AcasăSOCIALIncendiu puternic la mansarda unui bloc. Nor uriaș de fum! Pompierii intervin...

Incendiu puternic la mansarda unui bloc. Nor uriaș de fum! Pompierii intervin cu mai multe autospeciale – VIDEO

Incendiu puternic la mansarda unui bloc. Nor uriaș de fum! Pompierii intervin cu mai multe autospeciale - VIDEO (sursa foto: gazetavalceana.ro)

Forfotă într-un cartier din Râmnicu Vâlcea, în a treia zi de Paști. Pompierii au fost alertați despre producerea unui incendiu la mansarda unui bloc. Și au intervenit în zonă cu mai multe autospeciale, pentru a stinge flăcările.

Incendiul puternic – care, din câte se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului, a generat un nor mare de fum – s-a produs marți după-amiază, pe o stradă din cartierul Ostroveni, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale

Din primele informații venite de la ISU Vâlcea reiese că nu sunt victime în urma acestui incident. Flăcările se manifestă la mansarda unui bloc de locuințe, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, potrivit gazetavalceana.ro.

Pompierii au ajuns la fața locului. S-au direcționat în zonă 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, pompierii acționând inclusiv cu o autoscară destinată intervențiilor la înălțime.

Nu se cunosc, pentru moment, cauzele care au dus la izbucnirea acestui incendiu. Și nici mai multe detalii cu privire la pagubele cauzate de flăcări și de fumul generat de acest incendiu.

Recomandări de la IGSU: Nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate!

În cursul zilei de luni, 25 aprilie, Inspectoratul General pentru situații de Urgență a anunțat că „în minivacanța prilejuită de sfintele sărbători pascale, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor”.

Potrivit IGSU, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 4.058 de situații de urgență. „Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenții, ceea ce înseamnă aproape 3.300 de astfel de situații. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a 270 de incendii, 17 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum și în alte 472 de misiuni de protejare a comunităților.

În cele trei zile, 3.327 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 60 au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite”, conform sursei menționate.

În acest context, pentru evitarea riscului producerii unor incendii, reprezentanții IGSU au transmis oamenilor câteva sfaturi. „Recomandăm cetățenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse”, sună sfaturile transmise de la nivelul IGSU, pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului.