de cancer

inghetataÎnghețată toxică la raft! Autoritățile sunt în alertă. Pericol de cancer

O nouă alertă alimentară în România! Mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare din magazinele Carrefour și Auchan, din cauza prezenței unui compus chimic extrem de periculos.

Autoritatea Sanitar-Veterinară anunță, într-o informare de presă, că lanțul de magazine Carrefour a fost notificat de producătorul înghețatei, Froneri Franța, de faptul că în ingredientul gumă de carruba, oxidul de etilenă este prezent într-o concentrație peste limita admisă.

„Vă informăm, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri Franța, Carrefour România SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor – guma de carruba”, indică anunţul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Vezi întreaga listă a sortimentelor de înghețată retrase din Carrefour

Produsele menţionate au fost livrate la nivel national, în toate magazinele din reţeaua Carrefour. Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, mai arată inspectorii sanitar-veterinari.

Deserturi contaminate cu oxid de etilenă

Și din magazinele Auchan din toată țara au fost retrase de la vânzare unele loturi de înghețată Milka și Kit Kat. În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Loturi de îngheţată vândute magazinele Metro, precum și unele vândute în lanţul de hipermarketuri Cora au fost de asemenea retrase de la vânzare. Și un desert vândut în lanţul de magazine Cora a fost retras din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, acelaşi motiv determinând retragerea de pe piaţa din România a mai multor loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.

author avatar
Andreea Vlad
673 afisari

3 COMENTARII

  1. Va dati seama ce o fi in mezeluri? Noroc cu laboratorul romanesc sa ne rugam pt parizelu nostru sa fie lipsit de oxizi sulfuri si plumb.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger