AcasăSOCIALÎncă o avarie! Aproape 100 de blocuri din București, fără apă caldă!...

Încă o avarie! Aproape 100 de blocuri din București, fără apă caldă! Anunțul Termoenergetica

sursa foto: Facebook/C.M. Termoenergetica București

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă fără apă caldă, până duminică, aproape 100 de blocuri din București.

Astfel că până la remedierea problemei, oamenii care locuiesc în acele imobile vor fi nevoiți să apeleze la varianta de a pune oale pe aragaz, pentru a încălzi apa de care au nevoie.

S-a anunţat, joi, 18 aprilie, că aproximativ 100 de blocuri din Bucureşti nu vor avea apă caldă până duminică din cauza unei avarii.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, joi, că din cauza unei noi avarii produse la Magistrala I Sud cu diametrul de 800mm, în zona străzii Vulcanei, furnizarea agentului termic pentru apă caldă către un număr de aproximativ 100 de blocuri va fi sistată până în data de 21 aprilie 2024”, a anunțat joi, 18 aprilie, compania, într-un comunicat de presă.

Rețeaua de termoficare din zonă are peste 40 de ani de utilizare

Termoenergetica precizează că au fost deja începute „în regim de urgență manevrele tehnice de închidere, de golire, precum și cele de aerisire și urmează să fie realizate sudurile pentru reparația avariei”.

Nu e prima problemă ce apare pe respectiva porțiune de conductă. „Vă reamintim că în cursul acestei săptămâni pe aceeaşi porţiune de conductă s-a produs o altă avarie”, transmit cei de la Termoenergetica, fiind adăugat faptul că rețeaua de termoficare din zonă a fost dată în exploatare în anul 1984, având peste 40 de ani de utilizare.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervențiile se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, se mai precizează în comunicat.

author avatar
Andrei Coman