AcasăSOCIALIncredibil! Majorări de salarii de 40 de lei pentru polițiști și de...

Incredibil! Majorări de salarii de 40 de lei pentru polițiști și de 800 de lei pentru ceilalți bugetari

Polițiștii, categoria cea mai de jos a bugetarilor

Sindicaliștii din MAI vor protesta, săptămâna viitoare, la Ministerul Muncii, care a elaborat o ordonanță batjocoritoare la adresa polițiștilor. Astfel, proiectul de act normativ prevede o majorare a salariilor polițiștilor de doar 40 de lei net, în timp ce pentru ceilalți bugetari, în special cei din aparatul central al ministerelor, vor primi 800 de lei în plus la salariu.

După ce au fost țepuiți cu două tranșe de majorări din Legea salarizării, polițiștii urmează să primească, probabil din septembrie, o creștere a veniturilor de doar 40 de lei, în condițiile în care ceilalți bugetari, cei mai mulți de prin ministere, vor beneficia de majorări de 800 de lei. Sindicaliștii din MAI susțin că aceasta este cam a șaptea tentativă de intervenție pe Ordonanța 130, prin care s-au prorogat termenele de aplicare a Legii salarizării. De data aceasta, inițiator este Ministerul Muncii, care a propus nu aplicarea Legii salarizării, ci creșterea cuantumurilor salariilor cu 15%, în special pentru cei din aparatul central al ministerelor. Iar pentru polițiști, s-a solicitat acordarea doar a unui sfert din cele două tranșe restante de majorări salariale. ”Dar nici cu ordonanța asta nu se grăbesc să o dea, au spus că nu au avize, acum că nu au avizul CES, deși nici nu o trimiseseră la CES. Părerea mea este că actul normativ nu este asumat în coaliție, dar, în același timp, sunt conștienți că pierd oameni prin plecări din tot sistemul bugetar și că, până la urmă, trebuie să aplice legea într-o formă sau alta. Ei nu fac decât să prelungească agonia, pentru că tot amână, iată, suntem în luna august și nu s-a aplicat deloc în 2022 Legea salarizării. Acum, pentru polițiști, vin cu aceeași formulă pe care am avut-o în decembrie 2021, cu un sfert din cele două tranșe”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. Acesta arată că este inadmisibil ca Guvernul să vină, în august, tot cu aceeași variantă, pentru că sunt deja opt luni de zile în care s-a făcut economie pe spatele polițiștilor.

Sfidare pe față

Sindicaliștii spun că Executivul ar fi trebuit să acorde o tranșă de majorări din cele două și că, dacă s-ar fi ținut de cuvânt, să aplice un sfert din tranșe la începutul lui ianuarie, acum se discuta de încă un sfert, și era altceva, dar a tot amânat. ”Acum trag de timp, ca să aplice majorarea salariilor de la 1 septembrie, nu de la 1 august. Pentru polițiști, majorarea va însemna, pe net, un minim de 40 de lei și un maxim de 250 de lei. Și asta în timp ce majorarea pentru ceilalți bugetari va fi de 800 de lei. Dacă ar fi majorat și salariile polițiștilor cu 15%, ar fi însemnat o medie de peste 400 de lei net în plus”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica. Săptămâna viitoare, polițiștii pregătesc un miting de protest la Ministerul Muncii, dar calendarul de proteste se va întinde până în luna decembrie. ”Vom face continuu mitinguri la ministere și la Guvern, în așa fel încât să punem presiunea necesară pentru a ne obține drepturile”, susține Cosmin Andreica.

Milioane de euro pentru o nouă lege a salarizării

Sindicaliștii semnalează faptul că se vor cheltui milioane de euro pentru o altă lege a salarizării, fără ca legea actuală să fi fost aplicată. În urmă cu trei săptămâni a avut loc prima discuție în grupul de lucru cu experții Băncii Mondiale și cu Ministerul Muncii pentru o nouă lege a salarizării, arată sindicaliștii. ”S-au investit câteva milioane de euro pe studiul de impact și pe producerea unei legi noi de salarizare de către experții Băncii Mondiale, asta în condițiile în care noi nu avem aplicată actuala lege a salarizării. Păi cum să ai propuneri de modificare a unei legi care nu a fost aplicată? E ca și cum ți-ai propune să renovezi casa pe care nu ai terminat-o. Cei de la Ministerul Muncii au zis că sunt obligați să facă acest lucru prin PNRR. Experții Băncii Mondiale au mai produs o lege a salarizării, în 2010, Legea 284, care nu a fost aplicată niciodată”, a mai afirmat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.507 afisari

33 COMENTARII

  1. HUUUUUOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    LA TRÂNTELE ORDINARE DE MILIUȚIENI TREBUIE SĂ LI SE IA, NU SĂ LI SE DEA!!!

    LA CEILALȚI LA FEL!!!!

    HHHHHHUUUUUOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • neamice neprietene netovarase
        dar din dar se face raiul
        au luat au primit nu au dat sau lepadat
        daca nu au ce manca politistii…metoda MEA…cersetor la CIMITIR….muuuuulta coliva…tort…dulce…lumanarele…bombonele…gasesti si stafide…
        LA MUNCA NU LA INTANS MANA
        GEME PIATA DE CERERI DE AGENTI DE PAZA

    • barbugh
      Ești rezultatul unui concurs de împrejurări nefericite. Lipsă educație părinți + școală puțină + leneș + frustrari de puță mică, era de așteptat să pici testul psihologic pentru poliție.
      De aici și comportamentul deviant….

    • ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI CE LING IN COOR ZILNIC CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE SI PE GENERALUL RETARDAT SI PE SSASSUL ESCROC SI MINCINOS

      ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI
      CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

      UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA
      NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

    • Barbule astia nu-s militieni. Daca erau militieni nu-si pierdeau timpul cu demonstratii ci intrau peste ei in guvern. Dupa ce-=i croiau cu p u l a nele obtineau marirea.

  2. & Așa or fi citit de pe prompter cei care au propus majorările salariale, ? Ceilalți doar le-au votat, ?

  3. & De când cu tehnologia probabil că s-au mai modificat și „zicerile” cunoscute ,luând și forme noi ca, ,,pace vouă cititorilor de pe prompter”, ?

  4. @ „Deci, diviziunea muncii, ? Unii verifică prompterul după care și cu ceilalți votează,” ? Ca la radar, ?

  5. & Când au venit Musk , Gates, d’ăștia cu tehologie satelitară , niște meticuloși. scrupuloși ai tehnologiei, și au adus probabil și radare performante, probabil că este firesc să le urmărească și modul de funcționare și să le observe abaterile, ?
    „Reluare”, cu ciobanii,
    https://www.youtube.com/watch?v=MM0WbOYOa-8 ,?

  6. Iar a scos debla jegul asta de Barbu! Doamne ce urat mai miroase in jurul lui jigodia penală a mâncat bătaie la vreo secție de poliție că s-a certat cu vecinii beat că porcul fiind și acum latră pe unde apuca. Vezi Barbu-giule că te umfla iar poteră.

  7. Singura solutie: GREVA GENERALA in MAI. Infractiunile comise in timpul grevei sa fie solutionate de destepti ca Barbu Gh. si de politicieni! Sunt la fel de cretini si nocivi pentru societate!

    • Vierme, ce soluționează milițienii? Zi, hoit, ce „soluționează”.

      AFARĂ, NU GREVĂ. Țara are nevoie de paznici.

      • Iar ai fugit de la Balaceanca? Vezi ca esti prost!
        Viermi sunt mata si tactu ce au procreat un retardat ca tine.
        Daca vrei sa ai un dialog civilizat nu mai jigni!
        Capisci?

  8. Barbu – boul jegos puți că o gura de canal limbric damblagit ce ești! Ia mai dute in mata vaca ce ești cu pedale și nu te mai baga in seama pe aici că nu ai pregătirea necesară și habar nu ai pe ce lume trăiești șobolan de curte încrucișat cu șobolanul de camp.Hai carel poteca sărăcie că trebuie să tragem apa sa fii deversat la canal jegule.

    • F.m-ții_m-tii de vierme împuțit ce ești, cui te-a-nchinat azi și mîine de boschetar nenorocit. Militaurizații trebuie adunați toți într-o tabără și puși la muncă:
      – spart bulgări de sare
      – să dea țării cărbune
      – la tăiat de stuf în Deltă

      • Esti mai prost decat mi-am inchipuit!
        Cred ca te-ai nascut in puscarie si ca singura ta pregatire este scoala de corectie!
        Se pare ca locuiesti pe str. Livezilor, asta rezulta din comportamentul tau.

      • barbugh
        Ești rezultatul unui concurs de împrejurări nefericite. Lipsă educație părinți + școală puțină + leneș + frustrari de puță mică, era de așteptat să pici testul psihologic pentru poliție.
        De aici și comportamentul deviant….

  9. Credeam ca Budai este un om cinstit,bine intetionat in total dezacord cu bezmetici de genul SoCatzu.Dar si asta toaca dupa cum se vede milioane de Euro pe ” studii de fezabilitate”,hotia prin care se sifonaza mii de milioane de Euro.Ce dracu or pazi DNA-ul si Curtea de Conturi ?

  10. Politia trebuie sa-si faca datoria. Apoi sa ceara bani. Cati hoti au arestat anul acesta? Cati „politicieni ” primari, functionari corupti au arestat? Cati doctori spagari au prins? Cati comercianti necinstiti au prins?
    Mai nou nici borfasilor nu le mai este teama de politie.
    Politia acum este o masa de plastilina moale, care se modeleaza dupa vum bate vantul.
    Ca daca si-ar face treaba nu ar mai fi nici senatori si deputati corupti. Si politia ar fi respectata cu 800 de lei, nu cu 40.

  11. Numai jigniri de-o parte și de alta aici pe site iar politicienii se amuză și își bat.joc de toți. Așa ne trebuie, suntem masă de manevră.

  12. Alo Spitalul 7 și Bălăceana trimite-i duba și cămașa de forță după Barbu boul bolșevic și împuțit căruia îi miroase gura că o latrina împuțită in luna iulie. Mai Barbu bou bolșevic să știi mai cretinule că am muncit și la Casa Republicii vierme și da am fost și polițist și am prins infractori de înaltă clasă nu mi-am pierdut vremea cu bolșevici jegoși și gretosi că ține. Mars la tratament cotarla școpită ce schiauni pe aici că de lătrat nu poți turbăciune!

  13. barbugh
    Ești rezultatul unui concurs de împrejurări nefericite. Lipsă educație părinți + școală puțină + leneș + frustrari de puță mică, era de așteptat să pici testul psihologic pentru poliție.
    De aici și comportamentul deviant….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger