AcasăSOCIALÎncă o reușită remarcabilă a elevilor olimpici români: patru medalii la Olimpiada...

Încă o reușită remarcabilă a elevilor olimpici români: patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Încă o reușită remarcabilă a elevilor olimpici români: patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (sursa foto: edu.ro)

Elevii români pasionați de informatică au revenit în țară cu rezultate remarcabile, la finalul Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), ce a avut loc recent în Croația.

Lotul olimpic de informatică a obţinut patru medalii – una de aur şi trei de argint – la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24 – 30 iulie, la Varazdin (Croația), a anunțat sâmbătă Ministerul Educației.

De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe, din câte a ales să menționeze ministrul Sorin Cîmpeanu, care a și mers să întâmpine delegația olimpică, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Cine sunt cei patru medaliați

Din comunicatul Ministerului s-a aflat că Alexandru Luchianov, de la Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti, a obținut medalia de aur și primul loc în concurs, cu 540 de puncte.

„Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara) sunt elevii medaliați cu argint”, transmite Ministerul Educației.

Echipa României a fost coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Vaslui – Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din București, fost olimpic – Deputy Leader).

Sorin Cîmpeanu: Un rezultat care implică enorm de multă muncă

După ce a mers să-i întâmpine pe elevii ajunși în țară, la Aeroportul Otopeni, Sorin Cîmpeanu a ținut să transmită, sâmbptp seară, și un mesaj, pe Facebook, cu referire la rezultatul elevilor olimpici.

„Am avut astăzi, din nou, marea bucurie de a mă întâlni cu elevii olimpici ai României! În cursul acestei după-amieze, am întâmpinat și felicitat, la Aeroportul „Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al țării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/#CEOI (24 – 30 iulie, Varazdin/Croația). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe.

Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume! Este, în același timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală și în cantonamente) și continuitate în performanță: toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori”, a transmis, între altele, ministrul Cîmpeanu, în seara zilei de 30 iulie.

author avatar
Andrei Coman
201 afisari

1 COMENTARIU

  1. Urmează sau nu o nouă premiere la Cotroceni , personalitătile germane ”cu contribuțiii ….’ au fost premiate ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger