AcasăSOCIALIncident la un liceu din Ploiești. Elevă dusă la spital. I-a fost...

Incident la un liceu din Ploiești. Elevă dusă la spital. I-a fost rău după ce pe hol ar fi fost pulverizat spray lacrimogen

(sursa foto: facebook/Ministerul Educației)

Un incident ce a avut loc marți la un liceu din Ploiești a intrat în atenția polițiștilor. O elevă a ajuns în grija medicilor, după ce s-a simțit rău.

O elevă de liceu a fost preluată de ambulanță și dusă marţi, la spital, după ce pe holul instituţiei de învăţământ ar fi fost pulverizat spray lacrimogen, potrivit stirileprotv.ro.

Fata s-a simțit rău. Și, din câte au anunțat polițiștii, ar fi mers în primă fază la cabinetul medical. De altfel, asistentul medical al unităţii de învăţământ a și sesizat poliția, anunțând că aceasta s-a prezentat la cabinet ca urmare a intrării în contact cu o substanţă dintr-un spray iritant lacrimogen.

Cine a sesizat poliția

Polițiștii au mers la fața locului, pentru a face primele verificări. Așa au stabilit că eleva în vârstă de 16 ani a ieșit din clasă pentru a merge la baie, moment în care ar fi simţit, pe hol, un miros intens-înţepător care i-a provocat o stare de rău.

„La data de 14 mai a.c., în jurul orei 11,30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat, în calitate de asistent medical al unei unităţi de învăţământ din municipiu, că o persoană s-a prezentat la sediul cabinetului ca urmare a intrării în contact cu o substanţă dintr-un spray iritant lacrimogen. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din primele verificări stabilindu-se faptul că, în jurul orei 11,15, o elevă de 16 ani, ieşind din clasă pentru a merge la grupul sanitar, ar fi simţit, pe hol, un miros intens-înţepător care i-a provocat o stare de rău, la faţa locului ajungând un echipaj medical care a preluat-o pe tânără”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit Agerpres.

Surse au precizat că incidentul s-a petrecut la Liceul Tehnologic „1 Mai” şi că au fost evacuate clasele de pe holul respectiv.

Se continuă cercetările

În cazul de față se continuă cercetările pentru stabilirea întregii situaţii şi identificarea persoanei care ar fi folosit spray-ul iritant lacrimogen.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase, potrivit sursei citate.

author avatar
Andrei Coman