AcasăSOCIALInformații despre starea pacienților transferați la Lețcani, după tragedia de la spitalul...

Informații despre starea pacienților transferați la Lețcani, după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț

Incendiu spital Piatra Neamț. Informații despre starea pacienților transferați la Lețcani (sursa foto: telem.ro)

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a dat, duminică, detalii cu privire la starea celor șase pacienți aduși la spitalul modular de la Lețcani, după incendiul care a afectat secția de Terapie Intensivă de la Județeanul din Piatra Neamț.

”Cei șase pacienți veniți în cursul nopții la Lețcani sunt pacienți de terapie intensivă, pacienți gravi. Trei dintre ei sunt mai grav. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura, medical, infecția cu SARS-Cov-2 și, din fericire, acești pacienți nu au leziuni în urma unor arsuri. Vom căuta să obținem evoluția cea mai bună”, a precizat Dorobăţ, citată de radioiasi.ro.

Din câte reiese din spusele managerului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași, e nevoie să fie detașate cadre medicale la spitalul modular. ”Ne vom mobiliza în ceea ce privește posibilitatea detașării de personal, pentru că în noaptea ce a trecut și astăzi am asigurat cu personal de la Boli Infecțioase chemat de acasă”, a adăugat Carmen Dorobăţ.

Zece pacienți de la Piatra Neamț au pierit

În urma incendiului care a izbucnit sâmbătă seară la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți. Opt din rândul celor aflați în incinta de unde s-a declanșat dezastrul și alți doi din rândul altor opt persoane aflate în salonul alăturat, acestea din urmă fiind duse la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, după producerea incendiului, conform datelor anunțate de IGSU.

Șase pacienți evacuați în urma tragediei de la Piatra Neamț au fost duși la Lețcani, pentru a fi îngrijiți în continuare. ”Cele 6 persoane au fost transportate cu 2 autospeciale de transport victime multiple și 2 unități de terapie intensivă mobilă”, potrivit IGSU.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger