AcasăSOCIALInconștiență la minister. Bombe biologice, aruncate pe străzi

Inconștiență la minister. Bombe biologice, aruncate pe străzi

Ministerul Sănătății dă drumul la tuberculoși pe stradă

Bolnavii cu forme grave de tuberculoză de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” vor fi scoși în stradă, potrivit unei decizii a Direcției de Sănătate Publică București. Măsura aberantă pune în pericol sănătatea publică, existând riscul izbucnirii unei epidemii de TBC, atrag atenția medicii.

Direcția de Sănătate Publică București, aflată în subordinea directă a Ministerului Sănătății, a emis o decizie de închidere a unui pavilion cu 120 de paturi al Institutului „Marius Nasta”. Cei 120 de bolnavi, mulți dintre ei cu TBC și tuberculoză rezistentă la medicamente, boli extrem de contagioase, vor fi aruncați în stradă. ”A venit DSP-ul să ne închidă un pavilion dedicat pacienților cu tuberculoză, unii dintre bolnavi fiind fără case, vai de capul lor, nu era niciunul din familia regală, ca să zic așa. Aici erau tratați ca oameni, veneau cadrele medicale îi tundeau, îi despăducheau, îi îmbrăcau, le dădeau trei mese pe zi, ceea ce nu se întâmpla când erau pe stradă. Au găsit pretextul că au văzut în zonă un șobolan și au decis să închidă pavilionul.  Pavilionul are o curte mare și este undeva, pe lângă Parcul Tineretului. Măi fraților, stați puțin, o parte din acești bolnavi sunt bombe biologice, au tuberculoză și unii au tuberculoză multidrog rezistentă (MDR). Și, deodată, noi trebuie să închidem acest pavilion. Cum să închizi un pavilion de semnificația acestuia fără să ai o clădire de rezervă? Conducerea Spitalului a trimis o adresă la DSP în care a explicat motivele pentru care acest pavilion nu trebuie închis, dar răspunsul DSP a fost că ar trebui Primăria să ofere o școală, o grădiniță, deși Institutul <<Marius Nasta>> este în subordinea Ministerului Sănătății, iar Primăria nu are nicio legătură. Concret, pacienții vor pleca pe stradă, acesta este rezultatul. Ce dorește acest DSP? Vrea ca pacienții tuberculoși să umble pe stradă tușind în dreapta și în stânga sau vrea să fie undeva, supravegheați și tratați? Când vor apărea microzone epidemice de tuberculoză o să ne aducem aminte cu mare plăcere de Covid. Unul singur dacă ar împrăștia TBC-ul din cauza faptului că unii s-au trezit că trebuie închis pavilionul și tot este extrem de grav. Chiar dacă nu le pasă de amărâții ăia, DSP-ul trebuie să se gândească la faptul că nu le facem noi un favor că-i ținem aici, ci ei ne fac nouă un favor că nu împrăștie tuberculoza. Tuberculoza multidrog rezistent este foarte gravă. Gândiți-vă că vă îmbolnăviți cu un bacil care nu are tratament. Bolnavii aceștia nu se pot decât ameliora și trăim cu speranța că într-o zi se va descoperi un taratament”, ne-a declarat prof.dr. Ioan Cordoș, șeful secției de chirurgie toracică a Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

A început evacuarea bolnavilor TBC

La sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care demara un proiect pilot de scoatere a bolnavilor TBC din spitale și tratarea lor în ambulatoriu. ”România rămâne țare cu cea mai ridicată rată anuală de notificare din UE și contribuie anual cu circa 20% din cazurile totale înregistrate la nivelul UE. În România managementul cazurilor de tuberculoză este încă centrat pe internarea continuă în spitale/secții de pneumoftiziologie, unde se realizează diagnosticul de certitudine, inițierea tratamentului, precum și, după caz, monitorizarea reacțiilor adverse și evaluarea statusului pacientului la diverse etape terapeutice. Acest lucru se realizează în contextul în care România dispune încă de peste 100 dispensare de pneumoftiziologie, care funcționează cu resurse financiare din bugetul Ministerului Sănătății și care ar avea capacitatea de a prelua o parte din serviciile furnizate în prezent în spital”, se arăta în referatul de aprobare a ordinului de ministru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
12.179 afisari

9 COMENTARII

  1. Eu tastez de la beciiiiiiiii, futu-mi mortii-n gat de mancurt prost …..la beciiiiiiiiii PEOSTULe(?)eeeeeeeeeeeeeeeeee , la beciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cu un prostalau ca mine din subsolul cladirii din Manoilov 42 Tiraspooooooooolllllllllllllllllll ! Am lipsa de vitamina D , de 6 ani n-am mai vazut soareleeeeeeeeeeeeeee , sunt un dihor stalinistttttttttttttttttt corcit cu o cartitaaaaaaaaa….

    • Autoarea articolului respecta orientarea si indicatiile redactiei acestei publicatii , poza face parte din propaganda si infiereaza dusmanul de clasa . ” Daca e sa fim corecti ” ? Pai , mai conteaza asta cand trebuiesc raportate dublarea lopetilor lui Stahanov ?

  2. nu produc bani bani bolnavii de TBC, trebuie golite spitale pentru asimptoamcii de asa zisul covid

  3. Tătaru, o masinarie de executat ordine…. Cînd vorbește nici nu respiră, pînă nu termină de spus… Ordinul de executare… Un android, fără creier…. Ăștia conduc Romania….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger