AcasăSOCIALÎncă o zi liberă de la stat pentru români. Dar iată ce...

Încă o zi liberă de la stat pentru români. Dar iată ce trebuie să faceţi ca s-o primiţi!

romani vaccinatiÎncă o zi liberă de la stat pentru români. Dar iată ce trebuie să faceţi ca s-o primiţi!

Veşti bune pentru românii care încă oscilează dacă să se vaccineze sau nu. Statul îi motivează să se imunizeze printr-o zi liberă, la schimb.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin efectuată. Legea merge, către promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Iată ce beneficii au românii care se vaccinează!

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, conform propunerii legislative.

73 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, alte 73 de cazuri noi de Covid-19 au fost raportate în România, în urma a aproape 30.000 de teste. Bilanțul de la debutul pandemiei a ajuns la 1.080.740 de infecții, potrivit datelor oficiale transmise marți de către Grupul de comunicare strategică.

De asemenea, în ultima zi s-au înregistrat 6 decese. Marți au fost raportate și 288 de decese înregistrate în ultimul an.

În spitalele COVID, numărul total de persoane internate cu infecția este de 503. Dintre acestea, 80 sunt internate la ATI.

Până pe 29 iunie, la nivel național, au fost prelucrate 8.331.498 de teste RT-PCR și 1.447.760 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.292 de teste RT-PCR (8.076 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.216 la cerere) și 14.406 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 1.713 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 801 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.365 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

author avatar
Andrei Ștefan
214 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger