AcasăSOCIALÎn genunchi, până la capăt. România finanțează, benevol, o companie privată...

În genunchi, până la capăt. România finanțează, benevol, o companie privată din SUA

Premierul Ciucă se laudă că a donat niște milioane de dolari americanilor

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat cu mândrie că România va aloca 9 milioane de dolari pentru a ajuta compania privată americană NuScale să își dezvolte proiectul reactoarelor modulare. Un fel de donație în afara vreunei relații contractuale, bazată pe memorandumuri secrete, fără valoare juridică. Banii vor fi folosiți de NuScale pentru studii de inginerie și proiectare, pentru finalizarea proiectului SMR, care este încă în faza de cercetare.

Prietenie mare cu americanii. Văzând că Guvernul SUA a alocat 14 milioane de dolari să ajute compania americană NuScale să avanseze cu cercetarea și dezvoltarea reactoarelor modulare, Guvernul Ciucă nu s-a lăsat mai prejos și a plusat cu încă 9 milioane de dolari, cadou din partea statului român. NuScale nu este singura care lucrează la proiectarea și dezvoltarea reactoarelor modulare, în lume fiind cel puțin 10 astfel de companii. Până acum, niciun proiect nu este finalizat, cu atât mai puțin cel al NuScale, care grăbește lucrurile după ce a găsit singura țară din lume dispusă nu numai să accepte experimente pe teritoriul ei, dar să le și finanțeze, pro-bono, cercetarea. 

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu John Hopkins, președinte și CEO al NuScale, iar în cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța alocării grantului din partea Guvernului SUA în valoare de 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici în România de către NuScale – Etapa Preliminară a Studiilor de inginerie și proiectare. Prim-ministrul a menționat că România va participa, prin Societatea Națională Nuclearelectrica, cu 9 milioane de dolari pentru co-finanţarea acestei noi etape de programului, se arată într-un comunicat al Guvernului României. Totodată, premierul Ciucă a salutat deschiderea unui amplasament la Doicești, afirmând că tehnologia reactoarelor modulare mici, dezvoltată de compania americană NuScale, respectă cele mai înalte standarde de siguranță nucleară.

Dezvoltarea unui proiect, în sarcina producătorului

Dezvoltarea unui proiect se face de către producători, prin eforturile lui de proiectare, inclusiv cerințele de montaj și de punere în funcțiune, ne spune Ioan Rotaru, fost director general al Nuclearelectrica. ”Beneficiarul nu ar trebui să fie implicat, dar noi nu știm ce s-a scris în memorandumul semnat cu NuScale. În cazul NuScale se fac niște module, care trebuie proiectate, trebuie gândite în detaliu. Ele sunt făcute la scară mare. NuScale a dat documentația la licențiere la Comisia Națională a SUA pentru Reglementări Nucleare, dar este un prototip și sunt necesare studii detaliate. Aceste studii detaliate determină componența SMR-ului, precum și cerințe de montaj, cerințe de punere în funcțiune. Adică se scriu niște specificații tehnice detaliate cu aceste cerințe valabile pentru orice utilizator. Atunci când vinzi produsul, îl vinzi cu totul”, ne-a declarat Ioan Rotaru, fostul director general al Nuclearelectrica și expert în energie atomică. 

DNA-ul doarme

NuScale nu construiește nimic la noi și nu avem niciun contract, deocamdată noi băgăm niște bani ca să ajutăm compania să-și dezvolte proiectul, susține fostul director general al Nuclearelectrica. ”Pe mine mă preocupă cum se vor băga banii aceia fără o aprobare a proiectului și fără să existe un studiu de fezabilitate. Nu întreabă nimeni despre asta. DNA-ul ăla nu mai există? Se pare că nu. Iar amplasamentul de la Doicești poate să fie salutat cât vrea de domnul premier, pentru că, până nu este autorizat de CNCAN, nu este ales încă”, ne-a mai precizat fostul director general al Nuclearelectrica, Ioan Rotaru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
59.197 afisari

87 COMENTARII

  1. România este o țară frumoasă dar, din păcate, e prea locuită. În loc să încurajăm natalitatea facem minicentrale nucleare experimentale. Totuși, noi avem experiență în asta de la vaxxinarea cu vaxxinuri experimentale.

    • Totuși ești prost. Ce treaba are natalitatea aici? Și cum vrei s-o încurajezi? Te duci in dormitor la oameni și le faci galerie? 😂😂

      • Tu ești prost ! Ungurii, sârbii știu să încurajeze natalitatea. Noi, nu. Suntem o țară de oameni indiferenți, as zice chiar nesimțiți, cu ceea ce se petrece cu națiunea noastră. Iar de conducători, ce să mai zic- trădători pe toată linia.

          • CEUSESCU DICTATORUL. STRIGA CU LIMBA DE MOARTE CA AJENTURILI STRAINI ATACA ROMANIA .
            AJENTURILI MAFIOTE SUNT LA GUVERNARE

        • Foarte adevărat , însă vorbim fără a fi băgați in seama . Cred ca conducători noștri iubiți vorbesc alta limba.

      • TRAIASCA PLAGIATORUL IDIOT. , SI VANZATORUL DE COPII SASE CASE . STATUL ESUAT SI CONDUCATORII IDIOTI
        MAI MULT DE ATAT NICI CEAUSESCU NU A REUSIT

        • Harasel! Dar cocomunistii voștri ce-au produs cât au devalizat toată economia țării? Cine a vândut CS Galați, cine a vândut Petrom, cine a vândut ARO Câmpulung? Sa vă fie rușine! Măcar băgați-vă capetele între picioare și nu mai guitati inutil!

    • TOTI ANALFABETII SUNT PE ZIARE.COM ! LIMBA ROMANA SILUITA SI PANGARITA DE TOTI IMBECILII CE PUBLICA ARTICOLE PE ZIARE.COM
      O MIZERIE CRASA A PRESEI ROMANESTI PE SITE-UL ZIARE.COM
      PUPIN CURISM ODIOS , SI LINSUL IN COOR A POLITICIENILOR ESTE LA ORDINEA ZILEI

  2. CIUCA ESTE UN RETARDAT , SLUGA PERFECTA ,EXECUTA ORDINELE UNOR TRADATORISI , ALE UNOR STAPANI MALEFICI , DAR NOI, NOI ROMANII, CATI MAI EXISTAM PE AICI, ACCEPTAM ORICE POTLOGARIE, HOTIE, TRADARE, FARA SA LUAM ATITUDINE, FARA SA CRACNIM ? CE SE INTAMPLA CU NOI ? UITATI VA PE MAPAMOND CE FAC OAMENII NEMULTUMITI, CUM PROTESTEAZA, DAR NU E CAZUL NS , NU ??????????????

  3. Așa-zisele partide tradiționale PNL ca celalalt partid tradițional este oale și ulcele, în toată istoria lor au adus tara și cetateanul la sapa de lemn, asta face in continuare acest PNL imp cu celalalt mastodont politic de tip epava PSD distrug și vandaluzeaxa tot ce, a mai rămas, iar noi dormim liniștiți, în loc sa i alungam cu șuturi în fund, aceste cozi de topor trădătoare

  4. NuScale este CIA, sau alte servicii din State, de la cap la coadă. Biografia directorului, n-a lucrat o zi în viața lui, a fost numai director la tot felul de agenții guvernamentale sau sub acoperire, arată același lucru.
    Iar numele…Univ Johns Hopkins, cea ce ne-a băgat minciuna covid, universitate făcută de quakerși. Frumos, numai că ce creștini nu citesc biblia, sînt împotriva catedralelor (a frumosului) și, mai ales, nu botează? Fenicieni?
    În plus energia nucleară este minciună precum covidu. Cine are puterea de a întreține o astfel de minciună? Tot fenicienii?

  5. Chiar ca sunteti retardati
    Sau nebuni sau capiati
    Daca dai dea azvarlita
    Banii tai ca nesimtita

    De la cine ai obtinut
    Aprobare, bai mamut?
    Cine va permis sa dati
    Banul tarii imprumutati?

    Cat mai suportam gargara
    Nesimtirea si sfidarea
    Boaite rele si nebune
    Jigodii proaste cu spume?

  6. Ministrul Virgil Popescu – facebook : ” Trompetele rusesti au inceput sa falseze , incercand sa va sparga timpanele , ca poate asa nu se aude disperarea . De aceea as dori ca trompetele rusesti sa raspunda la cateva intrebari legitme : cu ce carbune ar putea functiona o termocentrala pe huila , in conditiile in care intreaga productie de huila a Romaniei asigura functionarea centralei de la Paroseni ( de 4 ori mai mica ) doar pentru 2-3 zile pe saptamana ? Trompetele rusesti ar raspunde : Rusia !!! Rusia !!! Rusia !!! Sa nu uitam ca termocentrala de la Mintia nu are autorizatie de mediu si suntem in proces la CJUE pentru faptul ca am tinut-o deschisa pana in 2021 ! De aceea am decis sa investim intr-o noua centrala care va produce energie electrica folosind gaz romanesc . Acest CANTEC FALS INTENS PROMOVAT IN SPATIUL PUBLIC ne arata ca trompetele rusesti sunt deranjate ca am inceput sa scoatem gazele din Marea Neagra si vom avea suficient gaz romanesc , inclusiv pentru producerea de energie electrica , si astfel nu vom importa de la rusi ? Da , ne bazam pe resursele romanesti . Sunt oare disperate trompetele rusesti ca Romania construieste cu partenerii strategici americani , canadieni si francezi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si cu americanii SMR-uri ? Daca e sa raspund : eu spun clar si raspicat ca sunt foarte deranjate ! Insa indiferent de zgomotul care il fac nu pot pune piedici . ROMANIA VA FI INDEPENDENTA ENERGETIC . Mergem inainte , investim strategic , iar TARA NOASTRA VA AVEA INDEPENDENTA SI SECURITATE ENERGETICA . Indiferent cat de tare vor falsa trompetele rusesti ! P.S . Ca sa fie foarte clar : in urmatorii ani Romania va produce energie electrica pe baza de carbune la capacitate maxima pentru a trece peste aceasta criza . Nu se inchide nimic din ceea ce functioneaza . DAR NU VOM INLOCUI IMPORTUL DE GAZE RUSESTI CU IMPORTUL DE CARBUNE RUSESC ” . Cine sunt cei ce stau in genunchi , pana la capat ?

    • UNDE DAI SI UNDE CRAPA…….DU TE LA BAU-BAU , CU CIUCA SI CU POPESCU IN BRATE ……………….CONSIDER CA NE JICNESTI INTELIGENTA , DECI…ZATTTTTTTTTTTTT 1

      • SUNT TROLL-ul RAPANOS STALINIST CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , daca nu postez nu supravietuiesc , adun copeicute ca iarna e grea , sunt multumit cu 3 copeici postarea si faptul ca pot posta non-stop , cu program de Grill ……hihihihihihi

        • nu esti ce spui , esti un handicapat mintal care posteaza aceleasi infantiliatati mereu . pe ale site uri nu-ti permiti ca te blocheaza . te mai plingi ca natura nu a fost darnica cu tine , la ce mizerii tot scoti ai inca noroc ….

          • Ba , sunt ce spui tu , un handicapat mintal , natura nu a fost darnica cu mini , imi pun cerceii , peruca , pantofiorii cu toc si dau o tura pi piron ……hihihihihi

      • Analfabetule „jicnit”….du-te la scoala, ia-l si pe Simion cu tine – (nu la scoala KGB/FSB, la aia unde se invata corect limba romana)

        • SCUZE ,ABSOLUT DIN GRABA CU CARE AM SCRIS, AM FACUT ACEASTA IMPARDONABILA GRESEALA DE A SCRIE JICNI IN LOC DE JIGNI, DAR , IN CONTINUARE AM ACEEASI PARERE DESPRE CIUCA…….-NOAPTEA MINTII !!!!!!!!!!!!!!.

          • SCUZE , SUNT SI PROST , SI FUDUL , LAS PANTALONII IN VINE IN MIJLOCUL INTERECTIEI CONFORM INSTRUCTIUNILOR DE LA RAIONUL TIRASPOL !

  7. ca deobicei claudia marcu da dovada de naivitate sau se preface . nu este vorba de nici un stat in genunchi , este vorba de coruptie , astea nu se fac gratis , apoi dna nu doarme , protejeaza pe hotii lor . eu m-am saturat sa aud ca politrucii nostri sint prosti si bla, bla , bla , ia uitati-va in conturile lor si o sa vedeti o gramada de bani . ce fata de prost are busoi de ex si este putred de bogat si altii la fel .

    • Ba nene, dar un mic razboi civil n-ar putea criminalii astia sa primeasca ?
      Nu, revolutie, rascoala etc.
      Razboi civil !!!
      Ce dracului tot teoretizati, analizati, cugetati etc. ?
      Mina pe topoare si gata !!!

      • Kosteo , iti taie astia macaroana pentru instigare la violenta , mai bine suge coada toporului pana pica vreun musteriu …

    • Și noi stăm că boii și rumegam liniștiți ce mai avem in burta,santem de o prostie de neînțeles,vai mama noastră.

  8. Pe intelesul tuturor globalistilor.Paranoia cu trompetele rusesti infipte in creerele voastre drogate si gazate la 10 august de catre Dragnea nu va da pace deloc Ati fost gazati de domnul Dragnea si vi s-a modificat ADN-ul de asta aruncati cu banet precum manelistii Banetul este imprumutat de voi in numele nostru iar copii nostri sunt condamnati de voi la lipsuri si foame de acum inca 50 de ani Ati furat 56 de miliarde cu maimuta aceea zbarcita catzu Ati luat 120 de milioane de vaccinuri cu paraindaratul cuvenit unor hoti ca voi si i-ati donat la Sud -koreeni pe niste saci de plastic care va erau necesari pentru a ingropa mortii pe care tot voi pnleprele i-ati ucis prin spitale si pe la porti de spitaleAcum ati dat 9 milioane de dolari drept pomana ca sa va ierte Dumnezeu crimele comise inca din 1907Bai Vergiliu ,bai soarece ,ati esuat tara bai hotilor Tu esti hotul nr.1De ce ati indatorat tara la sange dand banet pe fiare vechi Veti raspunde pentru tot dispretul si toate crimele voastre bai nenorocitilor Tu cu ai tai sunteti trompete globaliste mincinoase Biden al tau s-a inteles cu rusii lui Putin sa faca teatru de razboi ca sa-si vanda el armamentul Cumparati arme de la americani pe bani multi si-i dati cadou la ukrainaHotilor Esti un hot bai soarece ,esti un hot !

    • Astia sunt hoti, tu esti doar prost, ca toti ai tai. Din fericire, sunteti putini si o sa urlati singuri pana muriti si ajungeti la Dumnezeul vostru (ala al prostilor) care o sa va mai adauge 2 neuroni sa puteti si voi sa mestecati, in loc sa o sugeti si in viata urmatoare

  9. SE PREGATESC OLTENII SA RUINEZE TOTAL ROMANIA…GEOANA DE LA DABULENI, POPESCU VIRGIL DE LA SEVERIN, CIUCA IONEL NICULAE DE LA PLENITA…GENERATIA DE RAHAT A ROMANIEI…UNU CA UNU…GHIORTANI SI BANDITI…SA VA LASE DUMNEZEU DIN AVERILE FURATE TARII NUMAI BANI SA AVETI COLIVA SI INMORMANTARI IN VIETILE VOASTRE. TRADATORII DE LA CLUJ CU JEGURILE OLTENESTI…CAND VIN PLOILE IES DEASUPRA GUNOAIELE..

    • NU TE OPRESTE NIMIC CA SA FII UN IMPOSTOR ,SCRII IN NUMELE LUI andreesanu !,DAR ESTI O JIGODIE ,UN CIRCAR CARE VREI SA-L COMPROMITI PE CEL CARE VA DERANJEAZA PE VOI O ADUNATURA DE POPANDAI FARA COLOANA VERTEBRALA.

  10. Tot ce se face impotria Romaniei si a romanilor,este perfect coordonat sub inaltul patronaj al Cocotatului penal” seful statului mafiot ” pe care l-a si esua,dupa cum a recunoscut.Au distrus cercetarea romaneasca,nu au vrut sa acorde nici un Euro pt. ca Romania sa produca un vaccin anticovid mult mai performant,dar au cumparat 125 milioane de doze la suprapret,pe principiul ” da’ noua ce ne iese ? „.Numai un Euro parandarat pt./ fiecare doza si s-au umplut de 125 milioane de Euro. Au promis de 3 ai de zile ca finanteaza Institutul Cantacuzino sa produxca vaccinuri si Polidin,dar inca nu ” au identificat sursa de finantare „.Pt. ” saracii ” americani in schimb, se mai si lauda idiotul de MaCica ca le daruieste 9 milioane de Dolari,de parca i-ar da dela ma-sa deacasa.Vor sa faca cu aceste minicentrale pericuoase neacceptate de nici o Tara,nici macar de America,ce a vrut sa faca alta jigodie spagara Ponta,cu gazele de sist tot dela americani.Sa nu le ajute Dumnezeu.

  11. Se apropie ziua „Z” și de România. Prețurile explodează. Din toamnă, cei mai mulți români vor face foamea și vor dârdâi de frig. Atunci vom scăpa de Ciucă, de americani și de toți care își mai bat joc de români.

  12. „Unde esti tu Tepes Doamne ?
    Ca punând màna pe ei… pe Ciuca si restul criminalilor din guvern…..
    Sa-I împarti in doua cette,
    În nebuni si in misei”!

  13. Asta asa, sa atragi antipatia cititorilor fata de SUA. Citi mujisti sug mujanu pentru asta, stimata redakkatie?:) Voi sinteti ziarul serviciilor? Beeei, ratatilor prorusi, nici de coliva nu va ajunge. O sa sugeti coceanu toti, pe rind. unul cite unul. Toti manelistii din „aparare”, astia prorusi ce sinteti, la fel de mujisti. Ce va pasa voua, manelistilor imputiti, scuze ‘pleonasmul”, o sa tradati tara uite-asa „pac”, in secunda doi. Sinteti niste muisti prorusi.

    • Anonime proamerican sugătorul secret a lui Bidon tu văd că ești mare sculă pe aici dai la toți replici de câcat și parcă văd că și mie o să-mi dai una și mai de că..cat, de ce nu îți dai numele să vadă și lumea o semnătură de-a ta, dar personal cred că mai bine să rămâi așa cu Anonim că oricum ești un nimeni!

  14. Salutare Iliuta Naghi ! Zilele astea vin in vizita, nu stiu sigur daca o sa ne si intalnim 🙂 dar sigur o sa iti dai seama. Tache – salutari de la Cancelarie – chitantele olografe sunt inca acolo, mi-a zis nea Gelu ca totul e bine, nu stie nimeni altcineva decat voi :):):):):)

  15. Din sistemul sanitar lipsesc 20 de Miliarde de Euro, MURIM pe a locuri, nu răspunde nimeni și ăștia din BANUL PUBLIC după cum știu și ei că nu avem cine știe ce mai fac cadouri ca într-un final să-și mărească și ei salariu.
    Cu miting și protest nu merge!
    Suntem clar după atâtea decese și atâtea LIPSURI în Război cu instituțiile Statului.
    AVEM dovezi și degeaba murim cu ele.

  16. Esi turc ? ” Daca suntem asta am ales asa suportam ” ? Gata cu boii : Renasterea.ro , 2 iunie 2022 , articol de Dana Istrat : ” CAR CU BOI , ULTIMUL TABLOU ” – RENASTEREA BANATEANA .RO

  17. SCUZE ,ABSOLUT DIN GRABA CU CARE AM SCRIS, AM FACUT ACEASTA IMPARDONABILA GRESEALA DE A SCRIE JICNI IN LOC DE JIGNI, DAR , IN CONTINUARE AM ACEEASI PARERE DESPRE CIUCA…….-NOAPTEA MINTII !!!!!!!!!!!!!!.

  18. 1: ai fi vrut ca finanțarea să fie forțată?
    Poate de vreun prea-iubit lider suprem?

    Trăim în democrație, liberi să decidem pentru noi și liber să ne alegem și să demitem liderii noștrii.
    2: crezi că România e o planetă de sine stătătoare? Și noi beneficiem de tehnologia modernă dezvoltată de alții. Crezi că nu ar fi fost sprijinită o companie românească să proiecteze soluții energetice nucleare moderne dacă ar fi existat? Dar românii, în general, au inteligența și dorința de evoluție a unor maneliști. Mai mult de cules căpșuni și îndreptat banane e prea complicat.
    3: articolul povestește de reactoare nucleare – românii comentează despre natalitate… ALL CAPS.
    Bon natale…

    • oaie, vezi ca ai doua institute de cercetari in care sa invvestesti milioanele alea, unul la Pitesti si unul la Magurele. Fugi la capusni sugand banana :))))

      • Da, oaie. Dă tu o tură pe la _instititutele_ alea care au oameni plătiți decent și freacă mentă zi de zi afară de sărbătorile legale.

  19. INFANTERISTUL DE LA MARINA CALAREATA A DESCALECAT SA PUPE IAR SI NECHEMAT BABUSUL SULTANULUI JOE !,SLUGARNIC DIN FIRE SI POPANDAU LA ORDIN NU SCAOA OCAZIA SA DUCA HARACIUL SI PLOCONUL INAINTE DE VREME CA SA RAMAIE IN SCAUNUL CE NU I SE CUVINE .
    DE ASTFEL DE SCULE AU NEVOIE SATRAPII IN COLONII.
    SI CU ASA SCULE NEVOLNICE CARE ISI VADA TARA LA STRAINI ,ROMANII VOR PIERI DE FOAME ,DE FRIG SI DATORII !

  20. Vreau sa înțeleg și eu ceva. Poporul plătește taxe și impozite pentru ca sa avem ,infrastructura, sanatate,educație etc,etc. BA NENE EU PLATESC TAXE SA DAM BANI UNUI PRIVAT CARE DEZVOLTA O CENTRALA, CARE LA RANDUL EI VA PRODUCE CURENT PE CARE NOI IL VOM CUMPARA DE LA RESPECTIVUL CU BANI GREI.. SENZATIONAL VREAU SA FAC SI EU O AFACERE DIN ASTA.

    • NU POT SA FAC AFACEREA LA MINE LA TIRASPOL , pe timpul iernii desenam un soare pe perete si ne lafaim in caldura razelor . Plaja o facem la lumanare …

  21. Mi-am pierdut mintile prin lupanare
    M-am ales cu scapari de pipi si vanturi
    Am vise cu plaje enorme la lumanare
    Am buboaie si sange stricat prin nervuri

    Imi tremura barba si ma zgaltaie tare
    Cand mai am luciri scriu prostii si jignesc
    Uit cum ma cheama si scotocesc prin sertare
    Caut numele meu un nume prostesc si rusesc

    Nu stiu ce vreau ,balmajesc doar rahaturi
    Stiu ca trebue sa ma pun mereu impotriva
    Am spus la azil sa fiarba coliva
    Ca ma tem ca m-oi trezi mort pe paturi

  22. Poezie dedicata scumpului mieu kostea sugiuc globalistul cu mintile stricate Sa dea Dumnezeu sa regreti toata bulibaseala din capul tau nebun !Sa dea Dumnezeu sa va dati seama ca joaca cu putza e periculoasa si dileste mintile si asa zdruncinate si deviate Sa dea Dumnezeu sa va dati seama ca viata e scurta si nu trebue sa-ti bati joc de ea Sa dea Dumnezeu sa va treziti si sa va dati sama ca binele e bun si raul e rau ,nu invers

  23. Dar de ce va jigniți atât de rău? Va rog sa va măsurați cuvintele și sa va obișnuiți cu donațiile astea. E bine ca nu va cere nevestele sa vi le futa Ciuca și ai lui ca voi le duceți de mână. Dc tot nu va deranjează am sa vi le fut eu cur pe toate zdrențele ca sunteți tari la postări dar când e vorba sa va cereți drepturile în strada stați în bar și beau bere și eu va fut nevestele alea proaste care stau și se uita la telenovele. Ei ce ziceți va băgați?

  24. Din cauza unor tembeli de nație romana Wolf edmond, țara asta nu v a evolua.. pt că că mereu se găsesc sa critice , sa fie contra.

  25. Siguuur !Ce lume mereu e contra .De ce comentati cand iohanus si leprele sale spoliaza tara Nu va e rusine.Domnul iohanus niciodata n-a fost contra .Doar un mic exemplu cand a amanat aprobarea bugetului 3 luni ca sa cugete sa se gandeasca In acest interval tara a evoluat sigur dar in jos Toate initiativele psd-ului erau talpuite de iohannus Si noua nu ne este rusine sa comentam ca au indatorat tara el cu lepra limberala pe 50 de ani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger