AcasăSOCIALIncendiu într-un apartament din Oradea. Pompierii au intervenit urgent. De la ce...

Incendiu într-un apartament din Oradea. Pompierii au intervenit urgent. De la ce ar fi pornit focul

Incendiu într-un apartament din Oradea. Pompierii au intervenit urgent. De la ce ar fi pornit focul (sursa foto: facebook)

O situație care a făcut necesară prezența urgentă a pompierilor a fost sesizată, luni dimineață, prin apel la 112, numărul unic de urgență.

A fost vorba despre un incendiu izbucnit într-un apartament aflat la al doilea etaj al unui bloc de locuințe de pe strada Piața 1 Decembrie, din Oradea. Din fericire, din câte a anunțat ISU Bihor, nicio persoană nu a fost rănită, în urma acestui nefericit episod.

Un apel la 112 a pus în alertă pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” din județul Bihor, care s-au îndreptat urgent cu două autospeciale cu apă și spumă, către adresa indicată de persoana care a sunat la numărul de urgență, semnalând incendiul din respectivul apartament. De asemenea, a fost trimisă și o autospecială de lucru la înălțime.

Ce au evidențiat cercetările derulate la fața locului

Incendiul a afectat bucătăria locuinței respective, iar din fericire intervenția pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă și la alte încăperi. „Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul, ce se manifesta în bucătăria apartamentului, în aproximativ 10 minute, împiedicând propagarea acestuia la holul și camerele locuinței și salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Pagubele au fost limitate la două corpuri de mobilier și un aparat electrocasnic”, conform ISU Bihor.

La finele intervenției de stingere a incendiului, s-au făcut și verificări la fața locului, pentru a se stabili ce ar fi putut provoca incidentul. Iar concluziile sunt că ar fi putut fi vorba despre un apărat de făcut cafea.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, produs de un aparat de cafea lăsat sub tensiune”, potrivit sursei citate.

69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger