AcasăSOCIALÎnaltă trădare a intereselor naționale. Jocuri de culise în sectorul energetic

Înaltă trădare a intereselor naționale. Jocuri de culise în sectorul energetic

Sistemul energetic, programat pentru închidere

Guvernele conduse de liberali au refuzat să pună în aplicare o ordonanță apărută în Monitorul Oficial, care ar fi salvat Sistemul Energetic Național. Actul normativ prevedea posibilitatea trecerii termocentralelor în proprietatea consiliilor județene și a primăriilor, în locul închiderii și vânzării pe nimic a acestora. Președintele Consiliului Județean Hunedoara a făcut demersuri la toate instituțiile statului pentru a obține termocentrala Mintia, însă nimeni nu s-a sinchisit. 

Sistemul Energetic Național a fost distrus în mod deliberat chiar de cei care s-au perindat la conducerea guvernelor. Închiderea termocentralelor, unele modernizate cu investiții uriașe, a făcut parte dintr-un plan bine organizat împotriva intereselor naționale. Termocentrala Mintia, singura care producea energie în Nord-Vestul țării și care asigura echilibrul Sistemului Energetic Național, a fost cerută insistent de Consiliul Județean Hunedoara, în baza unei ordonanțe în vigoare, pe care guvernele conduse de liberali au ales să nu o respecte, însă autoritățile au decis să o închidă chiar înainte de termen, pentru a o vinde cui trebuie.

”Pe vremea când eram deputat, m-am zbătut și am făcut Ordonanța 60/2019, prin care se prevedea împărțirea în două a Complexului Energetic Hunedoara: mina Paroșeni să rămână cu minele din Valea Jiului și termocentrala Mintia să devină o altă entitate, care poate fi luată de primărie sau de consiliul județean. După ce a plecat de la guvernare PSD, liberalii au refuzat să pună în aplicare ordonanța. După 2020, când am fost ales președinte al Consiliului Județean Hunedoara, am făcut 8 scrisori către președintele României, președinții Camerei Deputaților și Senatului, prim-ministru, ministrul Energiei, ministrul Finanțelor, ministrul Fondurilor Europene, dar și către SRI, pentru că este vorba despre siguranța Sistemului Energetic Național. Din păcate, doar o singură instituție a venit și m-a întrebat și mi-a dat dreptate, dar prefer să nu îi spun numele”, ne-a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze

Consiliul Județean Hunedoara reușise să obțină cărbune din Indonezia, cu un conținut de sulf de 0,06%, față de prevederile UE, de 1%. Mai mult, instituția era pregătită financiar să facă și parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgură și cenușă, care au în jur de 300 de hectare, într-o zonă cu soare de dimineața până la apus. ”Termocentrala putea funcționa și, în scurtă vreme, puteam să facem și două-trei grupuri pe gaz. Chiar și acum există un grup care funcționează pe gaze. Dar ei au scos termocentrala Mintia de două ori la licitație cu mare tam-tam, că sunt vreo 12 firme care doresc să o cumpere, dar la două licitații nu s-a prezentat nimeni și o să o țină și pe a treia și pe a patra, scăzând prețul de fiecare dată, ca să o vândă la preț de nimic. Termocentrala Mintia trebuie omorâtă, pentru că probabil că interesele meschine ale unora sunt nu să apere statul român, ci să distrugă statul român”, ne-a precizat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor. Termocentrala a modernizat un grup și are și acum furnitura necesară pentru modernizarea unui al doilea grup. Anul trecut, ucrainenii au vrut să cumpere furnitura ca să-și modernizeze termocentrala de la ei, ne spune conducerea Consiliului Județean Hunedoara.

Trucul privatizărilor

Europarlamentarul Maria Grapini ne spune că a mai văzut, de-a lungul timpului, trucul privatizării care se petrece acum la Mintia. ”La prima licitație nu s-a prezentat nimeni, la a doua, nimeni și apoi s-a vândut pe nimic. Eu nu pot să înțeleg nici tăcerea Parlamentului, pentru că, într-un stat democratic, Parlamentul, care reprezintă cetățenii, presează Guvernul. În plină criză energetică, nicio țară normală la cap, prin conducătorii ei, nu-și vinde capacitățile de producție, mai ales în domeniul energiei, care ține de securitatea națională. Cum să te apuci să vinzi termocentrala Mintia, când celelalte țări, cum sunt Germania, Polonia, Franța, redeschid termocentralele, redeschid minele, ca să aibă de acolo cărbune, să nu mai aducă din Rusia, tocmai pentru că este criză și vor să aibă asigurată securitatea energetică”, a afirmat europarlamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.361 afisari

15 COMENTARII

      • ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

        TENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE

        ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI . CENZUREAZA SI SUPRIMA CONTURILE CELOR CE FAC COMENTARII CE NU ELOGIAZA GENERALUL IDIOT , COALITIA SI PE PLAVANU CRETIN DE LA COTROACE

        ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
        ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

        UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

        ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

        LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

        ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI A DEJECTIILOR DIN MASS MEDIA

    • Eu nu înțeleg unde este mirarea acestei trădări, liberarii în toată istoria lor au fost anti popor și cetățean de rand, a se vedea parcurși lor începând cu răscoala din 1907 unde au tras din plin în popor, la ani distanta azi trag la fel în popor doar plin alte metode, cât despre impostorul și trădătorul Werner și ciucă nu mai sunt nimic de comentat, ne, ai arătat din plin cât de mult iubesc tara și cetățeanu

    • Nu o sa plateasca si nu o sa pateasca nimic, pentru ca subminarea economiei nationale a fost dezincriminata, ea nu mai exista in legea penala, au avut grija sa o scoata.

    • Iar siguranta nationala nu exista. Totul se face impotriva Romaniei, cu ordine de sus din statul toman, care este aservit intereselor externe.

  1. din pacate claudia marcu iarasi nu vede padurea din cauza copacilor , ca sa nu spun propaganda psd , da , asa este liberalii sint in slujba strainilor dar macar sint pe fata ca si usr , dar psd sint perfizi , se prefac ca-si rupa camesile pentru romani si practic in afara de aratat cu degetul si victimizari pe la tv nimic . parlamentul care il invoca dna marcu este facut si din psd . ati vazut pe cineva din psd sa vina in parlament sa spuna si mai ales sa voteze impotriva deciziilor pnl ? NU ? atunci sa o lasam mai moale cu aceasta m a n i p u l a r e cu pnl in sus si pnl in jos . intre psd si pnl diferentele sint de cativa microni . cat despre securitate , este si ea cu ei adica impotriva romanilor , cam asta se vede !psd -pnl -usr -udmr ACEIASI MIZERIE !

  2. TRADAREA A STAT LA BAZA LOVITURII DE STAT DIN 1989,IAR TRADATORII INCEPAND CU ILIESCU ,STANCULESCU ,BRUCAN SI SLEAHTA INGRAMADITA IN FSN AU INCEPUT DISTRUGEREA SI DESTABILIZAREA ROMANIEI.
    LA POMENI ,LA HOTIE INTODEAUNA SE GASESC COMPLICI „ALIATI”.
    IN 1990 ROMANIA ERA POMUL DE LANGA DRUM PLIN DE ROADE SI FARA STAPAN !!,IL INPUSCASE TRADATORII DE NEAM IN ZIUA DE CRACIUN SI-LAU LASAT SA ZACA INTR-UN SANT.
    NEAM BLESTEMAT ,NEAM DE TRADATORI CARE-SI VAD STRAINILOR CONDUCATORII PE UN PUMN DE ARGINTI -NISTE IUDE !.
    ENERGIA /CAP DE LOCUITOR ERA SI ESTE CEA CARE DEFINESTE NIVELUL DE DEZVOLTARE ECONOMICA A TARII !.
    INVOLUTIA ROMANIEI ESTE REZULTATUL JAFULUI CONTINU EXERCITAT DE GASTILE ZISE PARTIDE,ADUNATURI DE LEPRE DE TALHARI ,DE MAFIOTI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger