AcasăSOCIALÎncă un deces după incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamț

Încă un deces după incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamț

Încă un deces după incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamț (sursa foto: Exploziv TV Neamt/Facebook)

O femeie care fusese transferată de la spitalul din Piatra Neamț la unitatea medicală modulară de la Lețcani, după tragedia care s-a abătut asupra secției de Terapie Intensivă a SJU, a pierit.

Informația a venit, miercuri, de la managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași. „Cu regret trebuie să anunțăm că a decedat un pacient din cei 6 de la Neamț. O femeie de 72 ani, cu multiple comorbidități”, a declarat Carmen Dorobăț, pentru Aleph News.

Vă amintim că din direcția Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț se anunțase, duminică dimineață, că șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Zece pacienți infectați cu noul coronavirus internați în secția ATI Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și-au pierdut viața în urma incendiului izbucnit sâmbătă seară. Ulterior, s-a aflat că o altă persoană transferată de la acest spital la Pașcani a murit, dar din câte a precizat ministrul Sănătății pacientul nu a avut legătură cu incendiul care a afectat secția ATI de la Neamț. Pacientul era în stare gravă și ar fi fost infectat cu noul coronavirus.

Pe fondul tragediei de la ATI, managerul Lucian Micu a demisionat, în cursul zilei de marți fiind aleasă noua conducere interimară a unității medicale. DETALII AICI.