AcasăSOCIALIncident în Capitală: Două persoane, atacate de un metis de Brac. Câinele,...

Incident în Capitală: Două persoane, atacate de un metis de Brac. Câinele, prins de ASPA: „Are proprietar”

sursa foto: Facebook/ASPA București

Un incident ce a avut loc recent în București a ajuns în atenția Poliției, dar și a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA). Conform ASPA, două persoane au fost atacate de un câine, metis de Brac, în sectorul 6 al Capitalei.

Din primele informații, oamenii ar fi fost la plimbare cu câinii lor, când s-a produs incidentul, în plină stradă. Polițiștii au sesizat ASPA, astfel că un echipaj al Autorității a intervenit și a capturat câinele.

Conform ASPA, verificările au scos la iveală faptul că animalul are proprietar, fiind microcipat.

Incidentul, în sectorul 6 al Capitalei

sursa foto: Facebook/ASPA București

„Două persoane și câinii acestora au fost atacate duminică, 10 septembrie, de un câine care circula liber pe bd. Ghencea din sectorul 6.

Echipajul de intervenție ASPA, sesizat de polițiștii secției 22 Poliție, a capturat în siguranță câinele și l-a transportat la un adăpost ASPA unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că are proprietar, fiind microcipat și înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (RECS)”, a anunțat, marți dimineață ASPA, prin intermediul Facebook.

Nu e clar cum a ajuns câinele în stradă, de s-a ajuns în această situație. E posibil să fi fost pierdut. „Vorbim așadar despre un metis de Brac, cu deținător, care fie a fost abandonat, fie a fost pierdut din neglijența proprietarului”, conform ASPA.

Incidentul a fost semnalat Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei. „În acest caz am sesizat Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002, art. 11, alin. 1 – ”neluarea mãsurilor de prevenire a atacului canin de cãtre proprietarul cainelui sau de deţinãtorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.”” – conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman