AcasăSOCIALÎncep epurări masive în Poliția Locală

Încep epurări masive în Poliția Locală

Polițiștii locali nu scapă de epurările politice

Sindicatul Polițiștilor ProLex semnalează faptul că au început epurările în Poliția Locală, care nu au legătură cu o mai bună utilizare a banului public, ci doar cu înlocuirea actualilor polițiști cu alții, din clientela politică. Un astfel de caz se petrece la Primăria Sectorului 6, unde vor fi desființate aproape 110 posturi de polițiști.

Faptul că se schimbă directorii din Poliția Locală, odată cu schimbarea primarilor, deși nu este chiar legal, ar putea avea o oarecare logică. Însă să mergi până acolo încât să-ți pui oameni și în interiorul instituției, după ce dai afară aproape jumătate din polițiști este deja exagerat. Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex, ne spune că primarul Sectorului 6 este decis să desființeze 110 posturi de la Poliția Locală, pentru ca, ulterior, să poată angaja alți oameni pe alte filiere. Acesta susține că primarul a precizat și adevăratul scop al reorganizării, respectiv îndepărtarea ”șpăgarilor”, a celor ce au dat bani pentru angajare, a celor ce nu știu să scrie.

”Cu alte cuvinte, cei ce vor fi dați afară sunt din această categorie, deci se presupune că primarul are o listă cu nume concrete de polițiști locali ce urmează a fi disponibilizați. În acest caz nu se pune problema de o reorganizare legală sau un examen corect, ci de îndepărtarea unora acuzați fără probe și care, probabil, ocupă locul clientelei politice. Le-am spus că suntem pentru eficientizarea activității, dar ceea ce fac ei este contrar eficientizării, pentru că nu poți să iei 100 oameni din stradă și, pe de altă parte, să înființezi o direcție de transporturi absolut inutilă să mai angajezi un al patrulea șofer la Poliția Locală, în condițiile în care oamenii își conduc singuri mașinile. Și oricum, primarul a spus că, după ce desființează cele 110 posturi, dacă va fi nevoie, va angaja din nou. Deci este clară manevra, îi dă afară pe cei de acum ca să-și aducă alți oameni”, ne-a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.

Proiectul a fost respins, dar va fi reluat

Deși proiectul reorganizării Poliției Locale a fost respins în ședința Consiliului Local, primarul Sectorului 6 a anunțat că acesta va fi reluat. Sindicaliștii de la ProLex au criticat extrem de dur proiectul, arătând că nu este prevăzut temeiul legal al reorganizării, alineatele sau literele în baza cărora se efectuează reorganizarea, indicarea acestora fiind esențială. ”Reorganizarea este imorală și scandaloasă, întrucât sunt reduse posturile ocupate de funcționarii publici cu atribuții în domeniile ordine publică și circulație, adică tocmai acele persoane care au ajutat comunitatea în starea de urgență și de alertă, riscându-și sănătatea și efectuând activitate în zile de repaus săptămânal sau sărbători legale declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, fără vreo compensare financiară și nici cu timp liber compensator”, precizează ProLex. Totodată, sindicaliștii arată că polițiștii locali cu atribuții în domeniile ordine publică și circulație au urmat cursurile de specializare în unitățile de învățământ ale MAI, primăria suportând cheltuielile de școlarizare, iar prin reorganizare se reduc 61 de posturi cu atribuții în aceste domenii și se înființează funcții de debutant, care conduc la încadrarea altor persoane care trebuie să urmeze alte cursuri, adică alte cheltuieli, nejustificate.

Banii, aceeași

Potrivit Referatului de aprobare al primarului, reorganizarea va conduce la economii bugetare sustenabile, astfel încât resursele financiare să permită asigurarea de creșteri la nivelul venitului salarial al fiecărui angajat, atrag atenția sindicaliștii de la ProLex. ”Cu alte cuvinte, se urmărește reducerea numărului de posturi și distribuirea cheltuielilor de personal aferente acestora către ceilalți angajați. Chiar și pentru acest obiectiv, reorganizarea nu este corespunzătoare întrucât se reduc posturile din operativ, încadrate cu polițiști locali cu atribuții în domeniile ordine publică și circulație, adică acele persoane care aduc venituri la bugetul primării prin aplicarea de amenzi contravenționale și se mențin funcțiile din structurile suport a căror atribuții pot fi îndeplinite și ca angajați ai Primăriei”, ne-a precizat Vasile Lincu, președintele ProLex.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.140 afisari

4 COMENTARII

  1. afara cu toti descreieratii care au intrat pe pile si relatii! …futu-va in gura sa va fut de psihopati !

  2. ciucu sa ne spuna el ca stie cel mai bine cum este sa fi angajat pe pile .nu este asa ciucule ipocritule.dar am uitat nu ne poate spune decat verbal ca de scris nu poate,nu stapaneste.un semianalfabet functional.

  3. toti care sint angajati în poliția locala sînt piloși și au fost angajati de politruci pe durata limitată pentru interesele acestora!!!!!!

  4. Corectitudine. Santinelă cu muzică și glume.

    Pază de oraș, cu grade multe cât mai multe.

    Om în oraș cu grade multe cât mai multe.

    Eu ca,primar de oraș, consider că, polițiștii cu grade mai puține să fie chemați la școală specială, să nu fie dat afară nici-un polițist. Poliția Locală, fără sistem amedare, fără ducerea în penitenciar. Omul care a trecut, linia de corectitudine, să fie chemat de Corectitudine Școală, de mai multe ori, să se ajungă să înțeleagă, corectitudine. Omul care a trecut, linia de corectitudine, să nu fie dus în penitenciar, să muncească să plătească.

    Curățenie Aranjament Plăcere Muncă Avere

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger