AcasăSOCIALIncendiu de vegetație cu urmări dramatice, în Vrancea! Un om a murit,...

Incendiu de vegetație cu urmări dramatice, în Vrancea! Un om a murit, alte două persoane – duse la spital

sursa foto: Facebook/Serviciul de Ambulanta Judetean Constanta

Salvatorii au intrat în alertă și s-au mobilizat pentru a interveni cât mai rapid, după ce s-a anunțat, la 112, că trei persoane au nevoie de ajutor. Totul, ca urmare a producerii unui incendiu de vegetație uscată, într-o localitate din județul Vrancea.

După ce s-a primit apelul la 112, către locul solicitării au fost direcționate mai multe echipaje de prim-ajutor.

O persoană a murit, alte două au fost rănite, în urma unui incendiu de vegetație produs pe raza comunei Dumbrăveni, în zona satului Dragosloveni din județul Vrancea, potrivit antena3.ro.

La locul nenorocirii au mers două ambulanțe ale SAJ Vrancea. Care, din păcate, nu au mai putut face nimic în cazul unui bătrân de 78 de ani, găsit în stop cardio-respirator. Și pe care cadrele medicale au încercat zadarnic sa-l resusciteze, zeci de minute.

Un alt bărbat, dar și o femeie au primit îngrijiri medicale. Cel dintâi a suferit o intoxicație cu fum, iar femeia un atac de panică.

„La fața locului au fost identificate 3 victime dintre care una inconștientă (bărbatul de 78 de ani n.r.), una semiconștientă (bărbatul de 56 de ani) și una conștientă (femeia de 54 de ani) ce prezenta atac de panică.

Echipajul SMURD a efectuat manevre de resuscitare victimei inconștiente până la sosirea echipajului SAJ, ulterior declarându-se decesul de către medicul SAJ. Victima semiconștientă și-a revenit. Niciuna dintre victime nu prezenta arsuri sau alte leziuni căpătate din cauza incendiului”, a transmis ISU Vrancea.

Femeia și bărbatul de 56 de ani, transportați la UPU Focșani

Detalii despre intervenția la acest caz s-au aflat și de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. Bărbatul în cazul căruia s-a declarat decesul a fost resuscitat, fără succes, timp de 60 de minute. Atât celălalt bărbat, cât și femeia au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Focșani.

„Au fost aplicate manevre de resuscitare cardio-pulmonară avansate timp de 60 minute fără un rezultat pozitiv. Medicul echipajului a declarat decesul victimei.

A doua victimă, un bărbat în vârstă de 56 ani, intoxicat cu fum, a fost stabilizat și transportat la UPU Focșani de echipajul SAJ. Un al doilea echipaj a preluat a treia victimă, o femeie de 54 de ani, cu atac de panică, și a transportat-o la UPU Focșani”, a anunțat SAJ Vrancea.

author avatar
Andrei Coman