AcasăSOCIALÎncă un caz de variola maimuței înregistrat în România. Câte au fost...

Încă un caz de variola maimuței înregistrat în România. Câte au fost diagnosticate până acum

variolaPrimul caz cunoscut de transmitere a variolei maimuțelor de la om la animal. Unde a fost descoperit

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat joi, 14 iulie, că un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România.

Din datele comunicate public, e vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 40 de ani. Acesta este internat, iar procedura de stabilire a contacților direcți – și anume ancheta epidemiologică – a fost începută deja, reiese din anunțul MS.

„Starea lui de sănătate este bună iar în prezent se află internat. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, a comunicat Ministerul Sănătății.

16 cazuri diagnosticate în total în România

Până în acest moment, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 16 pacienți. În urmă cu doar o zi, instituția condusă de către Alexandru Rafila comunica faptul că fusese diagnosticat un alt caz de variola maimuței, al 15-lea.

E vorba de un tânăr în vârstă de 38 de ani, din Argeș. Și acesta a fost internat. „Simptomele au apărut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Bărbatul este internat. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, comunicase MS în 13 iulie.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger