AcasăSOCIALÎncepe ”Litoralul pentru toți”. Cu cât se ieftinesc pachetele turistice

Începe ”Litoralul pentru toți”. Cu cât se ieftinesc pachetele turistice

Românii care nu au ajuns în această vară la mare sau care vor să mai petreacă, în septembrie, câteva zile pe litoralul autohton primesc vești bune. Se ieftinesc pachetele turistice, comparativ cu tarifele din vârful sezonului estival. Așadar, dacă și vremea ține cu ei, se anunță un concediu cât se poate de plăcut.

Litoralul se ieftinește cu până la 70% de la 1 septembrie, din câte au anunțat reprezentanții Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), iar o noapte de cazare costă de la 36 lei pentru o persoană. ”Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon”, potrivit Federaţiei.

Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn și costă pentru 2 persoane 72 lei/noapte dacă se achiziționează un sejur de minim 5 nopți, conform FPTR.

Peste 40 de hoteluri înscrise în program

Programul “Litoralul pentru toți”, ajuns la ediția cu numărul 39, se derulează în perioada 1 – 30 septembrie. Peste 40 de hoteluri de pe stațiunile de pe litoral s-au înscris în program. E vorba despre hoteluri de 2 până la 4 stele.

“Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decat in anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină și pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, afirma Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, într-un comunicat transmis în 19 august.

”Litoralul pentru Toţi” este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Lista hotelurilor înscrise în program poate fi consultată AICI.

author avatar
Andrei Coman
269 afisari

2 COMENTARII

  1. Ne halitii astia mai cred ca pacalesc in ultimul moment pe cineva sa mai mearga in mizeriile lor, la „stransul scaunelor”. Trebuie sa fii tampit sa-ti mai cheltui banii in hrubele lor pline de mucegai. O intrebare am totusi … Daca azi costa 72 lei cazarea, „ieri” ce plateam 3 milioane, ca mucegaiul si mobilierul „de epoca” sant aceleasi ??? basca marlania romaneasca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger