AcasăSOCIALIncendiu la o garsonieră din Deva. Mai mulți oameni evacuați, inclusiv doi...

Incendiu la o garsonieră din Deva. Mai mulți oameni evacuați, inclusiv doi copii

sursa foto: gddhd.ro

S-a sunat mobilizarea în rândul pompierilor din Deva, care au intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, 26 spre 27 decembrie, după ce au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu la o garsonieră aflată într-un bloc din oraș. Mai mulți oameni au fost evacuați din imobil, inclusiv doi copii. Iar o femeie a fost dusă la spital, cu simptome ale intoxicării cu fum.

Alerta s-a dat în cursul nopții, la fața locului intervenind două autospeciale ale pompierilor. A fost trimis și un echipaj SMURD. Din primele informații venite de la ISU Hunedoara, incendiul a izbucnit la o garsonieră dintr-un bloc aflat pe strada Aleea Romanilor.

Au intervenit pompierii

„Pompierii Detaşamentului Deva au intervenit în această noapte, puţin după ora 01.00, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în Deva, la o garsonieră a unui bloc de locuinţe de pe strada Aleea Romanilor.

Intervenţia s-a realizat cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi cu un echipaj SMURD. La faţa locului s-a aflat şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara”, a transmis ISU Hunedoara, miercuri dimineaţă, 27 decembrie, potrivit realitatea.net.

Au fost evacuate 13 persoane/O femeie dusă la UPU

Conform precizărilor pompierilor, au fost evacuate 13 persoane, 11 adulţi şi doi copii. Iar o altă persoană, o femeie, a fost transportată la UPU (Unitatea de Primiri Urgențe) Deva, conştientă, prezentând simptome ale intoxicării cu fum.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul. Din fericire, flăcările nu s-au extins la locuințele din vecinătatea celei afectate de incident. „Incendiul a fost lichidat, flăcările producând distrugeri ale mobilierului şi aparaturii electrocasnice din locuinţă. Pentru că incendiul a fost localizat rapid, flăcările nu s-au extins la apartamentele învecinate”, a mai anunțat sursa citată.

În acest caz s-a mai aflat că toate cele 13 persoane s-au reîntors în apartamente, iar femeia intoxicată cu fum se află în stare stabilă, urmând să fie externată.

Cât despre cauzele izbucnirii incendiului, ele urmează să fie stabilite în urma unor verificări.

Incendiu la un apartament situat pe Calea Dorobanți

Nu este singura intervenție recentă a pompierilor chemați să stingă un incendiu izbucnit la o locuință. În cursul zilei de marți, 26 decembrie, pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, situat pe Calea Dorobanți din sectorul 1 al Capitalei. „La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat în interiorul locuinței, pe o suprafață de 60 mp și la fațada blocului pe o suprafață de aproximativ 30 mp. În urma evenimentului, s-au autoevacuat 20 de persoane și alte șapte au fost evacuate de către echipajele de căutare-salvare.

Opt victime expuse la fum au fost asistate medical de către echipajele de prim ajutor prezente la fața locului, două dintre acestea fiind transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, două autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe SABIF”, au precizat reprezentanții ISU București-Ilfov, într-o informare de presă.

author avatar
Andrei Coman