AcasăSOCIALIncendiu ”Matei Balș”. Comandantul intervenției: ”Era o ardere generalizată”. În cât timp...

Incendiu ”Matei Balș”. Comandantul intervenției: ”Era o ardere generalizată”. În cât timp a ajuns primul echipaj de pompieri

Incendiu ”Matei Balș”. Comandantul intervenției: ”Era o ardere generalizată”. În cât timp a ajuns primul echipaj de pompieri/ sursa foto: captură video Antena3

Comandatul intervenției de la ”Matei Balș”, colonelul Orlando Șchiopu, a făcut primele precizări despre acțiunea pompierilor care s-au deplasat la unitatea medicală afectată de incendiul de vineri dimineață, în urma căruia au murit patru oameni.

Șchiopu a anunțat în cât timp de la primirea apelului a ajuns în zonă un prim echipaj al pompierilor. ”Primul apel a intrat în specială la ora 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă.

Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii”, a declarat, de la fața locului, colonelul Șchiopu.

Acesta a făcut precizări și cu privire la numărul persoanelor evacuate în urma incendiului. ”În afară de 4 persoane care sunt decedate, celelalte persoane până la un număr de 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către spitalele desemnate”, a declarat comandantul operațiunii. ”Sau către pavilioanele din spital”, a completat Raed Arafat.

Printre spitalele către care au fost relocați pacienți se numără Victor Babeș și Marius Nasta.

author avatar
Cristina Stefan