AcasăSOCIALInformații bombă despre vaccinul anti-Covid: interzis tinerilor!

Informații bombă despre vaccinul anti-Covid: interzis tinerilor!

Vaccinarea anti-Covid a copiilor, interzisă de producător

Vaccinul Pfizer nu va putea fi administrat copiilor și adolescenților sub vârsta de 16 ani, se arată în primele informații din prospectul produsului, apărute pe site-ul Guvernului britanic. Totodată, vaccinul nu trebuie administrat femeilor gravide, recomandându-se evitarea oricărei sarcini timp de două luni de la vaccinare.

Prospectul vaccinului anti-Covid produs de Pfizer a fost deja publicat pe site-ul oficial al Guvernului Marii Britanii, împreună cu instrucțiunile de administrare a acestuia. Printre atenționări și contraindicații se numără interzicerea administrării vaccinului copiilor și tinerilor sub 16 ani, precum și femeilor gravide. În cazul femeilor gravide, interdicția este cauzată de faptul că studiile de toxicitate la reproducția animalelor nu au fost finalizate. Totodată, trebuie evitată orice sarcină timp de două luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin, iar vaccinarea este interzisă femeilor care alăptează. În ce privește impactul asupra fertilității, producătorii vaccinului susțin că nu sunt cunoscute încă astfel de efecte. Nu pot face vaccinul cei care sunt alergici la componentele vaccinului, iar în caz de erupție pe piele, umflarea feței sau a limbii, respirație sacadată, persoana trebuie transportată de urgență la cel mai apropiat spital, reacțiile alergice putând pune viața în pericol. Vaccinarea nu este recomandată decât cu precauții celor care suferă de boli respiratorii cu febră mare, care au sistemul imunitar slăbit, cum sunt persoanele cu HIV-SIDA, care iau medicamente ce afectează sistemul imunitar, precum și cei care iau tratamente care afectează coagularea.

Unde au fost făcute studiile clinice

Pfizer dezvăluie faptul că studiile clinice au fost făcute pe oameni din Statele Unite, Europa, Turcia, Africa de Sud și America de Sud. La studiile de fază I au participat 60 de persoane cu vârste între 18 și 55 de ani. La studiile clinice de fază II au fost testate 44.000 de persoane cu vârste de peste 12 ani. Dintre persoanele testate, 51,5% au fost bărbați și 48,5% femei, 82,1% au fost albi, 9,6% negri și afro-americani, 26,1% hispanici/latino, 4,3% asiatici și 0,7% nativi americani și nativi din Alaska. Totodată, 57.2% dintre participanții la studiile clinice au avut vârste cuprinse între 16 și 55 ani, 42.6% au avut vârste de peste 55 de ani și 21.8% , cu vârste de peste 65 de ani. Printre cele mai frecvente efecte secundare, mai mult de 1 din 10 persoane, s-au numărat durere la locul vaccinării, oboseală, durere de cap, durere musculară, frisoane, dureri articulare, febră, umflătură și roșeață la locul injectării și greață. Efecte adverse rare, observate la 1 din 100 de persoane, au fost inflamări ale nodulilor limfatici și stări de rău.

Lumina distruge vaccinul

Potrivit producătorilor, vaccinul are o durată de valabilitate de șase luni dacă este păstrat la temperaturi de minus 80 de grade până la minus 60 de grade Celsius. Păstrarea acestuia se face în containerul original al producătorului pentru a fi protejat de lumină. Deși recomandă administrarea imediată a vaccinului după desfacerea din ambalaj, producătorii susțin că este posibil ca vaccinul nediluat să fie depozitat pe o perioadă de până la 5 zile la temperaturi de 2 grade până la 8 grade Celsius sau până la două ore la temperaturi de 25 de grade Celsius. Pe timpul depozitării trebuie evitată expunerea vaccinului atât la lumina artificială, cât și la razele de soare sau la lumina ultravioletă. De asemenea, producătorii arată că vaccinul nu conține conservanți și că, odată decongelat, acesta nu mai poate fi re-congelat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.698 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger