AcasăSOCIALIncendiu ”Matei Balș”. Ce a anunțat Streinu-Cercel despre avize- VIDEO

Incendiu ”Matei Balș”. Ce a anunțat Streinu-Cercel despre avize- VIDEO

Incendiu ”Matei Balș”. Ce a anunțat Streinu-Cercel despre avize- VIDEO (foto: PSD/Facebook)

Fostul manager al Institutului ”Matei Balș”, medicul Adrian Streinu-Cercel, actualmente parlamentar PSD, a făcut, vineri dimineață, primele declarații în fața presei, de la unitatea medicală, după izbucnirea incendiului în urma căruia au pierit patru oameni.

”Din păcate, toți pacienții care sunt internați cu COVID au nevoie de oxigen și, evident, erau și cuplați la oxigen. (…) Starea nu era una bună, era una medie spre severă. Tot ce se internează în Institutul Matei Balș reprezintă pacient mediu spre sever sau critic”, a precizat Streinu-Cercel.

Fostul manager al Institutului a făcut precizări și despre clădirea unde s-a produs incendiul. ”Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen, pentru că oxigenul (…) reprezintă un medicament în momentul de față”, a explicat Streinu-Cercel.

„Avizele sunt în ordine, (…) ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”, a susținut Streinu Cercel, răspunzând unei întrebări de la presă.

Mai mulți pacienți au fost mutați în alt pavilion de la ”Matei Balș”, dar și la alte spitale din Capitală.

Șchiopu: Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată

Comandatul intervenției de la ”Matei Balș”, colonelul Orlando Șchiopu, a declarat că primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului după 8 minute de la apelul care anunța incendiul.

”Primul apel a intrat în specială la ora 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp.

Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii”, a anunțat, de la fața locului, colonelul Șchiopu.