AcasăSOCIALIncredibil! În anul 2023, elevii de clasa a IX-a sunt învăţaţi cum...

Incredibil! În anul 2023, elevii de clasa a IX-a sunt învăţaţi cum să folosească un telefon FIX!

Pare neverosimil, dar este adevărat. Ne afăm în era Inteligenţei Artificiale, a reţelelor sociale ce ne-au acaparat viaţa, dar, în anul 2023, elevii de clasa a IX-a deprind tainele Informaticii învățând din manuale care este algoritmul unei convorbiri telefonice la telefonul fix.

Dacă asta e România Educată, mai bine ne lăsăm păgubaşi. Suntem cu decenii în urma orgranigramei şcolare urmate de elevii din statele dezvoltate ale Europei.

Copiii, învăţaţi să vorbească la telefonul fix

„Dacă are ton, formează numărul de telefon; altfel, pleacă la vecin și mergi la Pasul 10” – este unul din pașii algoritmului exemplificat în manual.

Un părinte a făcut descoperirea în prima zi de școală, când a răsfoit manualul de Informatică primit de fiul său, elev la un liceu unde face informatică intensiv.

„Zic să mă aplec puțin asupra manualului de informatică de clasa a IX-a, cu ajutorul căruia fi-miu va începe să deslușească tainele acestei materii de secol XXI”, a scris Costin Mirescu luni pe Facebook, după ce a văzut manualele primite de la școală de fiul său, elev în clasa a IX-a.

Manual reeditat în 2017. Iată paşii prin care dai telefon pe fix!

Tatăl care a observat primul o astfel de lecţie în manualul de Informatică a mai spus că manualul a fost conceput în anul 2009, iar exemplarul primit de fiul său la școală este reeditat în 2017.

Cum sunt învățați copiii ce este un algoritm, dându-li-se ca exemplu de „algoritm al activităților zilnice” o convorbire telefonică:

Pasul 1. Început.

Pasul 2. Mergi la telefon.

Pasul 3. Ridică microreceptorul telefonului.

Pasul 4. Dacă are ton, formează numărul de telefon; altfel, pleacă la vecin şi mergi la Pasul 10.

Pasul 5. Dacă telefonul este ocupat, închide telefonul şi mergi la Pasul 11; altfel, aşteaptă să răspundă.

Pasul 6. Dacă nu răspunde, pune microreceptorul în furcă şi mergi la Pasul 12; altfel, începi discuţia cu persoana care a răspuns.

Pasul 7. Dacă a răspuns persoana căutată, mergi la Pasul 9; altfel, cere să vină la telefon persoana căutată.

Pasul 8. Dacă persoana căutată nu poate să vină la telefon, mergi la Pasul 13; altfel, aşteaptă să vină la telefon.

Pasul 9. Discută la telefon cu persoana căutată şi mergi la Pasul 13.

Pasul 10. Anunţă la serviciul „Deranjamente telefoane” că ai telefonul defect şi mergi la Pasul 14.

Pasul 11. Aşteaptă 15 minute şi mergi la Pasul 2.

Pasul 12. Aşteaptă 1 oră şi mergi la Pasul 2.

Pasul 13. Închide telefonul.

Pasul 14. Terminat.

223 afisari

5 COMENTARII

  1. Ca o consecinta a manualelor alternativeDaca un cretin corupe pe cine trebue manualul sau va fi acceptat chiar daca exista manuale infinit mai bune !Ce vrei ,asa e in Romania ,,ieduucata”,pas cu pas ,,a lucrului bine facut ” Pestele se strica de la cap A ajuns sa-l intrebe pe Sultz daca sa inceapa sau nu razboiul cu Putin Scarbos pres si idiot

  2. Si tatal surprins de prevederile din manual si autorul articolului dau dovada de analfabetism functional: nu este predata functionarea telefonului fix ci este prezentat un model de algoritm, pe intelesul tuturor. Nu toti elevii sunt genii in IT. Putea fi folosit foarte simplu ca model activitatea de dimineata: 1. te trezesti. 2 te dai jos din pat. 3 te duci si tragi apa etc. Dar cum le stim noi pe toate iar profesorii sunt niste prosti. Eu zic ca cei nemultumiti sa-si ia loazele si sa le educe pe cont propriu, acasa.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Românii trăiesc tot mai greu din cauza scumpirilor. Oamenii stau în frig şi „fac foamea”

Guvernul pretinde că a căutat soluţii prin care să uşureze viaţa românilor, dar societatea o duce tot mai greu. Statistica nu minte, iar cifrele...

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la...