AcasăSOCIALInformații de ultimă oră pentru tătici! Ce se schimbă în privința concediului...

Informații de ultimă oră pentru tătici! Ce se schimbă în privința concediului paternal! Anunțul ministrului Muncii – VIDEO

Informații de ultimă oră pentru tătici! Ce se schimbă în privința concediului paternal! Anunțul ministrului Muncii - VIDEO

Vești de ultimă oră pentru tătici. Anunțul a venit de la Marius Budăi, șeful de la Ministerul Muncii.

La finalul ședinței de vineri, 26 august, a Executivului, ministrul Muncii a anunțat că Guvernul a aprobat o ordonanță ce prevede acordarea concediului paternal la nașterea fiecărui copil, nu doar la primul urmaș, cum fusese până acum.

„S-a aprobat acordarea concediului paternal la nașterea fiecărui copil, nu numai la primul copil, cum era până acum”, a precizat Marius Budăi, de la Palatul Victoria.

Se majorează și perioada de acordare a concediului paternal

Ministrul Muncii a mai anunțat că prin aceeași ordonanță s-au extins categoriile de lucrători care pot beneficia de acest drept.

„Am majorat şi perioada de acordare, în sensul că părinţii, taţii care au şi cursuri de puericultură vor avea 15 zile de concediu paternal, astfel încât în primele zile de viaţă ale noului născut să poată fi alături de familie şi taţii care nu au cursuri de puericultură vor avea, în loc de 5, 10 zile la dispoziţie, astfel încât să poată sta acasă în primele zile de viaţă ale noului născut”, a mai ministrul Budăi.

author avatar
Andrei Coman