AcasăSOCIALIncredibil! Românii au dat năvală în magazine şi au golit rafturile, în...

Incredibil! Românii au dat năvală în magazine şi au golit rafturile, în prima zi de semi-lockdown! Ce produse au cumpărat cu apetenţă (VIDEO)

supermarketIncredibil! Românii au dat năvală în magazine şi au golit rafurile, în prima zi de semi-lockdonwn! Ce produse au cumpărat cu apetenţă

Începând cu ziua de duminică, 28 martie, intră în vigoare noi restricții de circulație. Hotărârea de Guvern a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial nr.308, fost publicată Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Goana după cumpărături, de duminică dimineaţă

Bucureştenii au luat cu asalt magazinele, pentru a fi siguri că nu le va lipsi nimic după ora 18, când acestea se vor închide, încă de duminică dimineaţă, de la ora 07.00.

Toţi operatorii economici îşi vor închide uşile la ora 18, mai puţin farmaciile şi benzinăriile.

Care sunt cele mai căutat produse din magazine?

Cele mai căutate produse sunt alimentele de bază, vorbim aici despre produsele lactate, ouă, dar şi făină şi ulei.

Spre deosebire de anul trecut, românii sunt ceva mai cumpătaţi. Nu se mai lasă cu aceeaşi uşurinţă pradă cumpărăturilor compulsive, pentru că, spun unii dintre ei, s-au obişnuit să trăiască în regim de pandemie.

Cu toate acestea, în marile magazine sunt şi produse care aproape lipsesc de pe rafturi sau care lipsesc cu desăvărşire, conform postului Antena 3.

Făina şi uleiul au dispărut de pe rafturi, însă vorbim doar despre cele mai ieftine sortimente. De asemenea, am observat că şi ouăle bio au dispărut de pe rafturile unui mare magazin din Capitală.

Mare înghesuială a fost şi la la uleiul de floarea-soarelui, la sortimentul cel mai ieftin, cel de 4,39 de lei. Spre deosebire de anul trecut, nu mai este bătălie pe hârtie igienică şi nici pe măşti de protecţie, potrivit sursei menţionate.

Toate restricţiile care intră în vigoare de duminică seară sunt AICI.

author avatar
Andrei Ștefan