AcasăSOCIALInflaţia îi lasă pe români chiriaşi. În ce zone din Bucureşti s-au...

Inflaţia îi lasă pe români chiriaşi. În ce zone din Bucureşti s-au scumpit apartamentele

Vedetele pietei imobiliarea sunt apartamentele cu doua camere, atat in Bucuresti cat si in provincie

Inflaţia şi creşterea dobânzilor vor afecta piaţa imobiliară rezidenţială, o piaţă puternic legată de politica de creditare.

Şi la nivel global sunt dezvoltatori care întâmpină dificultăţi din cauza lipsei de materiale, dar şi din cauza creşterii preţurilor terenurilor.

Apartamentele noi din Bucureşti s-au scumpit

Prețurile solicitate pentru apartamentele noi din București au continuat creșterea și în al doilea trimestru al acestui an. Ne referim, în principal, la locuinţele construite în perioada 2019-2022 în baza a 7.831 de anunțuri de vânzare listate în Imobiliare.ro. Media creșterilor pentru segmentele mass-market, mediu, mediu-ridicat, premium și lux se situează între 10-22%.

În sectorul 6 (cu precădere Militari, Drumul Taberei, Apusului) se poate observa o creștere semnificativă de la un an la altul, cuprinsă între 13 și 35% a prețului solicitat. Zonele analizate pe acest segment includ Apusului, Berceni, Crângași, Drumul Taberei, Păcii, Pantelimon, Theodor Pallady și Titan.

În perioada aprilie-iunie a acestui an, prețurile solicitate pe segmentul mediu-superior/ medium-high (cuprinse între 2.200 și 2.500 euro/mp util) au cunoscut o creștere comparativ cu 2021 de 20% și o stagnare în comparație cu primele 3 luni ale acestui an. Zonele analizate pe acest segment includ Timpuri Noi, Parcul Carol, Băneasa și Tineretului.

Analiştii imobiliari sunt surprinşi

Contrar așteptărilor, prețurile pentru apartamentele noi nu sunt în scădere, ci în staționare, comparând evoluția T2 2022 față de T1 2022.

Punem acest fapt atât pe seama costurilor de construcție a căror evoluție încă nu s-a stabilizat, cât și a creșterii nivelului de trai pentru mare parte a populației.

În ceea ce privește următorul trimestru ne așteptăm la ajustări pentru proiectele localizate în zone mai puțin accesibile”, explică Andreea Comșa, managing director, Premier Estate Management.

Un element foarte important pentru chiriaşii clădirilor de birouri este stabilirea din timp a necesarului de spaţii de lucru şi a strategiilor de închiriere, având în vedere impactul creşterii preţurilor asupra costurilor cu amenajarea birourilor, dar şi a schimbărilor intervenite în modul de lucru al angajaţilor.

author avatar
Andrei Ștefan
765 afisari

3 COMENTARII

    • Multi tineri s-au mutat inapoi la parinti, altii s-au mutat la tara, sau pe unde s-au mai mutat, s-au cazat cate doi si multi au plecat, de unde cerere? Apartamentele cu Airbnb nu au mai avut atatia clienti, au trecut si ele in circuitul clasic si noi suntem mai putini. In Bucuresti au scazut, in Cluj nu.
      Dar pretul nu va scadea, sunt multi care au bani facuti cum i-or fi facut si tot cumpara si trebuie sa ne ia procentul mare de proprietate. O sa cumpere altii din alte parti, blocuri intregi, nu cred ca o sa scada piata ca asta vor: sa fim chiriasi toti. Sclavii lor, au castigat multi bani in pandemie si acum ii vor folosi sa continue cresterile si sa ne desproprietareasca, mai ales pe tineri, sa nu ii lase sa ajunga proprietari. Ce bine ar fi sa se mute la sat si sa lucreze online!
      Poate o sa se schimbe ceva, dar mecanismele nu sunt cele corecte, se manipuleaza mult pentru planul de a ne desproprietari. O sa puna taxe mai mari pe mostenire, pe tot, dar nu pe mai multe proprietati, ca aici sunt loviti aia care sunt privilegiati si asta nu vor, doar sa jefuiasca prostimea.

  1. ZIARE.COM DEJECTIA PRESEI ROMANESTI , CITITORII SUNT AMENINTATI , INJURATI SI CENZURATI DE IMPOSTORII JURNALISTI LA RUBRICA COMENTARII UNDE AU CONTURI FALSE SI INJURA CITITORII CE CRITICA PUBLICATIILE LOR DE KAKAT COPIATE DE PE INTERNET SI UNELE PLINE DE GRESELI DE ORTOGRAF
    PS. Comandor (r) Gherghisan sugi puula jegule

    ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI CE LING IN COOR ZILNIC CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE SI PE GENERALUL RETARDAT SI PE SSASSUL ESCROC SI MINCINOS
    CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC DE FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

    NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

    PS. Comandor (r) Gherghisan sugi puula jegule cu Mata aia sifilitica de avorton avariat , te fut in guura zabalosule si ma si kak pe tine cand vrei tu pekinezule

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger