AcasăSOCIALIncident ȘOCANT: s-a aruncat cu o soluție chimică! Un polițist și un...

Incident ȘOCANT: s-a aruncat cu o soluție chimică! Un polițist și un jandarm din Brăila au avut de suferit! Ce a urmat!

Incident ȘOCANT: s-a aruncat cu o soluție chimică! Un polițist și un jandarm din Brăila au avut de suferit! Ce a urmat!Incident ȘOCANT: s-a aruncat cu o soluție chimică! Un polițist și un jandarm din Brăila au avut de suferit! Ce a urmat! (sursa foto: jurnalulolteniei.ro)

Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind acuzat de ultraj, după un incident căruia i-au căzut victime doi reprezentanți ai legii. Aceștia din urmă s-au ales cu arsuri în zone ochilor. Totul, după ce individul ar fi aruncat în zona în care se aflau cu o soluție chimică.

Din direcția Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila s-a aflat, luni, 14 februarie, că încă de zilele trecute, mai precis din 10 februarie, procurorii acestei unități de Parchet au cerut Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de bărbatul respectiv, acuzat de ultraj. Iar solicitarea a primit undă verde din partea instanței.

Ce s-a întâmplat și ce a urmat după incident

Incidentul cu urmări severe a avut loc la finele lunii ianuarie, când cei doi reprezentanții ai legii au avut de suferit după ce bărbatul ar fi aruncat cu o soluție chimică – ale cărei componente nu au fost precizate – în perimetrul în care se aflau oamenii legii din Brăila – polițistul și jandarmul.

În fapt, s-a reținut că la data de 29.01.2022, în jurul orei 20:30, ca urmare a unei intervenții a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluție chimică în zona în care se afla persoana vătămată agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila și persoana vătămată jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiindu-le provocate suferințe fizice ca urmare a unor arsuri oftalmice”, se precizează în comunicatul de presă.

Solicitarea Parchetului a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile, începând cu data de 10.02.2022.