AcasăSOCIALIncredibil. Cu cât ar trebui să se majoreze salariile polițiștilor

Incredibil. Cu cât ar trebui să se majoreze salariile polițiștilor

Polițiștii, furați, în continuare, la salariu

Dacă Legea 153/2017 s-ar aplica în integralitatea ei, majorările reale ale salariilor polițiștilor ar trebui să fie, pe net, de cel puțin 1.000- 1.200 de lei. Este și motivul pentru care Ministerul de Interne și Guvernul fac eforturi constante pentru a împiedica aplicarea legii pentru polițiști și militari, având în vedere sumele uriașe necesare pentru a acoperi majorările.

Polițiștilor nu li s-a aplicat în integralitate Legea 153/2017, pentru că acolo scrie clar că valoarea de referință trebuie să fie salariul minim brut, care se înmulțește cu acel coeficient, stabilit diferențiat, ne spune conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

”La polițiști, coeficientul pornește de la 1 până la o medie de 3, ceea ce ar însemna un salariu de funcție brut de la 3.000 de lei până la 9.000 de lei. ”Coeficientul se va folosi în momentul în care se va aplica Legea 153/2017. Ei trebuie să ajungă la nivelul prevăzut în Anexa 6 din lege și, din acel moment, se intră în normalitate, pentru că salariul minim va fi înmulțit cu acel coeficient. În fapt, MAI ar fi trebuit în 2022 să ne dea ultima tranșă de majorări și, de la 1 ianuarie 2023, să intrăm pe salariul minim brut pe economie înmulțit cu coeficientul de salarizare. Noi de aceea spunem că ne fură în continuare. VRS-ul din 2009 trebuie înlocuit cu salariul minim brut pe economie. Pentru fiecare polițist aceasta ar însemna, de la momentul de față, după ce s-a încasat majorarea de 10%, un plus la salariu, pe net, de 1.000-1.200 de lei”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Și asta pentru că, odată cu majorarea salariului de funcție, s-ar majora și sporurile la salariul de bază aflat în plată. În prezent, sporurile sunt calculate la nivelul decembrie 2018, când nu se făcuse nicio majorare. Ultima majorare de 10%, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023, a adus în plus la salariul net al unui polițist, în medie, 300 de lei.

Ministerul Justiției dă din casa MAI

Valoarea de referință sectorială în raport cu care se calculează salariile polițiștilor din penitenciare este 197,3387, iar valoarea de referință folosită la calculul salariilor pentru magistrați este de 605,225 lei, se precizează într-un răspuns oficial al Ministerului Justiției adresat Sindicatului Polițiștilor din România ”Diamantul”. Potrivit sindicaliștilor din MAI, în legislația de salarizare, politiștii de penitenciare au aceeași formulă de calcul ca polițiștii din MAI. ”Deci Ministerul Justiției recunoaște onest, spre deosebire de cozile de topor din DGF-MAI, că s-a folosit VRS 197,33 lei. Când am introdus acțiuni în instanță, prin care, în esență, criticam calcularea salariilor pe acest VRS, cloaca organizată DGF+DGJ a instruit consilierii juridici să mintă în fața judecătorilor că MAI nu mai folosește din 2010 VRS 197,33 lei. La fel când am făcut acțiuni pentru majorare VRS, după modelul magistraților. Judecătorii au halit repede minciuna propagată de MAI (de parcă erau pe mână cu ei) și ne-au respins acțiunile, indiferenți la contraargumentele noastre”, a afirmat Emil Pășcuț, președintele.

Calcul secretizat

Polițiștii nu știu exact cum se calculează salariile în MAI, pentru că metodologia a fost secretizată, susțin sindicaliștii de la ”Diamantul”. ”Eu bănuiesc că au secretizat din două motive. Unul este că au vrut să le dea spor de informații confidențiale celor de la contabilitate, care fac salariile. Al doilea motiv este că, dacă ei controlează informația și limitează accesul la ea, nu vor mai avea probleme, pentru că beneficiarii salariilor nu vor putea contesta. Din 2010 încoace a existat o hemoragie de ordonanțe de urgență care veneau și blocau intrarea în vigoare, în mod complet, a celor două legi cadru de salarizare”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor din România ”Diamantul”, Emil Pășcuț.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.990 afisari

37 COMENTARII

  1. BA AR TREBUIE SĂ NU LI SE DEA NIMIC!!! Nimic-nimic!!! Au peste un salariu minim numai „norme”. Ce mai vor?
    LA MUNCĂ, NU LA ÎNTINS MÂNA! Avansează fulgerător în carieră, se pensionează la 45 de ani.
    HHHHHUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • ZIARE.COM , TOTI KAKTII PRESEI ROMANESTI ANALFABETI SI PROPAGANDISTI FOSTI COMUNSTI S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM , MOOISTI SI LINGAI IN KOOR CU EXPERIENTA DIN EPOCA DE AUR CEAUSISTA IN FRUNTE CU UN FALS ELVETIAN ANONIM MACGIGI , UN MARE EXCREMENT SI TARFA PEDERASTA HOIT IMPUTIT SI CADAVRU AMBULANT

      SECURITATEA ISI FACE VEACUL IN CONTINUARE CU ACELEASI METODE SI OBICEIURI COMUNISTOIDE
      E PLINA ROMANIA DE SECURISTI , O PLEAVA A SOCIETATII SI UN CANCER AL NATIUNII

      ROMANIA A DEVENIT O NOUA DICTATURA , SI UN STAT ESUAT CU O POLITICA MINCINOASA CU POLITICIENI DOBITOCI , INCOMPETENTI , CORUPTI , HOTI , ESCROCI , MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU
      ROMANIA DISTRUSA CUM N-A FOST EA NICIODATA
      IOBAGIE SI SCLAVAGISM MODERN , DICTATURA SI SLUGARNICIE

      COMENTACILOR , SA SUGETI PUULA DE MOOISTI SI JEGURI IMPUTITE . ATI UMPLUT PAGINA NUMAI CU IMBECILITATI SI COMENTARII SCABROASE

    • Esti cretin si idiot din nascare! Ar trebui sa ti se dea interdictie!

      • Militianule cu experienta , de la salonul glumetilor tu mars in pzda matii la munca , esti facut la apelul bocancilor

        • Esti dobitoc! Sunt absolvent de Academie si am absolvit si dreptul laUniversitatea Bucuresti plus Master. Tu cate clase ai ? Nu ai scoala cate vacante amavut eu! Bai prapaditule!

          • esti si posesor de beamveu?
            telectualule, daca ai avut atâtea vacante, ce-ti mai trebe mariri de salariu?
            si bode, seful vostru are doctorat,… si degeaba are.
            daca nu este cascaval si tara trăiește din imprumuturi, iar voi, economic vorbind nu produceti nimic ci doar cheltuiti, si mai sunteti si zeci de mii… de unde sa va dea statul mariri de salarii?!

          • Banii din imprumuturile care au ingropat Romania tre’ sa mearga in conturile mafiei de la Washington pentru armament SH care merge in Ukranistan – MILIARDE de EUR ! Asta-i shpilu’ cu lipsa banilor pentru bugetari si cu ragetele ANAF-ului ..

        • DE EXCREMENTE CA TINE S-AU SATURAT TOTI . IMPUTI AERUL SI SPURCI INTERNETUL MORTACIUNE

          • Sunteti analfabeti si asistati social din impozitele si taxele platite de mine!

      • Parazit este labarul care te-a insamantat si cretina de ma-ta ! Ma-ta a draq de postac imputit…cal troian al lui Johanis!

        • Ba vezi ca parintii mei sunt morti! Nu ma face sa te caut ca apar apoi la jurnalele de seara!

  2. astia care au fugarit lumea cu amenzi si care au dat amenzi ilegale si au perturbat fara drept slujbele din biserici, astia vor salarii marite?
    hai caramba cu pretențiile voastre, militia-inchizitia au deja salarii prea mari.
    daca mai vor, sa le ceara chestorilor lor abonati la masonerie sa faca jumate-jumate din spagile traficate.
    militia-inchizitia nu merita nimic, au destul si prea mult la cat sunt de INUTILI SOCIETATII!

  3. Ba nene, poate ati merita salariile aste pe care le pretindeti. Da, daca nu ie bani, de unde sa va dam. Sa tiperesc eu bani? Daca as avea masina , as tipari si gata. Va platesc fonciirea. Dar daca nu ie. Eu cred ca ati trebui sa traiti, cum traieste toata lumea in Romania. Ca asta este valoarea Romaniei. Voi vreti sa fiti platiti ca in UE? Iar ceilalti sa fie platiti, ca in Romania? Ce , politistii din Sri Lanka, sun platiti ca americanii? Si stau si ei pe strada, patruleaza, rezolva crime…etc. Asadar, nu va convine, plecati i UE, puneti faianta si gresie , sudati tevi sudate, si o sa castigati 3000 euro. Eu totusi simpatizez poilitia, dar…

    • Badila stai stramb si gandeste drept. Cine a facut legea? Politistii, nu. Atunci ce vina au ei. S-au pregatit si au ocupat aceste functii. Daca nu erau ei erau altii, poate Barbu Gh. care a picat la examen. Este obisnuit ca a picat in cap de mic!

      • Ai si tu dreptate. Nu au facut politistii legea. Dar cred ca legile salarizarii din tara noastra trebuie sa tina cont de realitatile economice ale Romaniei. Sa vedem ce o sa facem cand or sa trebuiasca sa dam banii inapoi. Ca traim doar din datorii. Stau si ma mir cat or sa ne mai dea bani „astia” . Ca nu producem nimic. Ce or sa faca copii si nepotii nostrii ? ma rog… Sunt partizanul politiei, dar as dori mai multa actiune imptriva infractorilor. Mai taioasa, mai dura. Cand vin oamenii aceia cu topoare si buzdugane peste ei, atunci cand vor sa aplice legea, sa traga in ei. In plin. Cred ca toti vrem sa nu mai vedem infractiuni asa ” pe fata”. Daca au mustrairi de constiinta ca sun bisericosi, sa ne lase. Lucrurile de care vorbesc, nu se fac cu oameni dusi la biserica.

  4. Javrle astea parazite care amendeaza romanii sa-si ia ei prime, nu inteleg nimic!
    Adica ei stiu sa ia banii romanilor cu japca cu amenzile cand viata romanilor e asa grea?
    Cersitul este interzis ! Huo!

      • Realitatile este una singura: vanati lumea cu amenzi, nu faceti preventie de lenesi si puturosi ce sunteti scuzandu-va mereu ca sunteti prea putini, dar in birouri si la caldurica stati inghesuiti de multi ce sunteti.
        Îi slugariti pe politruci, iar ei va trateaza ca pe niste sclavi.
        Aveti si ati avut sindicate, DE CE in perioada 2019-2022 ati chinuit lumea cu amenzi ilegale si DE CE ati fost prigonitori?
        Voi aveti minte si discernamant? Aveati posibilitatea legala sa spuneti NU in fata ordinelor ilegale primite prin sefii vostri incompetenti, masoni si slugarnici.
        DE CE nu ati facut-o? Daca s-au facut legi strambe, de ce nu le-ati atacat in instanta?
        Acum vreti bani in plus la salarii? Pentru ce? Daca efectul muncii voastre este nesemnificativ in societate, iar voi, in continuare in genunchi in fata primarilor de comune si orase, a sefilor si directorilor din consilii judetene si in fata politrucilor locali sau nationali.
        Pentru ce, sa primiti bani in plus?
        Gam azda ezde realitatile, ga za vorbim be limba voazdra, ok?

        • Ești frustrat, retardatule!
          N-ai s-ajungi niciodată la genunchiul unui polițist macar, mai papa-lapte!
          O sa ramai pe veci un asistat social certat cu legea…

          • Militienii pe timpul comunismului erau activi, sectoristii se vedeau zi de zi pe strada, iar oamenilor nu le luau banii de mancare cu amenzile.
            Hai sictir politistile diin aparatul de represiune.
            Militienii au scapat la revolutie dar voi nu veti scapa parazitilor.
            Tiate la timpul lor, rabdarea noastra a aju s la limita retardatilor in cardasie cu infeactorii.
            Luati o groaza de spaga de la ei sa nu le facet dosare penale.
            Subteti terminati in curand!
            Aveti rabdare!

  5. Cred ca multi oameni di Romania, vorbesc, mult si in necunostinta de cauza, despre multe lucruri, profesii, etc. Multi nu cunosc problemele, si realitatile din diverse, situatii. Le vedem doar pe ale noastre, de care ne lovim. Si am mai observat ceva. Multi oameni , au pretentia, pe buna dreptate, sa li se faca lucrari de buna calitate. Ca platesc. Multi constata ca nu este asa. Si se indigneaza. Dar multi oameni pacaliti, cand sunt pusi in situatia de a rezolva ceva pentru cineva, procedeaza la fel. Nu fac lucrarea perfect. Si atunci? Fiecare ne furam intre noi si ne indignam cand suntem pacaliti. Fratilor, ce esta asta?

  6. PENTRU PROSTII CARE COMENTEAZA LA ADRESA MILITARILOR SI POLITISTILOR: PAI MAI CRETINILOR SI HANDICAPATILOR CARE SUNTETI VOI DOBITOCI BIETII MILITARI AU CLADIT CANALUL DUPA ABANDONAREA METIDEI CRIMINALE CU DETINUTII POLITICI, AU CLADIT CASA POPORULUI, AU MUNCIT IN MINE. POLITISTII AU PRINS CRIMINALII HOTII TALHARII MAI PROSTILOR SI ASTA FAC SI ACUM DOBITOCILOR. AUZI MAI BARBU GHE SECURIST MALAC SI IMPUTIT SI CRETIN SI BOU.

    • nu stiu despre care politisti scrii pe aici, cumetre. si despre care militari?
      noi suntem in 2023 si militienii de astazi cer bani in plus la salarii!
      iar politia militara a fost scoasa cu pistoale mitraliera in intersectii, ca trebuia sa para grava si credibila plandemia!
      niciunii nu merita nici un leu in plus, pentru ca nu merita!
      dupa mintea ta, ar trebui sa-i gratulam pe conducatorii corupti de azi pentru ca voievozii romani, de exemplu au fost bravi si drepti si au tinut la neamul romanesc?
      logica de plastic, soim de plastic, cu ochi de sticla.
      uita-te la ciuca si la fosilele in rezerva care apar la antene/sienen, uita-te la jeneralii din militie si la militienii care sunt in serviciu. pute a coruptie si parandarat in jurul lor.
      serviciul secret al militiei a trecut pe persoana fizica in multe judete si este la cheremul președinților de consilii judetene, ca sa vada pe cine mai nenorocesc si ce parandarat pot aduna, de la cine si de pe unde.
      este o mafie generalizata, cu concursul milițienilor sclavi.
      desigur ca nu recunoaste nimeni, dar
      stii cate sute de mii de euro cash, s-au gasit la perchezitii la militienii de la permise si inmatriculari din suceava?
      dar la cei din arges, anii trecuti?
      vii tu sa dai lectii despre necajitii soartei, cand astia au facut blat cu coruptia din politica, din economie si de peste tot?
      bleeeaaah!
      nici un leu in plus pentru militieni!
      in timpul comunistilor, procurorii si militienii au umplut puscariile cu preoti si intelectuali.
      in timpurile noastre, militia sprijina coruptii si clanurile mafiote, falsificand realitatea, ăsta e adevarul, din pacate.
      nici un leu in plus!
      din declaratiile de avere par oropsitii de serviciu, in realitate detin proprietati si autoturisme ce valoreaza cu mult peste veniturile lor luate la un loc.
      răpiri, prostitutie, talharii, violente stradale, trafic de droguri, trafic de țigări, trafic cu lemn si multe altele, iar militienii deschid dosare penale, care se inchid peste 3-5 ani, militia nu doreste probe nici cand cetatenii le aduc si le baga sub nas, autorii cunoscuti raman necunoscuti pentru militieni si sunt liberi bine-mersi, desi cetatenii ii vad zilnic peste tot.
      valea de aici cu propaganda, nici un leu in plus pt. militieni, pentru ca nu se justifica!

      • Vulpea n-ajunge la struguri și zice ca-s acri.
        Tu ramai la ajutorul social, salariile tot var fi mărite. Frustratule, nu esti de psiholog. Marș la psihiatru!

  7. Apel catre politistii din Romania :
    Cereti banii si puneti termen urmatoarea plata a salariului.
    Daca nu-i primiti, DATI-VA DEMISIA IN BLOC !
    Toti.
    Desigur ca va vor inlocui cei citiva dinre dementii iresponsabili care imping aerul cu comentarii de oameni degenerati pe diversele bloguri, dupa care vom vedea ce va iesi !!!
    Apoi sa urmeze pompierii, fiindca si militarii pot demisiona.
    Si asa mai departe !
    Poporul de cretini deraiati care misuna in jurul nostru merita o asemenea lectie.
    Oricum, in citeva zile actele de canibalism vor fi la ordinea zilei !
    CANIBALISM !

    • Demisia in bloc? Buna idee. Sa se aplice si la clasa politica si in partide, guvern, parlament.
      Aloo, tepeees! Ai idei foarte bune, asta e solutia cea mai ieftina cu demisii in bloc. Numai asa vom scapa de toti puturosii si coruptii si de toate lichelele si de toata caracatita cumetriilor din militie, armata, jandarmerie si de peste tot.
      Bine-ar fi ca demisiile in masă sa inceapa din ministere si in frunte cu samsarul de armament din fruntea guwernerului.
      Totusi, vladut… vor pleca oare câinii de la macelarie?
      Nu cred,… asta cu salariile este gargara. La militie au si asa salarii prea mari, pt.ce presteaza, munca este la împins hartiile. Activitatea din teren tinde spre zero.
      Plin de blonde, brunete, vopsite si cu pantalonii strânși pe buci, analfabete si tafnoase, nevoie mare.
      Am vazut una pe la Gura Humorului cu BMW ultimul model de X5 si cu swarovski lipit pe un dinte, in uniforma de militianca, de zici ca era din Richie Rich. De respectat reguli de circulatie?! Nici pomeneala. Cocalarii cu bmw inca n-au ajuns la capitolul Reguli de circulatie. Adica na, ori suntem golani, ori nu mai suntem, nuu? Model de militianca demna de mila. Atat o inteles ea ca are de făcut in meseria asta, sa emane jmecherie…,iar sefii ei probabil ca se mandresc cu asa sub_bord_donata. Lipsa de educatie primara, toti umbla cu prostii de abtibilduri lipite in parbrizul masinilor personale ca deh, estem din casta melitienilor. Inclusiv toate neamurile lor, de la maimuta la robot.
      In tara este oricum vraiste, in militie plin de uscaturi, coruptia din politica le dicteaza tot, asa ca cererea pentru salarii mai mari nu are legitimitate.
      Dupa vreo 20 de ani de frecat menta pot iesi la pensii… greu tată, greu de tot.

      • Tu nici în pădurea asta plina de uscaturi n-ai fost în stare sa intri. Știm că e greu sa trăiești din ajutorul social, dar… Dacă ai băut cerneala, acum sugi „pixul”!

  8. politia s-a transformat in organ de represiune si urmarire prin doi si-un sfert.
    asistatii sociali se regasesc din plin in politie, nu sunt ei cei care incaseaza prea multi bani pe nefacut mare lucru?
    politia a devenit loc de refugiu pentru incompetenti si inculti spre 99%.
    cei 1% care sunt profesionisti si bine pregătiți ajung marginalizati si taiati de la salarii de merit sau alte drepturi.
    cati sefi de ipj din romania sunt tinuti temporari pe functii si de cand si de ce?
    ziceti garcea…cu legea in mana meritati sa nu primiti mai mult decat luati.
    conform legilor in vigoare, daca ministerul de interne a hotarat ca aveti destul, stiu ei mai bine de ce, doar sunteti din aceeasi gasca.

    • In orice societate politia si ”siguranta statului” alaturi de armata, SINT ORGANE DE REPRESIUNE., IN INTEGRITATEA LOR.
      Ele sistemul social – politic de nemultumirile celor multi si oprimati.
      Repet, IN ORICE SOCIETATE !
      FARA ACESTE STRUCTURI DE FORTA STATUL SE DESTRUCTUREAZA !

      • prietene, tu n-ai fost in tarile in care exista educație si nu sunt garduri.
        vorbesti prostii si te uiti prea mult la tembelizor.

  9. Privilegiatii sar imediat in apararea ”drepturilor”in schimb statul de drept cu istitutiile aferente fac front comun in apararea nelegiuirilor comise.Pensionarii agricultori sunt furati de 15 ani,o solutie ar fi greva fiscala sau Curtea Europeana [adio Shengen].

  10. Draaagi rooomani,ca sa terminaaam odata cu discutiile pe tema salarizarilor,a pensiilor,interveniti cu cereri,cu proteste chiar si cu amenintari la Guvernul meu de plagiatori sa emita o OUG prin care Legea salarizarii si Legea pensiilor care se aplica Noii securitati,sa se aplice ” tutulor ” romanilor,fara discriminare ori favoritisme.Ei ce ziceti,va bagati mototolilor.Va place doar sa va vaicariti,altceva nimic.Pai io trebuie sa va invat ? Apoi io am sa dau indictii sa nu se apliiiice Legea.Vedti voi vreo Lege aplicata conform Legii in Tara asta de nebuni ?

  11. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger