AcasăSOCIALÎn Romania anului 2021, o adolescentă de 16 ani a născut la...

În Romania anului 2021, o adolescentă de 16 ani a născut la lumina lanternelor

restrictii

Se întâmplă în România anilor noștri: o adolescentă de numai 16 ani a fost nevoită să nască în condiții greu de imaginat. Fata din Târgu Mureș a adus pe lume primul ei copil, la lumina lanternelor – improvizație a echipajului de pe ambulanță.

Alertați de una dintre vecinele tinerei, echipajul de pe ambulanță care a ajuns la fața locului și-a dat seama că nu mai are timp să o ducă la spital, așa că au făcut tot posibilul pentru a o ajuta pe minoră să nască acasă.

Condițiile în care a născut sunt greu de imaginat

Minora locuiește împreună cu iubitul ei, tot minor – în vârstă de 17 ani, într-un apartament care nu are nici măcar curent electric. Totuși, echipa de paramedici sosiți la fața locului a reușit să improvizeze, astfel încât tânăra și copilul ei să fie în siguranță.

Cei 4 paramedici ajunși la fața locului și-au dat seama că nu au cum să coboare fata de la etajul patru al blocului. ”Am urcat cu geanta, cu aparatura medicală, ajungând la apartament am constatat că nu era curent electric. Nu aveam lumină. Am pornit lanternele din dotare. Am găsit o pacienta de 16 ani, cu naștere spontană”, spune Tziboc Adrian, paramedic, citat de protv.ro.

Paramedicii au făcut o chetă pentru tinerii părinți

Unul dintre paramedici spune că au reușit să se descurce, chiar în condițiile grele de pe teren. ”A dat naștere unui băiețel. Noi ne bucuram că am dus la sfârșit această procedură. Nu era o cameră sterilă, nu eram chiar la spital, eram în urgență pe teren.”

După naștere, atât tânăra mămică, dar și copilul ei nou-născut,  au fost apoi transportaţi la spital pentru mai multe investigații medicale.

Pentru că tinerii părinți nu au nicio susținere financiară, iar venirea pe lume a bebelușului i-a luat pe nepregătite, vecinii au sărit în ajutor și i-au adus hăinuțe băiețelulu, în timp ce paramedicii au pornit o campanie. Ei vor să facă o chetă, iar cu banii strânși de la colegi să cumpere scutece și hăinuțe pentru cel mic.

România se află pe al doilea loc, după Bulgaria, în ceea ce privește sarcinile în rândul minorilor.

author avatar
Alina Costache